Hoofdstuk 13 (verbeterd)

5.1K 110 4
                                    


Het avondeten verliep soepel, behalve dan Jackson die de hele tijd over mijn been zat te wrijven wat het heel ongemakkelijk maakt. Mevrouw Jamesson is de vaatwasmachine aan het inruimen, Lucy is naar een vriend, Jenny en Harvey zitten de laatste spullen voor hun huwelijksreis in te pakken en Jackson en Nick maken ruzie over wat we gaan kijken op tv. Ik scroll een beetje door instagram op mijn telefoon terwijl ik wacht totdat we Harvey en Jenny gaan uitzwaaien. "Hé engel! Kom even hier! Je moet ons helpen!" roept Nick opeens. Ik zie Jackson geïrriteerd kijken na het woord 'engel'. Ik snap het wel. Het is niet echt een bijnaam die je geeft aan je stiefzusje. Ik sta zuchtend op en loop naar hen toe. Ze zitten op een reusachtige bank met een reusachtige tv ervoor. Ik plof tussen ze in. "Kijk Nick wil persé The Dark Knight kijken maar ik liever Captain America. Jij mag kiezen," zegt Jackson. Ze hebben altijd ruzie over dat soort dingen. Ze vinden elkaar sowiezo niet aardig geloof ik. "The Dark Knight," zeg ik. Nick schreeuwt "YESSS!" en Jackson zucht geïrriteerd. "Dit is gewoon vriendjespolitiek. Dat is niet eerlijk man," zegt Jackson half zuchtend. "Nee hoor! Ik beloof dat het niet vriendjespolitiek was! Ik heb Captain America al gezien en The Dark Knight nog niet! Dat is het enige!" zeg ik vlug. "Ja vast," zegt Jackson en het sarcasme druipt ervanaf. Ik had me niet moeten bemoeien in hun ruzie, want nu is Jackson chagrijnig en Nick denkt dat hij een of andere prijs heeft gewonnen ofzo. "Komen jullie jongens? Wij willen namelijk vertrekken!" roept mijn moeder. Alle drie staan we tegelijk op en lopen naar de gang waar Harvey en Jenny met een hoop koffers staan. "Ja een week is langer dan het lijkt hoor," zegt Jenny vlug wanneer ze ziet hoe Jackson haar aankijkt alsof ze een bepakte ezel is. "Over maar èèn week gesproken, we dachten eigenlijk om wat langer te gaan. Het is lekker weer op Ibiza en we hebben toch een privé villa," zegt Harvey. Hij lijkt zich niet eens zorgen te maken of wij het hiet wel redden alleen thuis. "Als jullie het goed vinden hè!" zegt Jenny. Ik glimlach en knik. Ik zie dat Jackson zijn schouders op heeft gehaald en dat Nick begint te grijnzen. "Geen feestjes, geen meisjes, geen seks in de tuin, geen drugs. Begrepen?" zegt Harvey streng tegen Jackson en Nick. "Hoezo niet? Na een feestje ruimt mevrouw Jamesson het echt wel op hoor," zegt Jackson geërgerd. "Nee, mevrouw Jamesson heeft al genoeg voor jullie gedaan. Ze zal hier blijven en voor jullie koken en afwassen maar ze gaat geen restanten van een kleuterfeestje opruimen," snauwt Harvey tegen Jackson. Jenny schrikt duidelijk een beetje van wat hij allemaal zegt maar ze laat het er bij zitten. Jackson knikt chagrijnig.

We zwaaien ze uit en gaan dan naar binnen. Lucy blijft bij Thomas slapen en ik word dus alleen gelaten met twee strijdende alfa leeuwen genaamd Jackson en Nick.

Ik loop naar de keuken en pak een grote schaal die ik vul met m&m's. Dan loop ik terug naar de woonkamer waar ik Jackson en Nick allebij in een andere hoek van de bank zie zitten. Tegelijkertijd kloppen ze zachtjes op de plaats naast hen als teken dat ze vragen of ik naast ze kan zitten. Nu moet ik kiezen. Ga ik naast Nick of Jackson zitten? Ik wil niet in het midden gaan zitten want dan heb ik alleen maar rugleuning en dan kan ik niet leunen tegen de zijkant. Ik zet de bak met m&m's op de salontafel en ik loop naar de bank. Ik pak Jackson bij zijn arm vast en trek hem richting het midden van de bank. Hetzelfde doe ik bij Nick. Nu zitten ze allebij in het midden van de bank met ongeveer èèn meter tussen elkaar. Voldaan ga ik tussen ze in zitten en ik trek de bak met m&m's op mijn schoot. Nick begint de film maar al snel merk ik dat ik moe begin te worden. Mijn ogen vallen de hele tijd een klein beetje dicht maar dan schieten ze steeds weer open. Uiteindelijk val ik vol overgave in slaap leunend tegen Nicks schouder.

Ik schrik wakker. Even weet ik niet waar ik ben maar dan herinner ik het me. Ik was in slaap gevallen op de bank. Een dekentje is over me heen gelegd en ik lig met mijn hoofd op iemands schoot. "Hey engel, lekker geslapen?" hoor ik Nicks stem zacht in mijn oor. Ik grijns en kijk hem dan aan. Hij heeft alleen een broek aan. Zijn ontblote bovenlichaam is prachtig en hij kijkt me lief aan. "Engel je staart een beetje." Ik schrik op en kijk snel een andere kant op. Dan ga ik rechtop zitten maar tot mijn schrik zie ik dat ik terwijl ik sliep een beetje had gekwijlt op de broek van Nick. Hij ziet het ook en lacht. "Oh het maakt niet uit hoor, het was wel schattig," zegt hij dan. Ik glimlach en bloos en snel sta ik op. "Ik moet me maar eens gaan omkleden, ik zie je zo," zeg ik snel en dan loop ik naar boven.

Ik douche, kleed me om, doe mijn haar en doe een klein beetje mascara op en rode lippenstift. Dan ga ik op zoek naar mijn telefoon. Aangekomen in de keuken zie ik al een heel buffet voor me staan gemaakt door mevrouw Jamesson en mijn telefoon ligt op het keukeneiland. Snel pak ik het en ik zie dat ik ben gebeld door Lucy. Snel bel ik haar terug.

=Lucy

=Kat

"Joo meid, ik heb wat te vertellen. Je gaat het nooit geloven maar ik ging dus gisteren naar een concert met Thomas en het was vet gaaf! En we hadden allebij wat gedronken enzo en toen heeft hij me gekust! Echt... Ik ben zo blij!" Ze ratelde maar door. Maar eindelijk gaf ze me wat tijd om ook te kunnen praten.

"Haha ja ik dacht al dat Thomas je leuk vond. Maar wat cool! Maar je komt toch wel weer naar huis toe? Ik ben zo alleen zonder jou!"

"Euhh ja over dat. Ik denk dat ik nog èèn nachtje bij Thomas blijf als je dat goed vindt. Ik vind hem namelijk ook leuk en ik hoop dat hij mij ook echt leuk vind want gister zei hij er niks meer over dus ik wil een beetje met hem praten enso... als je snapt wat ik bedoel." En ik voel haar grijnzen door de telefoon.

"Ieewwlll! Hou op! Het is al goed!"

"Maar ik moet gaan! Ik heb een jongen om mee te praten! Doegdoeg!"

"Doei! Tot morgen!"

Ik hing op en begon aan mijn ontbijt. Ik hoop maar dat deze dag een beetje oké gaat...

BLACK EYES (NL) - VoltooidUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum