!10!

4.4K 470 67
                                    

Byla asi půlnoc. Všichni celkem v klidu spali až na pár výjimek. Díky tomu,že jsem byl unavený jsem spal taky. Bohužel mě ale hodně brzo ráno probudilo několik vzdechů.

Zamručel jsem a protřel si oči. Zamžoural jsem do tmy a všiml si dvou pohybujících se siluet."Hej!"Křikl jsem na ně potichu a oba přestali.

Začali se rozhlížet kolem,dokud si nevšimli mě."Pardon..."Špitl jeden z nich a já nad nimi pokroutil hlavou. Lehl jsem si a znovu se snažil usnout. Po asi hodině se mi to podařilo.

V klidu jsem spal,dokud mě neprobudil znovu nějaký otravný zvuk. Tentokrát to ale nebyli ti dva,ale dveře.

S pootevřenýma očima jsem je sledoval a přitom se trochu třásl zimou. Dovnitř nakoukl ten kluk...jakže se jmenoval?Deathen? Porozhlédl se,jestli všichni spí a vstoupil.

Čekal jsem,jestli sem zase položí jídlo a odejde,ale k mému údivu se rozešel ke mě. Polkl jsem a tentokrát se roztřásl trochu strachem. Přece jen zabil několik lidí,bůhví,co mi chce udělat.

Těsně přede mnou se zastavil a já si až teď všiml deky,kterou měl v ruce. Nechápavě jsem ho sledoval,dokud ji na mě nehodil. Pak hned odešel. Nechápavě jsem se za ním díval a pak přejel rukou po dece. Byla sice stará,ale hřála.

Byl jsem ale unavený,tak jsem to dál neřešil a zachumlal se do ní. Ve spánku jsem se trochu pousmál a v klidu spal až do rána. Ráno jsem znovu rožl a v rohu se udělal něco jako pelech.

Sice se na mě ostatní trochu udiveně koukali,kde jsem to vzal,ale neřešil jsem to a hleděl si svého. Trochu jsem se nudil,tak jsem se porozhlédl po ostatních,abych zjistil,kdo to včera byl.

Naproti sobě,na stejném místě jsem zahlédl dva kluky,z toho jeden nemohl dát nohy k sobě a druhý se trochu nevinně culil.

Pokroutil jsem nad nimi hlavou. I když jsme tu uvěznění v jedné malé místnosti a umřeme,oni si prostě užít musí. Přece jsem se ale tomu trochu zasmál.

S šílencem na ostrověKde žijí příběhy. Začni objevovat