Κεφάλαιο 9

1K 208 64
                                    

"Because I'm happy"

Όταν μας μοίρασαν τις υπεύθυνες δηλώσεις για τον περίπατο της Παρασκευής πραγματικά χάρηκα πολύ. Θα ήταν ο πρώτος περίπατος με τα παιδιά της τάξης μου. Πραγματικά αυτή η εβδομάδα ήταν η καλύτερη.

Ήταν Τετάρτη και μόλις χθες είχαν γίνει οι εκλογές για το πενταμελές του κάθε τμήματος. Τα κορίτσια της τάξης μου με τα οποία είχαμε έρθει κοντά και είχαμε γνωριστεί μου πρότειναν συνεχώς να έβαζα κι εγώ. Μάλλον σκέφτηκαν ότι θα υπήρχε το μέσο, η μητέρα μου όποτε έπρεπε απαραίτητα να είμαι μέσα στο πενταμελές.

Εντομεταξύ η κοπέλα που πίστευαν όλοι ότι θα βγει πρόεδρος της τάξης, η Βάσια, είχε φτιάξει μια ομαδική συνομιλία στο Facebook με όλα τα παιδιά του τμήματος μας κι εκεί συμφώνησαν οι περισσότεροι ποιο θα ήθελαν να ήταν το πενταμελές, στο οποίο προς έκπληξη μου συμπεριλάμβανε κι εμένα.
Έτσι λοιπόν αποφάσισα να βάλω.

Ήμουν σίγουρη ότι δεν θα έβγαινα ούτε καν μέλος, αφού εξάλλου δεν με ήξεραν τα παιδιά όπως γνωρίζονταν αυτά μεταξύ τους από το γυμνάσιο. 

Όταν έφτασε η τελευταία ώρα της Τρίτης, όλοι ήταν νευρικοί. Ο Γκιντεόν, το παιδί από τη Νιγηρία που ήταν στη τάξη μας, με το οποίο κάναμε τρελή παρέα τις τελευταίες μέρες και καθόταν ακριβώς μπροστά από εμένα και τη Βαρβάρα, μου είχε πιάσει τη κουβέντα σχετικά με τις εκλογές.

<<Θα βγεις θα δεις>> μου έλεγε σίγουρος.

<<Και να μη βγω, δεν με πειράζει>> το εννοούσα όντως. Του υποσχέθηκα να τον ψηφίσω. Όπως και τη Βάσια.

Όταν μπήκε η καθηγήτρια με την οποία κάναμε πολιτική παιδεία, μας εξήγησε βιαστικά τη διαδικασία και στη συνέχεια αποχώρησε από την αίθουσα.

Αφού ψήφισαν όλοι, η εφορευτική επιτροπή, δύο κορίτσια άρχισαν να ξετυλίγουν τα χαρτάκια και να γράφουν τα ονόματα των υποψήφιων στο πίνακα. Εγώ έσπαγα πλάκα με τον Γκιντεόν χωρίς να δίνω ιδιαίτερη σημασία στο όνομα μου που είχε δίπλα του ήδη τρεις σταυρούς.

<<Αλεξ νομίζω ότι θα βγεις πρόεδρος.>> με διέκοψε μια φωνή, λίγες στιγμές αργότερα.

Ήταν ο Δημήτρης, το ψηλό παιδί και φίλος του Χρήστου και της Νικολέτας. Με κοιτούσαν και οι τρεις. Κοίταξα τον πίνακα και έμεινα βλέποντας τους δέκα σταυρούς δίπλα στο όνομα μου. Από κάτω στο όνομα της Νίκης υπήρχαν άλλοι τόσοι.

In The Name Of Love ✅  #TYS19 Where stories live. Discover now