8.

39 1 0
                                    

Wees niet zo streng voor jezelf, maar wees lief voor jezelf. Het is iets wat ik vaak tegen anderen zeg. De eetstoornis legt voor mij allemaal strenge regeltjes op. Maar wat ik laatst dacht was; Wake up! Het is nog niet te laat. Ik weet hoeveel energie het kost om tegen die eetstoornis in te gaan, opgeven is de minst vermoeide optie, toch? Maar wat levert het je nou precies op? Is het luisteren naar die strenge stem nou echt het beste, ik denk van niet. Je eigen keuze betekent toch zoveel meer. 
 We verdienen het allemaal, stuk voor stuk, dus ook jij, om onszelf met liefde te behandelen. En onszelf te respecteren. En daar hoort een beetje genieten ook bij, genieten van het leven. Die strenge regels of andere strenge dingen zijn echt nergens voor nodig. Je wordt er niet beter van want een eetstoornis sleept je overal in mee, verpest alles en pakt je op de kwetsbare momenten, dat is wat ik heb geleerd van een eetstoornis. En zeg nou zelf, dat klinkt toch best hard. En dat is het ook

Daarnaast merk ik het ook steeds meer wanneer mijn lichaam rust nodig heeft, nou ja, misschien heb ik dit altijd al wel gemerkt, maar ik geef het nu meer toe. Want lief zijn voor jezelf is ook goed voor jezelf en voor je lichaam zorgen. Daar hoort rust dus ook bij nadat je enkele dagen hard hebt gewerkt. Ik hoop dat ook jij steeds meer naar je lichaam kan luisteren, kan verzorgen van de behoeftes waar het om vraagt en zo jezelf te accepteren.
Het is zo belangrijk dat je je eigen grenzen kent. Dat je weet wat je wel of niet aankan. Natuurlijk moet je altijd vechten voor net wat meer zodat je je grenzen kan verleggen, maar doe nooit iets waar je vanaf het begin al geen goed gevoel bij hebt. Geef alles een beetje tijd.

Ook is het belangrijk in je vriendengroep dat je aangeeft wanneer iets je te ver gaat of je ergens niet mee eens bent. Ik weet dat het soms lastig is dat wanneer de hele groep zegt dat ze iets (illegaals/ergs) gaan doen. Dat jij dan zegt dat je niet mee doet. Er bestaat dan kant dat je 'buiten de groep valt'. Dit voelt op onze leeftijd natuurlijk als een van de ergste dingen die je kan overkomen. Maar wees dan trots op jezelf, want jij durft je grenzen aan te geven. En als het echte vriendinnen zijn komen ze echt wel terug en anders zijn ze je niet waard.

(Ik had nooit verwacht dat ik de 64 lezers zou halen, toch hoop ik heeel erg dat ik op mijn verjaardag (10 juli) de 100 lezers heb!! Hopelijk bereiken we dit:))

SONA'S STORYحيث تعيش القصص. اكتشف الآن