Capitolul 31. In lumina noptii.

402 7 2
                                    

Vantul rece al serii sufla cu putere peste grandiosul Paris, indoindu-i fiecare arbore la pamant. Doar Turnul Eiffel parea sa stea neclintit in fata vantului nemilos care incerca statornic sa-l darame, dar nu putea. Sute si sute de oameni se ingramadeau in jurul turnului, facandu-i poze si filmandu-l. Din cand in cand, o serie de lumini stravezii impodobeau turnul, sclipind puternic si conferindu-i acestuia inca o nota de splendoare, naucind pana si cei mai impozanti critici. Turistii se inghesuiau in toate colturile gasite, incercand sa surprinda cat mai mult din capitala franceza. Dar acum era diferit! Toti s-au strans in semicerc in fata intrarii vestice a turnului, intrare deja bine strajuita de cativa militari si politisti care marsaluiau agale pe poteca pietruita, strangand cu putere armele in maini. Susotiri murmurate si vorbe purtate de vant se puteau auzi pe fundal, ochii curiosi ai lumii sclipind de fiecare data cand zareau acei politisti.

Se ingramadeau unii in alti, se ridicau pe varfuri, se impingeau cu coatele doar pentru a intrezari ceva ce inca nu se vedea. Manati de curiozitate, unii chiar incepeau sa se impinga, sperand ca vor putea vedea ceea ce altii nu au putut. Deodata, politistii isi dusesera statiile la gura, confirmand primirea unui mesaj. S-au apropiat in graba de intrarea in turn, atintind cu armele scarile. O silueta a unui barbat inalt, dar si cea a unuia zgribulit incepeau sa se contureze in intunericul noptii, atragand din ce in ce mai mult privirile multimii infierbantate.

Lumini albastrui si rosiatice au inceput brusc sa-si arunce fasciculele de lumina pe sol, in timp ce sirenele masinilor de politie acaparau gratia turnului, captivand intreaga multime. Incet-incet, chipul lui Paul incepu sa se desluseasca, acesta tinandu-l incatusat in fata sa pe Evan, care incerca sa ocoleasca contactul vizual. In cateva momente, cei doi barbati se aflau pe treptele de beton, in fata unei multimi agitate si in fata unor politisti rabdatori. Paul il impinse puternic pe Evan, smucindu-l din loc si obligandu-l sa coboare scarile. Cu pasi marunti, Evan cobori scarile, fixandu-si privirea in pamant. Simtea toate privirile curioase ale oamenilor, dar si pe cele incarcate cu furie si ranchiuna le putea simti. Inchise ochii pentru o clipa, incercand sa nu mai auda acel murmur apasat care il inconjura, dar ii era imposibil. Bliturile aparetelor de fotografiat isi aruncau lumina alba, orbitoare asupra lui, acesta dorindu-si sa se evapore in clipa aceea. Niciodata nu a suportat ideea de a se afla in centru atentiei, de a atrage privirile rautacioase ale lumii asupra lui. Inainta incet pe potecile pietruite de sub turn, ridicandu-si privirea doar din cand in cand pentru a vedea cat mai are pana ajunge la masina de politie strajuita de cativa politisti.

-S-a terminat, Evan! ii sopti comisarul la ureche discret, neincetand din a-si mentine privirea dreapta.

Evan asculta cuvintele barbatului, acestea rasunand in capul lui asemeni unui ecou interminabil. Paul isi puse usor mana pe capul lui Evan, apasandu-l puternic pentru a-l baga in masina, dupa care inchise usa. Se apropie de politistii de langa el, schimband cateva vorbe intr-o engleza stalcita cu acestia, dupa care scoase in graba telefonul mobil si forma numarul Amandei.

-Alo, da? raspunse o voce usor speriata.

-Amanda, sunt Paul. L-am prins pe Evan! ii spuse acesta entuziasmat, privind multimea din fata sa.

-Serios? intreba femeia pe un ton brusc serios. Chiar l-ai prins?

-Da, tocmai este transferat la sectia de politie, raspunse acesta mandru de realizarea sa. Eu ma gandeam ca deja stiti avand in vedere ca politia pariziana m-a ajutat, continua comisarul usor mirat.

-Se prea poate sa stie seful sau chiar Olivia, dar eu nu! replica aceasta pe un ton grav. Eu mi-am petrecut toata ziua asteptand un mandat de arestare.

-Pe numele cui? intreba barbatul usor surprins. Ati mai gasit ceva nou?

-Da, replica serioasa Amanda. Se pare ca femeia care l-a impuscat pe Kolm despre care ti-am povestit este…Sonya! spuse acesta, facand o mica pauza pentru a trage o gura de aer.

Blood from womenWhere stories live. Discover now