16. Kapitola - časť 2.

299 22 1
                                    

,,A to som si myslel, že ťa budem musieť uplácať aby si na ten zápas išiel. Margo by ťa ale nemala vidieť s Luciusom, sám dobre vieš, ako zle sa skončil váš minulý rok. Ak ťa uvidí so svojimi nepriateľmi, mohla by ťa začať ešte viac neznášať. Neobľubuje vôbec Draca a Luciusa, preto ti radím, aby si si dával pozor." Severusa pichlo pri srdci, keď Dumbledore načal tému minulý rok. Dobre si pamätal na zničenú Potterovú a aj dnes by vedel odrecitovať všetko, z jej prejavu voči nemu. Nazvala ho ľudskou špinou, ktorá by nemala existovať. Bol pre ňu takí istý ako Temný pán.

,,Ešte je to len decko, ktoré nechápe slovu nenávisť. Jej emócie vyprchajú a keď dospeje, sa zmenia na upne inakšie. Vy najlepšie by ste mali rozoznať, detinskej nenávisti či láske."

,,Zase sa raz mýliš. Tie pocity z detstva nikdy nevyprchajú, deti si vždy spomenú kto im ublížil, v akom veku vlastne deti dospejú, Severus? Podľa toho čo si si celé roky niesol, tú obrovskú nenávisť s pomstou ku Jamesovi, Siriusovi a ostatným? Hovoríš, že deťom tie pocity vyprchajú. Vyprchali niekedy z teba?" Severusovi sa vôbec nepáčilo kam smeruje práve tento rozhovor. Dumbledore sa znova snažil nahliadnuť mu do jeho srdca, tak veľmi to neznášal.

,,To je iný prípad." Začal sa obraňovať, mohol hneď na začiatku vedieť, že pred Dumbledorovou pravdou sa proste obrániť nedá. Nenávidel toho chlapa , ktorý musel mať vždy pravdu.

,,Aký iný prípad, Severus? Koľko krát si počul Draca sa posmievať Margo, či jej kamarátom? Určite množstvo krát. Ona si to tiež bude pamätať ako ty si si pamätal ich. Len ti naznačujem to, že rozhodne nechceš byť na liste ľudí, pri ktorých sa Margo ani nezastaví, bude nimi len z diaľky pohŕdať."

,,A prečo by som na nej nemohol byť? Neviete si ani predstaviť moju obrovskú listinu pohŕdania. Práve s jedným mužom stojím tu v miestnosti a dokážem ho zniesť." Starý muž sa na Severusa prekvapene pozeral, konečne po mnohých rokoch mu Severus do očí povedal, čo si vlastne o ňom myslí.

,,Myslíte, že som zabudol na všetky tie krivdy, ktoré ste voči mne vykonali? Myslím si, že na to nezabudnem, Dumbledore. Očividne máte pravdu, mýlil som sa. Vy sa ale mýlite tiež, je mi absolútne jedno, že ma dcéra Lily bude nenávidieť, pokiaľ bude nažive. Teraz by som vás poprosil aby ste odišli z môjho domu, pretože potrebujem sa vydať na turnaj v metlobale. Dovidenia Albus, poprosil by som vás, aby sme sa osobne videli až v Rokforte. Zatiaľ mi môžete posielať listy a ja vás budem tiež informovať o tom, ako postupujem v chránení Margo." Severus sa na riaditeľa ani nepozrel, všetky krivdy sa mu vynorili pred očami. Všetky bolesti, ktoré poprežíval, riaditeľ ho práve teraz tak veľmi iritoval a Severus nenávidel, že dýchajú rovnaký vzduch.

,,Zober si svoju radu k srdcu, Severus. Skús už dospieť a preniesť sa z detskej nenávisti, mohlo by ti to v živote dostatočne pomôcť." Starý muž vstúpil do kozubu a premiestnil sa preč. Severus len na neho díval ako mizol v plameňoch. O čom to starý muž mohol hovoriť. On dokázal na chvíľku zabudnúť, pomohol predsa minulý rok Blackovi aby sa dostal na slobodu. Nebol vonkoncom sebecký ako bývajú deti, myslel aj na iných.

XXX

Margo musela znať, že v živote lepší zápas nikdy nevidela . Hráči hrali neuveriteľne profesionálni, až sa zdalo, že lietali oni sami aj bez metly. Viktor Krum sa stal ale láskou všetkých zúčastnených, dokonca aj tí, ktorý fandili Írsku ho so záujmom pozerali. Margo si celý ten čas nevedela utriediť v hlave, komu vlastne fandila. Vedľa nej samozrejme všetci fandili Írsku, no ona nemala ten pocit, že sa stotožňuje s ich týmom. Hlavne kvôli tomu, že samozrejme, že nemali Kruma.

Odvaha a vernosťDär berättelser lever. Upptäck nu