9. Kapitola - časť 3.

380 30 4
                                    



Severus Snape ďalej pobavene sledoval Potterovú, ktorá vyzerala, že ma na mále sa veľmi rozplakať. Sám už veľmi dobre vedel, že od jedla duchov sa má držať dostatočne ďaleko, aj keď jeho žalúdok bol nadmerne odolný. Kto by tušil, že Potterová teraz nebude s deťmi hore sláviť sviatky, ale že ju stretne práve tu na hostine Bezhlavého Nicka?

To dievča ku mne nemalo trošku rešpektu! Nemohlo ma proste nechať osamote v tento deň. Frflal v myšlienkach na ňu a mračil sa. V prítomnosti mŕtvych sa cítil chránený, aj pretože bol dostatočne ďaleko od rámu z ktorého sa na neho pozerala Dylisa. Už viac krát sa snažila pritiahnuť Severusov pohľad, no ten sa robil, že ju proste nevidí. Nemal náladu na jej prehovárania do srdca, tá ženská ho vedela tak vytáčať! Tiež bol ale vďačný, pretože to bola pre neho žena, ktorá sa zaujímala o neho viac ako jeho vlastná matka.

Kde len teraz mohla byť jeho matka Eileen? Bola mŕtva? Severus nemal najmenšieho tušenia čo sa s ňou stalo. Po tom čo s ňou pretrhol kontakty sa ona neobťažovala mu napísať jediný list. Možno jej ale naozaj krivdil a už niekde ležala pod chladnou zemou. Pokrútil hlavou aby sa zbavil špatných spomienkou na minulosť, pretože v ušiach mu znova kričali jeho rodiča, ktorý sa neustále hádali. Aspoň mal nejakých rodičov! Koho má Potterová? Skončila jedine so mnou. Ja bývalí smrťožrút sa starám o dcéru slávneho Pottera.

Po tom ako Margo začala rýchlo odchádzať na druhý kút miestnosti ,Severusa až zatriaslo keď si všimol, ako naľahko je dievča oblečené. Jemu samotnému bola trošku zima v jeho dlhom plášti. Vážne musím to dievča zachraňovať, každú chvíľku? Však ju dokáže poraziť zima a smradľavé zhnité jedlo. Keď videl aké je dievča zelené a že sa chveje, tiež keď videl, že Dylisa sa na neho naštvane pozerá a zabŕda oči raz na neho a raz na to dievčatko. Severus si dal dole plášť a pomalým tichým krokom sa blížil za chrbát Margo. Chcel jej elegantne položiť jeho plášť na jej malé telíčko a tak sa nad ňou nahol. No Margo sa hrozne naplašila a nahlas vykríkla. Inštinktívne sa zvrtla a hľadala útočníka, no na to bol on už pripravený, pevne ju uchopil aby ho neudrela a tiež aby sa nešmykla .

,,To som si mohol myslieť. Potterová zase robí problémy. Napadnutie profesora? To je veľká šálka kávy ,to si dúfam uvedomujete, slečna!" Hovoril drsne na ňu a šikovne si zobral späť ten plášť. Dostal mierne diabolský nápad ako osladiť znova jej život. Škoda, že s tým idiotom Lockhartom, nebude môcť stráviť ďalší deň.

,,Čože!" Zhíkla Margo a založila si ruky na hrudi. ,,Vy ste napadli mňa." Očividne si dievča neuvedomovalo ako sa so Snapom rozpráva a tak mu ľahko ako žabka, skočila do jeho pripravovanej pasci. Alebo žeby Snape skočil do pasce Margo, ktorá sa vôbec nechcela vidieť s Lockhartom, pričom by si radšej odpykávala aj najhorší trest?

,,Ja a vás napadol? Počúvate sa čo rozprávate? Zajtra sa hláste okamžite u mňa! Ja vás naučím slušného správania. Určite plánujete niečo nekalé, keď sa nachádzate na takomto večierku!" Hovoril provokatívne a snažil sa dievča vyprovokovať čo najviac, celkom ho to neuveriteľne bavil. Žeby naozaj zneužil stávku s Minervou a odoberal Potterovej body len tak? Nie! Taký zákerný on nebol. Možno si to veľa ľudí myslelo, no on nechcel aby ho odhadli.

,,Tak s dovolením, pán profesor! Dnes sa ešte zabávať predsa môžem." Odpovedala mu drzo a pobrala sa za svojou partou, ktorý sa ku Snapovi ani neopovážili priblížiť.


XXX

Severus už viac nemohol ignorovať portrét v ktorom bola Dylisa a tak sa tam nenápadne a rýchlo pobral. Postavil sa ku steny a na ženu sa ani nepozrel. ,,Čo si zase vyparatil, Severus! Videla som ako si ju provokoval! Musíte si to navzájom robiť?" Presne ako Margo sa aj Severus urazene pozrel na Dylisu, tá len nad tou podobnosťou pokrútila hlavou.

Odvaha a vernosťWhere stories live. Discover now