18.Kapitola

435 25 27
                                    


Margo by dala všetky peniaze v banke, aby za ňou na hodinu elixírov neprišiel Colin a všade nevykrikoval, že mu nakázali, aby si ju odviedol pretože ju idú fotiť. Nenápadne sa pozrela na svojho najvernejšieho kamaráta, ktorý hľadel preč a odmietol sa na ňu čo i len pozrieť. Neznášal ju vraj za to že mu nepovedala, ako sa dá oklamať čaša. Ona tu sprostú čašu však neoklamala! A on jej neveril, Ron jej neveril ani slovo a nechcel o nej ani počuť, jedine Hermiona si bola istá ako aj učitelia, že Margo tam to svoje prekliate meno nehodila.

Snape sa hádal s Colinom o tom, že ju po hodine pošle hore za ostatnými, Colin si však dovolil mu oponovať, Margo si pomyslela, že ej to šialenec. Colin však absolútne netušil, že sa pohybuje po veľmi tenkom ľade a stále Sanpovi tvrdil, že mu bolo rozkázané aby Margo okamžite prišla za ostatnými. Na nepatrnú chvíľku si myslela, že Snape Colina proste zahluší a ona bude mať po probléme, žiaľ to sa nestalo. Snapove hánky navreli no druhou elegantnou rukou ukázal na Margo a jediným pohybom ju vyhodil z triedy.

,,To je tak veľkolepé Margo, že práve teba vybrali do turnaja." Rozplýval sa počas cesty Colin a Margo sa falošne na neho usmiala.

,,Už dávno sa mi neprihodilo nič takéto úžasné, som tak nadšená." Na konci vety jej has bol mrzutý, no Colin sa stále usmieval na ňu ako na slniečko, Margo si uvedomila, že možno chlapec už nedolieza za ňou na každom kroku, no jeho platonická láska ku nej stále prebieha. Och, to bol ale zúfalec, však ani pekná nebola, bola len slávnou za niečo, čo jej zničilo život.

,,Celá škola o tebe rozpráva, nikto nerozumie tomu, ako sa ti podarilo prihlásiť do turnaja, dokonca už ani dvojčatá to neodkázali." Spomenula si na vtipné brady dvojčat a nahnevaný pohľad Freda, keď sa Margo vyjadrila že jeho brat má o niečo krajšiu bradu ako on.

,,Nečuduje sa, že sa o mne klebetí. Priznám sa, že aj ja by som rada vedela, ako sa mi podarilo prihlásiť do turnaja, keď ja sama som to meno do čase nehodila!"

,,Nemusíš sa báť Mago, nikdy by som neprezradil, žiadne tvoje tajomstvo. Ak mi to nechceš povedať, mne to nevadí. Som len rád, že si šťastná." Niektorí chlapci boli fakt zaostalý a Margo so zmätením pohľadom sa pozerala na Colina. Svoju tvár by nazvala všetkými možnými prídavnými menami od nespokojná, zamyslená, hĺbavá, smutná no rozhodne ani v jednom prídavnom mene by nebolo že vyzerá šťastne.

,,Colin." Začala na neho hovoriť, možno mu vyhovoriť fakt, že je dokonalá. Keď však Margo uvidela jeho šťastné oči, že len vyslovila jeho meno, radšej nad tým mávla rukou a dala sa do rýchlejšieho kroku.

XXX

Ludo Bagman odstrčil mierne Cerdrica a Viktora, ktorý sa rozprávali v miestnosti, keď uvidel, že Margo dorazila.

,,Margo! Ako ťa rád ťa znova vidím." Objal ju ako starú priateľku a Margo mu venovala hlboký úprimný úsmev, možno bol Ludo podvodník, no v istom čase to bol významný hráč metlobalu, jej inšpirácia a muž, ktorý ju otcovsky chránil.

Fleur stála u okna a naprávala riaditeľke vlasy. Viktor venoval žiarivý úsmev Margo a aj by za ňou prišiel, no toho náhle odstrčila nejaká divná blondínka s fotografom za sebou.

,,Mago Potterová, tá slávna Margo?" Usmiala sa na ňu blondínka a vystrčila svoje biele zuby. Vyzerala ako chodiaca umelina a Margo sa nechápavo na ňu pozrela, práve v tej chvíli ju odfotil fotograf za sebou.

,,Margo dovoľ mi, aby som ti predstavil Ritu Skeeterovú." Povedal Ludo a reportérka si prehrabala svoje zvláštne vlasy. Margo dostala podozrenie, že to musí byť rozhodne parochňa.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Nov 25, 2017 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Odvaha a vernosťWhere stories live. Discover now