Κεφάλαιο 50

479 118 345
                                    

'Cause you're a sky, 'cause you're a sky full of stars
I wanna die in your arms
'Cause you get lighter the more it gets dark
I'm gonna give you my heart
I don't care, go on and tear me apart
I don't care if you do, ooh
'Cause in a sky, 'cause in a sky full of stars
I think I see you
I think I see you

1 χρόνος μετά

Σθεναρές νιφάδες χιουνιού έπεφταν με ορμή και γίνονταν ένα με το παγερό στρώμα που είχαν δημιουργήσει αυτές στο δρόμο. Καθάρισα το γεμάτο με άχνη παράθυρο και σταμάτησα για λίγο, μένωντας ακίνητη στη θέση μου.

Είχα ένα προαίσθημα για τη σημερινή ημέρα. Και όχι δεν ήταν επειδή ήταν Χριστούγεννα. Ή επειδή γιόρταζαν οι Χριστίνες, δηλαδή η μητέρα μου.

Ή αυτός.

Διώχνοντας αμέσως αυτές τις σκέψεις από το μυαλό μου, τοποθέτησα και το τελευταίο σερβίτσιο με μαχαιροπίρουνα στο τραπέζι και τις χαρτοπετσέτες. Ήμουν ήδη ντυμένη και βαμμένη και κοίταξα την ώρα, από περιέργεια. Ήταν ήδη περασμένες οχτώ.

<<Τα έφτιαξες όλα, γλυκιά μου;>> ακούστηκε η φωνή της μητέρας μου από τη κουζίνα και της απάντησα θετικά.

Εκείνη τη στιγμή, το κουδούνι χτύπησε και αφού πήρα μια βαθιά ανάσα, άνοιξα τη πόρτα, αντικρίζοντας τους υπόλοιπους καλεσμένους μας.

<<Γειά σου Άλεξ! Χρόνια πολλά, να χαίρεσαι και την μητέρα σου!>> μου ευχήθηκε εύθυμα η κυρία Γεωργία και ευχαριστώντας τη, έκανα νόημα στην οικογένεια να περάσουν μέσα.

<<Καλωσήρθατε! Περάστε!>> είπε ευγενικά ο πατέρας μου με ένα χαμόγελο και τους οδήγησε στο σαλόνι.

<<Χρόνια σας πολλά κυρία Χριστίνα!>> ευχήθηκε ο Πάνος στη μητέρα μου, ρίχνοντάς μου μια ματιά.

<<Να είσαι καλά αγόρι μου.>> αποκρίθηκε εκείνη και καθίσαμε στο καναπέ για ποτό, μαζί με τους υπόλοιπους καλεσμένους, που ήταν κυρίως συγγενείς.

Άνοιξα το κινητό μου και ξεκίνησα να συζητάω με την Σταυ. Είχε χωρίσει με τον Δημήτρη εδώ και μια εβδομάδα, αλλά απέφυγα να αναλύσω αυτό το θεμα. Όχι μόνο επειδή πονούσε και την ίδια, αλλα και εμένα.

<<Ρε Άλεξ, άστο το ριμάδι και πηγαίνετε μιλήστε με τον Πάνο!>> με επέπληξε ο πατέρας μου, καρφώνοντάς το βλέμμα του σε εμένα και μη θέλοντας να χαλάσω το γιορτινό κλίμα, έκλεισα το κινητό μου και του έκανα νόημα να με ακολουθήσει.

Ο πατέρας μου με είχε παρακαλέσει να τα βρω μαζί του επιτέλους, καθώς ήταν ακόμα πελάτες στο ιατρείο του και οι γονείς μου και αυτοί του Πάνου είχαν αναπτύξει μεταξύ τους φιλικές σχέσεις.

In The Name Of Love ✅  #TYS19 Where stories live. Discover now