Noc přichází

731 62 0
                                    

"Jak je na tom Marine?"zajímala se Scarlet.
"Přeměna je u konce," kývla Aronel a podala vyčerpané Marine vodu a jídlo.
"Stáhli se, ale po setmění zaútočí znovu, a tentokrát budou mít i čarodějnice a upíry," upozornila je.
"Ale my budeme mít Marine," namítla Scarlet.
"Budeme mít Marine, pokud nabere dostatek sil a podaří se jí vybudit schopnosti k akci," opravila ji Aronel, "jen si vzpomeň, kolik práce to dalo tobě, Scar. Je potřeba se připravit, nachystat nové pasti na vlkodlaky a políčit něco na upíry. Povedlo se mi zjistit, proti jakému počtu nepřátel stojíme. Bylo to třicet akromantulí, čtyřicet vlkodlaků, tříčlenný sabat od čarodějnic modré krve a patnáct upírů. Co se týče mamionaiců, předpokládám, doufám, že se vyřídili mezi sebou. Jak jste na tom?"
"Já jsem sejmul sedm akromantulí a šest vlkodlaků," pochlubil se Eren.
"Já mám sedm akromantulí a sedm vlkodlaků," vítězně se usmála Scarlet. Nikdy nevynechala příležitost soupeřit s Erenem, i když byla mladší a méně zkušená. Pokud byste jí to ovšem připomněli, hádala by se. Dva měsíce neznamenají pro šestnáctiletého člověka tolik.
"Já jsem dostala dvanáct akromantulí a sedmnáct vlkodlaků," řekla prostě Aronel, "to znamená, že před sebou máme jednotku sabatu, čtyři akromantule, patnáct upírů a patnáct vlkodlaků. Přišla jim slabá posila. Scarlet, Erene, ochráníte Marine a pokusíte se vyřídit vlkodlaky, upíry a akromantule. Nemělo by jich moc proniknout pastmi. Jeden může pasti prohlížet, druhý může bránit Marine. A já se postavím sabatu."
"Aronel, vždycky si nám opakovala, abychom se nikdy nestavěli proti plně vycvičenému, kompletnímu sabatu sami. A teď to hodláš udělat?!" rozhořčila se Scarlet.
"Neboj, Scar, mám pár es v rukávu. Například tuším, koho na nás pošlou. Se sabatem modré krve už určité zkušenosti mám, a pak, i kdyby tohle nebylo podle mého očekávání, tak v boji s čarodějnicemi mám praxi," mávla ledabyle rukou a v duchu si výrok opravila, "když to nebude podle mého očekávání, tak mě porazí jako vždycky. Akorát tentokrát to bude naostro." Aronel tato myšlenka nijak náladu nepozvedla, ale nedala svou melancholii znát. "Musíme se připravit dřív, než padne noc. Dřív, než zaútočí."

"Zešeřívá se a oni ještě nezaútočili," napadlo Marine, když už půl hodiny čekali přichystaní.
"Nezapomínejte, že tentokrát stojíme proti okřídleným nepřátelům," upozornila je Aronel před tím, než odešla, aby se utkala s čarodějnicemi.
Ozval se řev, že kterého tuhla krev v žilách, a v lese před nimi i za nimi se začaly hýbat stíny. Ze tmy mezi stromy vyrazili dva vlkodlaci a zaútočili na Scarlet. Ta se začala urputně bránit.
Eren by jí býval pomohl, ale vrhli se na něj tři upíři, kteří nějak proklouzli pastmi. Jedinou světlou stránkou se zdálo, že ani jedna z akromantulí nepřekonala bariéru pastí.

