Κεφάλαιο 23

766 152 60
                                    

Το βασανιστικό εφτάωρο είχε τελειώσει. Πήρα το απουσιολόγιο κι αφού το τοποθέτησα στη θέση του, βγήκα έξω από το γραφείο των καθηγητών και περίμενα στην είσοδο τα παιδιά.

Παρατήρησα πολλά βλέμματα να ήταν καρφωμένα επάνω μου αλλά τα αγνόησα. Διέκρινα στο πλήθος τη Σταυ να έρχεται προς το μέρος μου. Πίσω της βρισκόταν η ξανθιά, αντιπαθητική κοπέλα από τη τρίτη που μιλούσε το πρωί με τον Χρήστο, μαζί με άλλες δύο κοπέλες.

Στη θύμηση του πρωινού γεγονός ένιωσα ένα σφίξιμο στο στομάχι. Είχε μαθευτεί τι είχε συμβεί στη πίσω αυλή και μάλιστα το θέμα έλαβε μεγάλες διαστάσεις εξαιτίας του ότι ένας φίλος του Νίκου είχε πάει να παραπονεθεί στον λυκειάρχη. Είχε γίνει συνέλευση αλλά η ποινή δεν είχε αποφασισθεί ακόμα.

Τον Χρήστο και τον Δημήτρη δεν τους είδα ξανά από εκείνη την ώρα.

<<Ειιι...πως είσαι;>>με ρώτησε η Σταυ πλησιάζοντας με.

<<Πώς θες να είμαι;>>απάντησα ψυχρά. Το βλέμμα μου έπεσε επάνω στην ξανθιά κοπέλα που ερχόταν προς το μέρος μας, απειλητικά. Οι φίλες της δίπλα της, γελούσαν.

<<Τι θέλει η Αναστασία τώρα;>>με ρώτησε ψιθυριστά η κολλητή μου, παρατηρώντας την με ένα βλέμμα αηδίας.

<<Βρε βρε...να το το πρωτάκι που έκανε δύο αγόρια να σφαχτούν για πάρτυ της...το ευχαριστηθηκες Άλεξ;>>τα λόγια της έσταζαν δηλητήριο. Είχε σταυρωμένα τα χέρια της στο στήθος και με κοιτούσε υποτιμητικά.

Προσπαθούσα να το παίξω ψυχραιμη και να μην δείξω τον θυμό μου. Δεν το είχα προκαλέσει εγώ όλο αυτό. Είχα μεν ένα μερίδιο ευθύνης εξαιτίας του ότι είχα ακολουθήσει τον Νίκο στην πίσω αυλή, το μέρος όπου μαζεύονταν τα όχι τόσο καλά παιδιά του σχολείου.

Η μία από τις δύο φίλες της έκανε ένα βήμα μπροστά, διακόπτοντας τις σκέψεις μου.

<<Και κάτι τελευταίο...δεν έχεις ελπίδες με τον Χρήστο μικρή, δεν έχεις τα...προσόντα. Εξάλλου είναι σε άλλη>>χαμογέλασε σατανικά και ικανοποιημένη κοίταξε την Στέλλα.

Είναι σε άλλη; Στην Αναστασία; Μα πώς ήταν δυνατόν; Δεν τους είχα δει ποτέ μαζί...

Ναι λες και έρχεται στο σχολείο ο λεβέντης πολύ συχνά

Λες και ξέρεις πολλά για αυτό το άτομο

<<Ευχαριστούμε για την πληροφόριση μπορείτε να πάτε στο διάολο τώρα>>απάντησε η Σταυ και τους έσκασε ένα ειρωνικό χαμόγελο.

In The Name Of Love ✅  #TYS19 Where stories live. Discover now