O téměř šest měsíců později

565 55 26
                                    

Během šesti měsíců se ke skupině přidalo pět nových členů. Airen, strážce vzduchu, Lichtr, strážce světla, elektrický magimlok Memo, Leres, samec žabkoletky jedovaté a Arakanda, fénix.
Dvacátého devátého září úspěšně vybojovali bitvu o Airena, dvacátého devátého listopadu vybojovali bitvu o Lichtra. Těsně po přidání se Airena do party se Marine spřátelila a vytvořila si pouto s Memem, nedlouho poté se Airen setkal se svým kamarádem Lerem a teprve nedávno se ke skupince přidala i Arakanda.
Teď bylo dvacátého osmého ledna a výpravě bylo jasné, že  nestihnou do zítřka najít element temnoty, byli příliš daleko a Řád chaosu dělal všechno možné jen aby je zdržel na místě. Právě proběhl jeden opravdu nepříjemný střet s protivníky a všem bylo jasné, že to nestihnou.

-----

Nestihli to. Když přišli do vesnice, ve které měl element být, našli ji vypálenou do základů a pár plačících pozůstalých přeživších. Řád chaosu se nebál použít jakékoli prostředky, to bylo až příliš viditelné.
"Jsou čtyři hodiny po poledni, myslím, že pokud ji našli v poledne, pak mají jen čtyři hodiny náskok," konstatovala nadějně Aronel." Náš cíl se jmenuje Themis."

----

Zničili vesnici, pozabíjeli lidi, včetně mých rodičů ! A mě odvlekli. Vedl je někdo, kdo si říká Romulus. Je nechutný, pořád si vychutnává, že se nemůžu hýbat a osahává mě. Pak, když ho to přestane bavit, mlátí mě. A mé vlasy, mé zrzavé vlasy. Ony černají !. A čas od času se mi celé tělo zkroutí v křeči. Před půl hodinou zastavili a začali chystat tábor. Jsem úplně na dně. Kdy mě už nechá na pokoji!

O dvě a půl hodiny později
-----
Aronel s Marine se vydaly na výzvědy, aby zjistily, jak je tábor chráněný a kde drží zajatce. Aronel znenadání ztuhla, spatřila totiž postavu, která právě vyšla z prostředního stanu. Byl to Romulus. Aronel až příliš dobře věděla, co znamená ten výraz na jeho tváři. Zase někoho týral, a koho by mohl týrat ? Unesený element. Takže je v tom stanu. Okolo si zbytek party postavil stany a zapálil ohýnky, na nichž se peklo lákavě vonící maso. Hlídky byly spíš symbolické. Tři vlkodlaci, každý z jiné strany tábora.
"Pojď, Marine, vrátíme se," tiše ji pobídla Aronel. Marine přikývla a vydala se za Aronel zpátky ke zbytku skupinky.
"Takže přátelé, za necelou hodinku budou večeřet, a kdo večeří, je spokojený a nic ho netrápí. My uděláme to, že se ještě teď spojíme s jejich zajatcem a přichystáme ho k útěku. Čiřiko, představovala bych si tě jako rychlou spojku, buď tebe, nebo Howlu. "Já půjdu," ozvala se v odpověď Čiřika a zmizela ve tmě. "Za půl hodiny se začneme chystat," zavelela Aronel.

