Κεφάλαιο 8

1K 205 57
                                    

<<Και μετά έφυγε γιατί θα πηγαίνε σε έναν γάμο, για αυτό άλλωστε και το επίσημο ντύσιμο...>>το μόνο που ακουγόταν από την άλλη γραμμή ήταν η ανάσα της Μαρίας.

<<Δηλαδή άμα εμένε λίγο ακόμη τι;Θα σου τα ζητούσε τι φάση;>>αποκρίθηκε.

Σκέφτηκα για λίγο τα λόγια της. Η αλήθεια είναι ότι ο Νίκος συμπεριφερόταν πολύ...αυθόρμητα; Μάλλον...πολύ υπερβολικά για το ελάχιστο χρονικό διάστημα που με ήξερε.

Flashback

Αφού είχαμε καθίσει και μιλήσαμε για λίγο σχετικά με το σχολείο στην κρεπερί, η Σταυ πρότεινε να πάμε καμία βόλτα κι έτσι καταλήξαμε στο παρκάκι, το στέκι όλων των παιδιών της περιοχής μας, μόλις πέντε λεπτά με τα πόδια από εκεί που καθόμασταν.

Ο Νίκος δέχτηκε με μεγάλη πρόθυμια και τελικά πήγαμε. Κάθισαμε σε ένα παγκάκι και συνεχίσαμε τη κουβέντα. Ωστόσο ένιωθα ότι ο Νίκος με φλερταρε και μάλιστα πολύ έντονα. Κάποια στιγμή που μιλούσε με την Σταυ και φαινόταν απορροφημένος από τη συζήτηση, ο Γιώργος με σκούντηξε.

<< Τι θα γίνει με αυτόν εδώ; Τι δεν καταλαβαίνει από τη χυλόπιτα;>>φαινόταν τσαντισμένος με τη συμπεριφορά του.

<<Πραγματικά δεν ξέρω...μπορεί απλώς να είναι έτσι ο χαρακτήρας του ας μη βγάζουμε βιαστικά συμπεράσματα...>> αποκρίθηκα εγώ χωρίς να πιστεύω τα λόγια μου. Δεν ήθελα να δεχτώ ότι το πρώτο παιδί που γνώρισα στο νέο μου σχολείο ήταν ένας πέφτουλας.

<<Λοιπόν Νίκο για πες μας... Είχες ποτέ κοπέλα;>>η ερώτηση του Γιώργου ξάφνιασε τόσο εμένα και τη Σταυ όσο και τον ίδιο.

Το βλέμμα του σκοτείνιασε και μπορούσα να διακρίνω άνετα τις φλέβες που πετάγονταν στο λαιμό του.

<<Ναι..εμ...μεγάλη ιστορία. Την ήθελε ένας πολύ καλός μου φίλος και τελικά δεν έγινε τίποτα...>> ήταν φανερά ενοχλημένος που έκανε αυτή τη συζήτηση.

Κοίταξα το κινητό μου. Είχε πάει εννιά. Σηκώθηκα όρθις κι εκείνος με μιμήθηκε.

<<Πρέπει να γυρίσω σπίτι γιατί έχουμε να πάμε στον γάμο.>> ανακοίνωσε. Εγώ απλώς ένευσα καταφατικά και αρχίσαμε να βαδίζουμε προς το κέντρο της πόλης.

Ο Γιώργος και η Σταυ ήταν λίγο πιο πίσω από εμένα και τον Νίκο και χαζογελούσαν. Επικρατούσε σιωπή ανάμεσα σε εμένα και σε αυτόν.  Εκείνος αποφάσισε να τη σπάσει.

In The Name Of Love ✅  #TYS19 Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα