13. Kapitola

327 30 0
                                    


Všetky deti boli nadšené z nového profesora Obrany proti čiernej mágií, hodiny boli veľmi zaujímavé a konečne sa hovorilo o učiteľovi, ktorý naozaj vie učiť a dokonca aj zaujímavo. Remus Lupin bol veľmi milý človek a Margo si ho vážila od dňa, kedy jej pomohol sa prebrať po návšteve Dementora. Našťastie, že tam vtedy v tom kupé bol, ktovie čo by si s ňou počali priatelia. On hneď vedel zakročiť.

Tento rok sa pre Margo začal fakt veľmi katastrofálne. Konečne všetci prestali hovoriť o tom, ako odpadla, pretože dostali novú senzáciu. Všade sa hovorilo o tom, ako profesorka Trelawneyová vyveštila, Margo blížiacu sa smrť. Hroznejšie bolo, že ona sama tiež tomu trošku verila, pretože tento školský rok sa nezačal pre ňu najšťastnejšie. Čo ak ju Sirius Black chytí a zabije ju?

Vyzeralo, že kopec študentov tomu verí a Margo si všimla, že si o nej neustále šepkajú. Hermiona sa tým obavám len vysmievala a hovorila o profesorke, ako o starej podvodníčke. Margo ale až ubezpečila profesorka McGonagallová, ktorá potvrdila slová Hermiony a ešte Margo povedala, že Trelawneyová predpovedá každý rok nejakému študentovi smrť, a že ešte žiadny študent nezomrel.

Od toho dňa nemala Margo už vôbec rada žiadne hodiny veštenia. Nemienila to ale vzdať ako Hermiona, ktorá mala tento rok až nadmerne predmetov, až jej priatelia nerozumeli tomu, ako to všetko dokáže zvládať. Mal by jej niekto vysloviť slovo prepracovaná, pretože ona za chvíľku rozhodne ňou bude.

,,Dneska máme konečne aj my hodinu s Lupinom." Hovoril na raňajkách nadšene Ron a začal sa napchávať jedlo. Margo hrýzla do rožku a občas jej padol pohľad na učiteľský stôl. Kvôli svojej vnímavosti si všimla, ako občas profesor Snape zazerá po profesorovi Lupinovi. Mohla typovať, že obaja mohli byť rovnako starý. Vždy ju zajímalo, koľko rokov mal Snape, no nevedela to.

,,Konečne sa aj my presvedčíme, či je taká jednička ako sa o ňom hovorí." Povedala Hermiona a drgla mierne do Margo, ktorú prebrala zo zamyslenia.


Keby sa Margo ďalej pozerala na učiteľský stôl, mohla byť vidieť ako ju Severus študoval pohľadom. Prezeral si ju celú a hľadal zmienku hocijakého problému. Nemohol ju ani vidieť, či sa ubezpečiť, že bola po odpadnutí v poriadku. Počul o tom od Minervi, ktorej to rozprával Lupin. Zase sa Severus špatne pozrel na Lupina, ten sviniar sa mu znova vrátil do života. Neznášal ho za všetky veci, ktoré mu kedy spravil.

Zase riaditeľ mu len dokázal, že Záškodníci sú pre neho dôležitejší ako on sám. Chcel to miesto, no musel ho dostať vlkodlak Lupin. Ako sa riaditeľ opovažoval pustiť do hradu vlkodlaka, ktorý už aj v minulosti ohrozil študentov. Ani Minerva nebola z toho nadšená a uvedomovala si, aký je Severus v Lupinovej prítomnosti nesvoj. Už dávno neboli ale deti, čo si Severus uvedomoval. Jeho nenávisť sa ale ani trošku nezmenšila, hlavne po tom, čo Black ušiel z väzenia.

Nikto nemohol vedie , či Lupin stále s Blackom nebratríčkuje. Potterová bola v ohrození, keď bola s Lupinom, čo žiaľ ona nevedela .Počul o tom ako rozprávala, že je úžasný, a že jej pomohol. Čo ale vlastne robil v tom kupé spolu s ňou? Severusovi tieto informácie dostatočne smrdeli.

Zadíval sa na chrbát dievčaťa a všimol si, že sa na ňu občas díval aj Lupin s úsmevom. Dievča nezačalo tento rok príliš šťastne, no nič nedalo na sebe pozorovať.

XXX

Hodina s Lupinom sa začínala veľmi dobre. Neboli v triede ako zvyčajne, no Lupin ich zobral to takzvaného terénu. Nachádzali sa v učiteľskom kabinete, kde sa v skrini skrýval bubák. Niektoré deti aj s Margo sa naplašili skrine, ktorá sa triasla.

Odvaha a vernosťWhere stories live. Discover now