21.

30 0 0
                                    

Je helemaal leeg voelen is in mijn geval een teken dat het gevaarlijk word. Ik voel me niet goed, ik voel me niet slecht, er is niks. Waar ik normaal nog wel waarde hecht aan de mensen om me heen, worden ook zij steeds minder belangrijk. Ik doe onaardig tegen mijn vriendinnen, verwaarloos school en werk en zorg niet goed voor mezelf. Toch doet het me allemaal weinig. Als iemand vervolgens onaardig terug doet, bevestigt dat alleen mijn gevoel over mezelf: ''zie je wel, iedereen haat me, het is beter als ik er niet meer ben.'' Onbewust was ik al afscheid aan het nemen van de mensen om me heen.

Ik voel me schuldig omdat ik leef met een lichaam dat probeerde te overleven en een hoofd dat probeert dood te gaan, terwijl er zoveel mensen op de wereld zijn die juist leven met een hoofd dat probeert te overleven in een lichaam dat langzaam doodgaat. Het schuldgevoel is soms bijna ondragelijk, maar veranderen kan ik het niet. Konden we maar ruilen.

Ik heb altijd moeite gehad met 'doei tot de volgende keer' zeggen tegen iemand. Ik besefte me altijd dat er geen volgende keer kon zijn. Dat het voor altijd was. Ik knuffelde altijd mensen. Puur omdat een knuffel een beter 'afscheid voor altijd' zou zijn. Dan zou de ander niet denken van "nu heb ik alleen maar doei gezegd en
nu is ze weg". Zo stom dat ik hier al zo mee bezig was.

Update;
Ik heb nu al 3 weken super veel last van buikpijn. Ik kan niet gaan zitten, bukken of opstaan want dan heb ik ontzettend veel pijn. De wachttijd voor een behandeling in het gespecialiseerde ziekenhuis is 5 maanden. Ik heb gebeld en gezegd dat ik wel met spoed een behandeling moet omdat ik in het examenjaar zit en zo geen lessen kan volgen. Ze vertelden dat iedereen zo speciale redenen heeft.
Toen heb ik verteld hoe het echt zat. Ik heb gezegd dat als het zo door gaat, ik er nog aan onderdoor ga. Ik hou het zo echt niet vol. Ik ben de hele dag bezig met hoe ik de dag doorkom en of het erg opvalt als ik ergens ga staan. Ze vertelde dat ze ineens een plekje vrij had gemaakt voor volgende week. Ik ben blij met de afspraak, maar vond het wel heel eng om te vertellen hoe ik alles voelde.

SONA'S STORYTahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon