20 - Gerçek

9.9K 936 96
                                    

Ah sonunda yeni bölümle karşınızdayım. Bu sıralar hayatımın sanırım iniş bölgesindeyim. Hiç bir işim düzgün gitmiyor bu da benim ilham perilerimi tatile çıkartıyor. Neyse kısa ama güzel bir bölüm oldu bence :)

Aktan artık aileyle tanışıyor. 

---------------------------------------------------------

Aktan'a bakıp "Hadi gel. Sana açıklamamız gereken şeyler var." dedim çekinerek

🌙

Ben ve Aktan ikili koltuğun en uzak uçlarında otururken, anneannem tekli koltuğuma oturmuş sessizce ikimizi gözlemliyordu.Aktan anneannemin göz hapsinden rahatsız şekilde oturduğu yerde kımıldanıp dururken ben gerginlikten dolayı tırnaklarımı yemekle meşguldüm.

Anneannem en sonunda hafifçe öksürüp konuşmaya başladı. "Yelda anneni ara yarın uçağa atlayıp gelsin." dedi sakince

Şaşkınlıkla ona bakarken "Bir problem mi var anlamadım anneanne?" dedim.

"Birinci cildi açacağız. Biliyorsun rüyanda gördüğün o gölgelere bakmamız lazım." dedi dişlerini sıkarak

"Gölgeler derken efendim? Işığın yolunun kesilmesiyle oluşandan mı söz ediyorsunuz?" dedi Aktan küstah bir ses tonuyla

Anneannem bu cümleye gözlerini açıp gülümseyerek cevap verirken, Aktan bu rahatlık karşısında kaşlarını çatıp bana baktı. Ben yutkunup "Aslında ilk Aktan'a anlatsak ne olduğumuzu daha iyi olmaz mı anneannem?" dedim.

"Ah evet bence de oradan başlayalım yoksa küçük beyin bizi uzaylı kabul edeceği nokta çok yakında." dedi ve kahkaha attı.

Dudağımın kenarında minik bir gülüş oluşurken Aktan bana gözlerinden alevler çıkarak bakınca yüzümdeki gülüşü silip hafifçe öksürdüm.

Anneannem yerine iyice yerleşip "Aktan. Artık kim olduğumuzu açıklamaya başlayabiliriz." dedi. Sonra bana dönüp "Kalk kitapları getir bana Yelda." dedi emir dolu sesiyle

"Hemen." dedim hızla yerimden kalkıp kitapları masanın üzerinden alıp koltuğa geri döndüm.

Aktan bu süre içinde sessizce gözleriyle beni takip ediyordu. Anneannem yerime oturduğum anda konuşmaya başladı "Aktan biz. Yani ben, kızım ve torunum Yelda. Biz rüya koruyucularıyız. Gücümüz kanımızdan gelip ailenin ilk kız çocuğuna aktarılıyor. Zaten ilk çocuklarımız da hep kız olur." derken Aktan anneannemin lafını kesip "Kız çocuklarınızla ilgilenmiyorum. Bana koruyuculuğu anlatın." dedi.

Anneannem bu ani çıkışa tüm sakinliğiyle gülümserken "Biz her gece dünyadaki farklı insanların rüyalarına gireriz oğlum. Eskiden bunu farklı bir olay için yaratıldığı rivayet edilse de şu anlık, insanların kötü rüyalarını yok etmek, varsa isteklerini ve arzu ettiklerini rüyalarına çağırmaya yükümlüyüz. Her koruyucunun ailesindeki kadınlarından farklı artı bir gücü vardır. Benimki insanların kötü davranışlarını engelleyebilmek, kızımın ki nedir bilemiyorum. Aslında bu gizli kalması gereken bir meseleydi ama sana uyguladığım baskıyı açıklamak zorundayım." dedi sonra bana dönüp "İsterse Yelda kendi gücünü sır olarak tutabilir. Bu onun kararı." dedi bana hafifçe gülümseyip

Aktan bana gözlerini dikip bakarken anneannem "Şimdi Yelda benim rüyamda ne arıyor diyeceksin. Eh işte bu bizimde bilemediğimiz bir olay. Binlerce yıldır saklanmış veya unutulmuş bazı güçler var. Yelda senin rüyana nasıl tutuklu kaldı bunu bilemiyoruz. Tek bildiğim şey torunumun sana mühürlü olduğudur." dedi rahat bir nefes alıp

Rüyada SaklıWhere stories live. Discover now