17 - Dönemeç

11.7K 990 197
                                    

Asıl hikaye şimdi başlıyor...
Emy Zona

🌑

Koltuğuna oturur oturmaz arabayı çalıştıran Aktan'a şaşkınlıkla baktım. Adam cidden gecenin hemen bitmesi için elinden geleni yapıyordu. Sadece bir kaç gece önce ona hissettiğim tüm o yoğun duyguların esiri olmadığım için kendimi bir kez daha tebrik edip, hızla emniyet kemerimi taktım.

Ekin ise arka koltukta rahatça oturmuş ikimizi gözlüyordu. Dikiz aynasında göz göze gelince gergince ona gülümsedim.

Ekin yerinde kıpırdanıp tüm dikkatiyle sessizce arabayı süren Aktan'a "Ee enişte. Yelda seni sırf seni yakışıklı olduğun için seçmedi değil mi? Ne işle meşgulüz?" dedi hızlıca

Ekinin dediklerine şaşırıp, büyümüş gözlerle Aktan'a döndüm. Aktanın direksiyonu tutan parmakları kasılmış, parmak boğumları bembeyaz olmuştu. Onun üstündeki baskıyı almak için ağzımı açacaktım ki, Aktan profesyonel bir tiyatrocu edasıyla hemen rolüne bürünüp

"Eh yani yakışıklılık göreceli bir kavram ama çirkin olduğumu da iddia edemem şimdi. Bende Yeldam gibi mühendisim ama savunma sanayinde çalışıyorum. Bundan fazla bir şey söyleyemem özür dilerim." dedi ve dikiz aynasından Ekine bakıp sırıttı.

Aktanın, Yeldam dediğinden sonraki hiç bir kelime kulaklarımdan geçmezken, ben adımın ilk kez o kadar güzel tınılı bir şekilde bir erkeğin ağzından duyduğum için kısmı beyin felci geçiriyordum.

Yüzüm onun yan profiline asılı şekilde kalmış, Aktanın ağzından çıkan ama anlamlandıramadığım kelimeler ise arabanın içinde bir yaprak gibi savruluyordu.

En sonunda Aktan cümlesini bitirdi ve gözlerini yola çevirmeden önce sadece saniyeler süren bir bakışını bana bahşetti.

Umursamazlık, bezginlik ve daha bir sürü sıkıcı his yüzünde oluşurken, o hepsini yok edip nötr bir ifadeyle yola odaklandı.

Ben hala onun etki alanından çıkamamışken Ekin arkadan uzanıp başını ön koltukların arasından çıkardı.

"Yelda. Tuncayın yerine gidiyoruz dimi?" dedi heyecanla

Başımı olumlu anlamda sallayıp "Evet en güzeli ve güvenlisi orası." dedim güvenli kelimesini özellikle bastırarak

Aktanın hislerinde gram oynama olmazken Ekin ona dönüp gideceğimiz gece kulübünün yolunu tarif etti.

Yarım saatlik trafikten sonra gece kulübünün önüne hızlı bir giriş yaptık. Ekin arabadan çıkıp, bana göz kırptı ve beni ve Aktanı yalnız bıraktı.

Arabadan çıkıp yanıma gelirken, ben Aktanın renkli ışıkların hapsine girip rengarenk olmuş siyah saçlarına baktım.

Aktan beni kolumdan tuttuğu gibi kendine doğru çekip yine yemekte yaptığı gibi dudaklarını saçlarımın arasından kulağıma doğru uzattı.

"Ben gidiyorum. Sizi beklemek gibi salaklık yapmayacağım. Buraya gelmeden önce söylediğim gibi mümkünse bu gece uyuma da rahat bir rüya geçireyim." dedi ve yüzünü hızla benden uzaklaştırıp arkasını dönüp arabasına binerek hızla uzaklaştı.

Ben onun nefesinin yakınlığıyla darmaduman olmuşken onun bu umursamaz ve soğuk tavırlarıyla nasıl hissedeceğim birbirine girmişti. Bazen ona karşı hissettiğim o yoğun çekimin onda da olduğu gün gibi aşikardı. Ama sonra bu davranışlarıyla nasıl hissetmem gerektiğini çözemeyecek kadar beynim ele geçirilmiş oluyordu.

Rüyada SaklıWhere stories live. Discover now