------

Čiřika se dostala do tábora velice rychle. Nedělalo jí žádný problém vplížit se do tábora okolo stráží. Horší už bylo, jak se dostat do velkého stanu, aniž by si jí někdo všiml. Vždyť tady už nebyly žádné stromy ! Vzala to po zemi a doufala, že si jí nikdo nevšimne. Vynechala lucernou osvětlený vchod do stanu a vzala to zadem, kde jednoduše podlezla plachtu. Ihned uviděla Themis, krčící se u hlavního sloupku stanu, ke kterému byla přivázaná.
Přiběhla k ní a potichu řekla,"nelekni se." Důsledkem bylo, že Themis se lekla.
"Ššš, musíš být potichu," zasyčela na ní. "Chichi, teď si připadám jak rozzuřený Horus," dodala pro sebe poznámku, kterou Themis neměla šanci pochopit.
"Co jsi zač ?" zeptala se šeptem Themis.
"Jsem reverka Čiřika a jsem tu abych ti pomohla, chystáme tvůj útěk," odpověděla Čiřika
"Jak chystáme?" chtěla vědět.
"Já, zbytek strážců a ostatní tvorové," osvětlila jí to Čiřika ochotně.
V tom se začalo něco dít u vchodu, někdo odkrýval vchodové plátno.
"Schovej se, Čiřiko," sykla Themis a Čiřika taktak zalezla Themis pod kabát.
"S kýmpak si to tu povídáš?" ozval se Romulusův hlas. "Sama pro sebe," odpověděla vzdorně a zadoufala, že ji nebude osahávat, určitě by našel Čiřiku. Přikleknul si k ní a díval se jí do trochu vystrašeného obličeje. Natáhl ruku a pohladil ji po tváři.
"UŽ jsem unavený, zlato, a to je to, co tě teď zachrání, nemám náladu si s tebou hrát," zakončil a lehl si na místo k tomu určené s přikrývkami a kůžemi a zavrtal se do nich, aby mu bylo teplo. Zanedlouho už pochrupoval.
"Už spí ?"ozvalo se Themis v hlavě. Strašlivě se lekla, ale naštěstí nevzbudila spícího.
"Klid, to jsem já, Čiřika," uklidňoval ji hlas.
"Čiřiko, co teď, když tu spí ?" zeptala se opatrně Themis.
"Aronel by nevynechala příležitost zabít ho, pokud se dostane až sem, tak nám může být jedno, zvládneme to tak jako tak."
"Tak jo, věřím, že to dobře dopadne," odpověděla Themis a začala doufat.
"Čiřiko, slyšíš mě ? Tady Eren, Čiřiko, odpověz !" ozvalo se nenadále do jejich spojení.
"Slyším, Erene, jak pokračuje akce ?" okamžitě odpověděla Čiřika.
"Jsme na západní straně tábora, za chvíli zaútočíme. Pokusíš se odvést zajatce směrem na východ. Tam se sejdeš s Marine, která tam na tebe čeká. Společně ji dostanete do tábora, pokud vše dobře dopadne sejdeme se tam a vyrazíme pryč." "Dobře, Erene, rozumím."
"Co se stalo?"chtěla vědět Themis. "Eren a ostatní už se chystají k útoku," odpověděla Čiřika a reakcí na to se ozval křik. Romulus se s trhnutím probudil a zjišťoval situaci. "Útočí na nás, z východu!" 
"Útočí na nás z zápoblogloblo," byl přerušen proudem vody od Marine. "Tak západ nebo východ ?" " Východ, na západě je čisto," ozval se hlas hlídky ze západu. "Chichi, jak já mam ráda, když Marine mate někoho břichomluvectvím," zasmála se pro sebe Čiřika. "Ten vlkodlak stále stojí před vchodem, zjevně se rozhodl hlídat," dodala pak důležitější informace. "Počkej chvíli, překoušu ty provazy," a dala se do hlodání. Themis cítila, jak jí provazy povolují, až povolily úplně. Pak se Čiřika vrhla ke stěně stanu a pustila se do plátna. Obáwám fe, ve tovle afi mof vychve nevofkoufu," zahuhlala. "Počkej, půjčíme si tohle," navrhla Themis a vzala ze země dýku, třemi řezy vyřízla v otvoru díru a vylezla ven. "Tu dýku si nech, mohla by se hodit," utrousila Čiřika a vydala se dírou ven. Vtom se ze tmy na pravo vynořil nějáký vlkodlak. "Takže je to plánovaný útěk! Ty se, holčičko, teď hezky vrátíš do stanu a já na tebe nebudu moc ošklivý, ano?" a ošklivě se usmál. V tom momentu na něj zaútočila Čiřika a vrhla se mu po krku, kam mu zaťala své zouby. Měla ale smůlu a jen o kousek minula tepnu. Vlkodlak zaskučel a když se pustila, praštil s ní o zem a nakopnul jí. Čiřika zůstala nehybně ležet na zemi. "Čiřikooo!" zavolala zoufale Themis. Čiřika byla její jediná kamarádka, její jediná jistota, nikoho jiného už ani neměla. Začal se v ní hromadit smutek, spustily se jí z očí potoky slz a začala vzlykat. "Č-č-čiřiko, Č-č-čiřiko," znala malou statečnou reverku jen chvíli, ale už jí přirostla k srdci. Smutek se začal nahrazovat vztekem. Kdo za to může ? On, ten který stojí před ní. Zlostně se postavila, a ze stínů okolo ní se slila chapadla, která uchopila vlkodlaka a zmačkala ho, zlomila mu páteř a nakonec ho upustila Themis k nohám. "Dobrá práce, to se musí nechat," pokývala uznale Čiřika sedící očividně nezraněná za ní. "C-co, Čiřiko, co se stalo ?" "Mám velkou schopnost regenerace, to se stalo," odpověděla reverka, jako by se nechumelilo.
"T-takže jsi v pořádku ?" ujišťovala se ještě Themis.
"Jsem, a jak se zdá ty jsi přišla na to, jak používat svou sílu. Musíme zmizet, než nás tu někdo objeví," olízla si Čiřika packu a mávla ocáskem, aby ji následovala.
Za táborem se sešli s Marine. "Akce úspěšná," dala pomocí náramku signál ostatním. Ti začali podle domluvy zaplouvat do lesa a odvádět vlkodlaky od tábora. Pak je omámili voňavkou, aby je nemohli vyčenichat. Marine, Čiřika a Themis se vydaly na místo srazu.