Aronel nervózně vyčkávala, až si jí čarodejnice všimnou a přiletí k ní.
Věděla, že by proti nim neměla šanci. Uměly používat určitý děsivý druh magie - různé roztodivné lektvary. Ona sice obstojně viděla ve tmě v porovnání s lidmi, ale oproti čarodějnicím byla napůl slepé, kulhavé kuře. Proto když se k ní přiblížily, ještě stále si nebyla jistá, jestli jsou to ony. První blesk se rozprskl u jejích nohou. Druhý blesk odrazila mečem a byla ráda, že rukojeť je vyrobena z dokonale nevodivého materiálu a čepel dokáže odrazit i magii. Jenže proti ní stály tři a bylo nad slunce jasnější, že proti nim moc dlouho nevydrží.
Úhyb! Do strany! Kotoul! Zvednout meč! Opatrně! Něco leží na zemi! Nálet! Ke straně! Kde je třetí? Prudký náraz. Pokles v kolenou. Držet!
Vtom se k ní jedna dostala blíž. Aronel ji konečně poznala. Oddychla si. Její eso se uplatní. Ty tři byly tak sehrané, že by ji do pěti minut vyřídily.
"Rosene, Ferano, Elen, poleťte dolů, já, Aronel, si s vámi chci promluvit," vykřikla. Jak předpokládala, za nedlouho se z nebe snesla tři košťata. "Aronel!" vykřikla první a běžela k ní, aby ji mohla obejmout. "Jsi to ty
?" "Zatím ano, ale možná ze mě bude za chvíli masové pyré, jestli mě budeš takhle mačkat," zabručela Aronel a objala ji také. "Taky tě ráda vidím, Rosene, rozhodně radši než kteroukoli jinou vůdkyni ze sabatu."
"Aronel!" přistála druhá a taky ji běžela obejmout.
"Ferano, jak si na tom momentálně s klukama?" optala se s mrknutím Aronel.
"Nedávno to zkoušela s alfovým synem, ale jsou oba stejní. Moc dlouho jim to neklapalo. Od té doby měla jen tři vlkodlaky, dva čaroděje a jednoho alchymistu," protočila oči Ros. Třetí koště přistálo, ale jeho majitelka se nešla připojit do debaty.
"Pojď k nám, Angel," houkla na ni Ros. "Je s námi jen měsíc, ale je fakt dobrá," vysvětlila Fer.
"Co se stalo Elen?" otázala se smutně Aronel.
"Zabila ji desetičlenná parta poněkud přiopilých vlkodlaků. Což byl taky důvod, proč jsme se tohohle nechtěli zúčastnit," uplivla si Ros, "nicméně jsme byly přesvědčeny a dotlačeny k akci takovými těmi různými lichotkami, podstrojováním a podobnými pošetilými tahy, znáš to. Až už jsme to nevydržely a souhlasily."
"Ale proti tvé kamarádce bojovat nehodláme, že ne Ros?" zeptala se nejistě Angel a Ros se zasmála.
"Ten váš nováček se mi líbí," poznamenala Aronel, "pálí jí to, že?"
"A jako výmluvu můžeme použít, že to organizovali ti zpropadení vlkodlaci," přisadila si Fer. "A co ty, Ar, prý už máš hezkou skupinku dobrodruhů, co jsem slyšela."
"To ano," přikývla Aronel, "už jsme čtyři. Jak můžeš vidět, vlkodlaci nám nedávají pokoj. Nejednou nás pořádně prohnali. A obávám se, že nás ještě taky několikrát pořádně proženou."
"Myslím si, že by bylo správné opustit tuto bitvu tak, aby každý pochopil, že se jí nehodláme účastnit. Samozřejmě až ve chvíli, kdy to budou mít úplně prohrané," podotkla Angel a Aronel se na ní překvapeně podívala. "Musím říct, že na to, že jsi nováček máš opravdu dobré nápady, Angel," ocenila s uznáním Aronel, "od Fer ses to předpokládám nenaučila? Ta má, pokud se pamatuji, výbornou mušku a velice dobře spolupracuje, ale nemá nápady, nedejbože že by vymyslela bojový plán."
"No dovol," ohradila se Fer, "náhodou i mně je jasné, že nás za tohle vyhodí ze sabatu."
"Vyhodí nás ze sabatu," opakovala omráčeně Angel, "to mi nedošlo."
"Je to dost jistý. Ale myslím, že na místě, kde by jedna z nás mohla přijít o život našimi spojenci, za to nám to nestojí," plácla ji do zad Fer.
"Správně, ochráníme Angel. Nezkřiví jí ani vlásek," přidala se Ros.
"To je hezké, holky, ale já stále ještě bojuju, narozdíl od vás, takže mě omluvte," usmála se Aronel a zamávala starým kamarádkám.
Ty ještě hudrovaly, že si svůj přístup k boji kvůli této větě změní. Nakonec se usadily a vytáhly svačinu, kterou s sebou každá správná čarodějnice vždycky nosí.

"Jak jste na tom? Jste někdo zraněný?" zeptala se Aronel, když nastal klid. Eren měl dlouhou tržnou ránu na ruce a vyvrknutý kotník. Scarlet se rýsovalo několik šrámů na tváři a přes záda se jí táhla rána, zřejmě od meče, kterou jí Eren právě ošetřoval. Aronel sama utržila pár šrámů od drápů a zubů. Nešlo však něco, co by ona sama řešila.
"Jaké jsou stavy nepřátel?" zeptala se jednoduše.
"Já mám pět vlkodlaků a čtyři upíry," hlásila Scarlet.
"Já mám čtyři vlkodlaky a a šest upírů," dodal Eren. "Aronel? kolik nám jich zbývá ?"
"Já mám pět vlkodlaků, čtyři akromantule, čarodějnice a pět upírů."

Elementarie Sedmi draků - přítomnostDonde viven las historias. Descúbrelo ahora