14. Kapitola

305 26 2
                                    

Hermiona po tvrdom páde sa postavila ako prvá, okamžite pribehla ku Margo a pomohla jej na nohy. Zbláznili sa, všetko v tomto svete bolo tak neuveriteľne bláznivé! ,,Musíme ísť ďalej. Kto vie kam tá to chodba vedie." Hovorila odvážna Hermiona, no Margo sa až tak odvážne necítila. Jediné čo jej blikalo v mysli bolo to, že by teraz okamžite mali s Herimonou vyhľadať nejakého učiteľa a povedať mu, čo sa prihodilo. 

,,Hermiona, musíme sa vrátiť do hradu a musíme vyhľadať Snapa či McGonagallovú." Hovorila vystrašeným hlasom Margo . Hermiona ju priam zdvihla zo zeme a slabučko ju prefackala. 

,,Čo si sa zbláznila! Ty chceš nechať toho psa aby Rona  roztrhal? Ak chceš tak sa vráť! Len nechápem ako ťa mohol napadnúť ako prvý Snape!" Margo tiež nechápala, prečo by utekala práve za ním. Bol to predsa podliak, ktorý sa nezaujímal o deti, len ich chcel tyranizovať. Určite by mu bolo jedno, či by ten pes Rona zožral, jedine by mu vadilo papierovanie, ktoré by s tým škola mala. 

,,Ten pes možno roztrhá aj nás dve." Nahnevane jej povedala Margo, pretože Hermiona si očividne neuvedomovala, aké nebezpečné to bolo. Hermiona jej už nič nehovorila a dala sa do kroku, bolo jej jedno, či ju bude Margo nasledovať. ,,Hej, Hermiona. Ja asi viem kam tá chodba vedie, môžeš len dúfať, že sa mýlim." Spoločným krokom sa brodili tunelom a hľadali sa a Rona. Nič ale nepočuli. 

Po pár minútach natrafili na padacie dvierka, tu už Hermiona odvážnosť prešla. Margo ju odstrčila, predsa ak ju nájde Black, už to má aj tak zrátané .Hermiona nebola v ohrození života. Potichu kráčala po schodoch a vstúpila do miestnosti, určite musel pes tadeto ťahať Rona, lebo všade naokolo bol prach, jedine jediná šmuha sa tiahla.

Ďaľšie schody viedli na poschodie. ,,Naozaj sme v škriekajúcej bude." Povedala Hermiona a začala si to obzerať, ako keby bola na nejakom výlete. Margo jej naznačila nech je ticho, pretože ich prezradí. Pes by ich mohol začuť a napadnúť ich. Snažili sa čo najpomalšie stúpať na schody, aby nevydali žiaden zvuk. Všetko sa ale zvrtlo, keď započuli prenikavý krik, ktorý vydával Ron. Žiadne utajenie už neplatilo, Hermiona s Margo sa rýchlo rozbehli, pričom kričali na Rona. 

Našli ho v rozbitej miestnosti, kde celý vystrašený sedle pri stene a držal si zranenú nohu. ,,Ron si v poriadku! Kde je ten pes?" Okamžite sa k nemu hodila Hermiona a za ňou aj Margo. Ron keď sa pozrel na Margoninu tvár, priam celý až ozelenel. 

,,Uteč, Margo! Okamžite uteč! On je ten pes, pretože on je animágus!" Ukazoval smerom k zadnej strane miestnosti. Hermiona s Margom sa naraz otočili a pred nimi stál, dotrhaný a špinavý muž s pološialeným výrazom. Sirius Black, vrah Margoninich rodičov, tiež aj jej krstný otec. 

Sirius jedným pohybom dvere zatvoril, čím zablokoval deťom únikovú cestu. Margo sa pozrela na okno ,ktoré stálo po jej pravici. Skok z neho by ju očividne zabil,no bolo jasné, že Black ju zabije na 100%. Hermiona očividne uhádla, že Margo plánuje vyskočiť z okna, pre Margo to bol  celkom dobrý plán, pretože Black by určite naháňal ju a na Rona s Hermionou sa vykašlal. 

Hermiona jej to ale nechcela dovoliť. Vrhla sa pred ňu a schovala ju za svoj chrbát. ,,Ak chcete zabiť, Margo budete musieť zabiť aj nás." Štekla po Siriusovi, ten sa ale na Margo nepozeral. Sledoval očami len Rona. 

Sirius len pokrútil hlavou. V tom Margo vlastne napadlo, že on nebol ozbrojený. Jedným pohybom vytiahla na muža prútik a ten zastal. ,,Ešte jediný krok smerom k nám a zabijem vás." Šepkala trasľavým hlasom. Dokázala by niečo také vlastne Margo aj spraviť? Dokázala by zavraždiť človeka, ktorý mohol za smrť jej rodičov? 

,,Expelliarmus." Počula prehovoriť osobu, ktorá unáhlene vošla do miestnosti. Margo už viac nebola ozbrojená, musela sa len v šoku pozerať na Lupina, ktorý sa s úsmevom a stále namiereným prútikom na Margo, pozeral na Siriusa. 

Odvaha a vernosťWhere stories live. Discover now