-------

"Kde je Aronel ?" zeptala se Scarlet, když všichni ostatní dorazili na místo srazu. "Měla by tu už být, a u ní se dá čekat přesnost." "Třeba se jen zdržela, třeba ji jen nějáký vlkodlak zaměstnal," navrhl nepřesvědčivě Eren. Marine zalapala po dechu.
"Co se děje, Marine ?" otočil se na ni Eren.
"Teď mi došlo, když jsme byly s Aronel na výzvědách, viděly jsme Romuluse," zamračila se Marine.
"Kdo je ten Romulus ?" zeptali se Lichtr a Airen dohromady, zatím co Themis se zeptala "vy ho znáte ?"
"Kdysi, když se k nám přidala Marine, je to šest měsíců zpátky, jsme zajali jednoho vlkodlaka, Aronel ho strašlivě nenáviděla a pravděpodobně k tomu měla dobré důvody, pak ale utekl a unesl Aronel, která se nedala a vyklouzla mu. Téměř už ho měla, ale na poslední chvíli jí unikl a od té doby jsme ho nepotkali. Jediné, co je jisté, je, že se s Aronel už znali," zakončila Scarlet svůj proslov. "Takže je vysoká pravděpodobnost, že se pustila za ním," dokončil chmurně Eren. "Aronel že by udělala něco nezodpovědného na vlastní pěst ?" divil se Airen. "Myslel jsem, že je z nás ta nejrozumnější a nejopatrnější," přidal se zaraženě Lichtr. "Dokážeš si představit rozzuřenou Aronel?" zeptala se ho Scarlet. "No, ne, nikdy jsem ji neviděl zuřit, vždycky byla taková klidná a vyrovnaná a nic ji nerozhodilo." "Jo, dokonce ani když jsem si hrál s tornádkem a omylem jsem shodil její oblíbenou čepici z útesu, ani potom se nenaštvala, jen mi řekla, že jsem nešika, a ať začnu víc cvičit," zavzpomínal Airen.
"Tak vidíte, a teď si představte osobu, která dovede několika slovy, či pohledem Aronel rozzuřit doběla, která jí pravděpodobně hodně ublížila. Jaká je pravděpodobnost, že se za takovou postavou pustí, když bude mít možnost ?"
"No, asi velká," připustil Lichtr a Marine dodala," shodli jsme se tedy na tom, že Aronel se pustila za Romulusem ?" "Ano," ozvala se několikahlasá odpověď.

Elementarie Sedmi draků - přítomnostWhere stories live. Discover now