6. Kapitola

458 40 0
                                    

Prvá hodina s Chrabromilom a Slizolinom sa podľa Severusovho názoru, začala celkom dobre. Začal hodinu s tým, že vyvolával mená žiakov, a zastavil sa nakoniec pri Margo Potterovéj. 

,,Ach, áno. Margo Potterová - naša nová hviezda." Neušlo mu, že dievčaťu vôbec nevadilo jeho uťahovanie z nej alebo to celkom dobre skrývala. Ostatný Chrabromilčania s ňou držali a tak sa na Severusa len mračili, a sledovali každý jeho pohyb smerom k Margo. Slizolinčania zase sa na neho povzbudivo usmievali a vyzývali ho k tomu aby Margo ponížil na plnej čiare. 

Predniesol svoj prejav, ktorému ako zbadal polovica študentov nerozumela .Prekvapilo ho keď uvidel v Margo bystrý pohľad ako keby ju elixíry naozaj zaujali. Tiež ten istý pohľad videl aj v jej kamarátke Hermione za to Ron len tup civel na jeho tvár ako keby nerozumel jedinému slovu. 

Po Severusovom pozornom pohľade, zavládlo hlboké ticho. Rozhodol sa ticho prerušiť a zahučal po Potterovéj. ,,Potterová. Čo získam, ak pridám do odvaru paliny pravej drvený koreň asfodelu?" v myšlienkach sa pousmial, pretože vedel že je Margo stratená. Ju to ale znova nevyviedlo z rovnováhy a on mohol pozorovať ako jej mozog pracuje a snaží sa spomenúť si na knihu o elixíroch ktorú čítala, ale žiaľ bez úspešne. 

,,Neviem, pane." Ospravedlnila sa s úsmevom na tvári. 

,,No, no - sláva zrejme nie je všetko." Margo neodvrátila od profesora pohľad a snažila sa ignorovať smiech Slizolinčanov. Vlastne to bol výsmech na jej adresu, bola presvedčená, že oni by tiež nevedeli Snapovi odpovedať na jeho otázky. Čítala si o elixíroch, pretože ju zaujali ale nepredpokladala, že by od nej Snape chcel hneď aby si všetko pamätala. Ona mu nedovolí nad ňou vyhrať. 

Znova položil svojim mrazivým hlasom ďalšiu otázku tento krát kde má hľadať bezoar. Nevedela ani čo to je a znova odpovedala že nevie. ,,Vy ste učebnicu ani nevidela, že Potterová?" Na toto mu odpovedala len širokým úsmev a so slovami, že má samozrejme pravdu a ona sa do nej ani kúskom nepozrela. ,,Neznášam študentov, ktorý sa musia predvádzať. Možno ste slávna ale práve som vám dokázal, že od inteligentnej máte dosť ďaleko. Mohol som očakávať, že slečna Margo Potterová bude len chcieť budovať svoju reputáciu a dokazovať si, že je obrovská hviezda, ktorá porazila toho koho netreba menovať. A teraz si myslíte, že vám tu všetko patrí? Mne je jedno kto ste, pretože u mňa sa protekcie nedočkáte." 

XXX

Naštvaná Margo vstúpila do knižnice a hodila si obrovskú knihu z elixírov na stôl kam nikto nechodil. Rozhodla sa , že nedá Snapovi ďalšiu príležitosť ju zosmiešniť a že sa na budúcu hodinu poctivo pripraví. Nadskočila od laku keď za jej chrbtom prehovoril obraz, ktorý si pred tým nevšimla. ,,Vážne v Rokforte nie je jediné miesto kde by som mohla mať pokoj?" zvolala zúfalo keď sa pozrela na staršiu ženu v obraze ktorú poznala s nemocničného krídla. 

,,Ver mi, že pred mŕtvymi, vážne živý nemajú štipku súkromia. Buď rada, že si to zistila už tak mladá, pretože ostatným to trvá celé veky." Usmial sa na ňu ironicky portrét a Margo by prisahala, že keby na pohľad žena v obraze už nebola tak dávno mŕtva, myslela by si že je to Snapova matka. 

,,Chceli by ste niečo dôležité odo mňa alebo mi chcete proste len zabrániť v študovaní?" Opýtala a sa a prižmúrila oči na portrét, ktorý ju začal už celkom dosť vytáčať. 

,,Nemala by si ísť náhodou na hodinu lietania?" Ako to mohol ten portrét vedieť? Margo sa naozaj za dvadsať minút začínala hodina lietania, na ktorú už išiel Ron s Hermionou. Ron s toho dôvodu, že lietanie miloval a určite nechcel zmeškať príležitosť ukázať sa, aby ho zobrali do týmu Metlobalu. Hermiona zase mala obrovský strach z lietania, tak isto ako Margo, no keď že Hermiona je ta správna rozhodla sa, že určite nemôže vynechať rodinu. 

Odvaha a vernosťTempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang