3. Kapitola

572 33 2
                                    

„Milujem život, preto lebo mi dal teba. Milujem teba, pretože ty si môj život." John Lennon



„Severus nevidím žiaden problém prečo by si tento rok nemohol prvákov vyzdvihnúť ty. Podľa pravidiel sa striedame a vedúci Slizolinu je na rade." Šomrala na Severusa,  Minerva pred začatím slávnosti. Po tom čo Severus prišiel nahnevaný za Dumbledorom po zistení, že práve on sa má dnes starať o zaradenie prvákov,  na neho vybehol a dával výpoveď. Nešťastný riaditeľ to preto hodil na Minervu, ktorá začala tiež sa vzpierať. Keď ale videl že nad Severusom nevyhrá, rozhodla sa mu pomstiť aspoň stálym šomraním a obťažovaním ho.

„Minerva vyčisti si uši. Už ti aj riaditeľ oznámil že je mi „nevoľno", a že určite si počas zaraďovania budem musieť odskočiť. Si vážne láskavá, že si to s takou radosťou odo mňa prebrala." Podpichoval ju a užíval si jej trápenie. Minerva ho prepichla pohľadom a on sa zacítil šibalsky. Bola to jediná priateľka z učiteľov na škole, ktorú  mal od čias keď bol ešte decko. Nikdy nezabudol na Minervine utešujúce slová ani na to, že aj keď  nebol v jej fakulte vždy si ho vedela zastať a mala objektívny úsudok.

„Si prehnane slizolinský!" povedala akože dotknuto a s povzdychom sa vybrala po prvákov, a po Severusovu nočnú moru, ktorá za pár minút dostane aj svoje telo. V skutočnosti  nechcel čeliť hneď Potterovej a spomenúť si na špatné spomienky, bez toho aby som sedel, alebo mohol utiecť. Nevedel  ako zle to budem znášať a preto Dumbledore prijal jeho požiadavku. Dnes večer ale nechce utiecť, pretože ak nevydrží čeliť Potterovej na slávnosti, hodiny elixírov sa pre neho stanú hotové peklo.


No tak Potterová, nech to máme za sebou. Už sa neviem dočkať ,kedy uvidím tie akože Lilyne oči. V skutočnosti  považoval riaditeľa za blázna, keď mu tvrdil, že má jej oči. Lilyne oči nikdy nemohli byť napodobnené! Boli originálne a boli len Severusove.


V srdci tuší, že keď Margo vojde do sali všetci sa budú o ňu zaujímať, a hľadať ju očami. Tiež vie že si všetci spomenú na Lily Evansnovú a na toho idiota Jamesa Pottera, a celý nasledujúci týždeň bude téma len o nich dvoch, čo Severusa bude psychicky strašne obťažovať. Ešte pár krát sa na nadýchol aby  si užil ten pocit voľnosti, pretože celý týždeň sa plánoval kolegom vyhýbať. Možno okrem Minervi, pretože tá si našla vždy zámienku aby sa s ním porozprávala, alebo zahrala partičku šachu, v ktorom samozrejme ako vždy Severus vyhrá, a ona ho frustrovane obviní, že vidím do jej hlavy.

Nikdy  netvrdil, že do jej hlavy nevidí. Kroky všetkých v miestnosti boli neuveriteľne predvídateľné, a ich emócie sa im vždy vo veľkom objavovali v ich tvári, čo Severus považoval za prejav slabosti. Jediná osoba, ktorá bola pre neho nečitateľná bol ten starý muž na zlatom tróne. Riaditeľ si vždy pred ním ,dával pozor aby si nasadil masku a nič dôležité mu neprezradil. Bol tiež majster v oklumencie a preto všetky dôležité fakty, Severusovi celkom šikovne ukrýval. Hneval ma fakt že mi neverí.

Inštinktívne  si poškrabal znamenie zla aby  svojej mysle pripomenul, že  bol smrťožrút ,ktorý zabil jeho milovaného Jamesa a Lily. „Počul som, že dnes nastupuje do školy aj váš krstný syn, Draco Malfoy. Je to naozaj pravda?" znova sa ozval Quirrell a Severus si uvedomil, že mu smrdí po cibule z úst. Vo svojej mysli si povzdychol.

Všetky tie myšlienky mu zabránili vidieť, že naozaj Draco ide do prvého ročníka. Ani  nestihol sa zastaviť u nich doma, aby  mu poblahoželal k nastúpeniu do prvého ročníka. Do mysle  si uložil poznámku, že tak vykoná dnes po zaraďovaní, keď sa pôjde zoznamovať s jeho novými študentmi.

Odvaha a vernosťWhere stories live. Discover now