17. Kapitola

443 26 3
                                    

Celou veľkou sieňou sa niesol nádherný a nadšený šepot študentov , ktorý sa už nevedeli dočkať na to, ako spoznajú najnovších troch šampiónov v trojčarodejníckom turnaji. Na prvý pohľad bolo vidno, že Rokfort je oveľa vo väčšom napätí ako ostatné z dvoch škôl.

Margo celý čas mala pohľad zabodnutý na Slozolinskom stole, kde sedeli študenti s Drumstrangu. Absolútne ju netrápilo, kto mal byť šampiňónom, či čo Dumbledore rozprával žiakom. Jej oči hľadeli placho na Viktora Kruma, ktorý sa stal stredobodom pozornosti. Sledovala ako sa mu môže Draco vtierať, zatiaľ čo ona nemala veľa príležitostí na to, ani aby ho pozdravila.

Keď sa aj on pozrel smerom ku nej, rýchlo odvrátila od neho pohľad a začervenala sa. Vedela, že ju pristihol, pretože stále cítila jeho pohľad na sebe. Správala sa ako malá, keď odvracala od neho pohľad, no Margo sa prekvapivo Kruma dosť hanbila. Bol tak slávny a populárny, všetky dievčatá na neho hádzali zamilované pohľady. Ona neplánovala byť jednou z nich.

Jej pohľad následne upútali dievčatá z Beuxbatonsu a musela uznať, že Rokfortský chlapci nechávali svoje oči, práve na pekné Francúzky. Mali určitý šarm, no podľa Margo boli dostatočne trápne. Stále chodili naobliekané a sťažovali sa na všetko, čo im prišlo popod ruku. Aspoň usmievať sa mohli, ako sa usmievali Bulhari. Margo nerozumela, prečo Rona tak fascinujú. Jedine Hermiona sa o študentov nezaujímala a počúvala len Dumbledora.

Konečne sa začala tá zaujímavá časť a výber šampiónov. Dumbledor sa z vážnou tvárou pozeral na čašu, ktorá vyvrcholila a do vzduchu sa vzniesol prvý papierik s menom. ,,Šampión z akadémie Beuxbatons sa stáva, Felur Delacour." Slabý potlesk, no Margo si uvedomila, že niektorý chlapci - aj Ron, tlieskali hlasnejšie.

Na nohy sa postavila tá najkrajšia francúzska, ktorá za stolom sedela. Ostatné dievčatá sa priam so slzami očiach na ňu mračili, ako keby jej to vonkoncom nepriali. Očividne jej museli dosť závidieť, pomyslela si Margo. No, ona sa o ňu už prestala zaujímať, pretože Dumbledore držal ďalší papier s menom a po jeho prečítaní sa pousmial.

,,Šampión z akadémie Drumstrangu sa stáva, Viktor Krum." Automaticky ako vyslovil jeho meno sa v sále ozval veľký potlesk, Margo tak tiež tlieskala a keď sa na Kruma pozrela, stretla sa s jeho pohľadom. Dlhšie na ňu díval a pobral sa za Dumbledorom, aby si od neho zobral svoje meno a pripojil sa do miestnosti, pre šampiónov. Margo si uvedomila, že jej srdce sa mierne rozbúchalo a na jej tvári sa objavil prihlúpy úsmev.

Práve vtedy sa s opačnej miestnosti na ňu, pozeral aj Severus Snape, ktorý sa nepríjemne nakláňal a šomral Minerve niečo popod nos. Tá sa len neveriacky na neho pozrela a snažila sa hrať pohoršenú, v skutočnosti bola Severusom celkom dostatočne pobavená.

,,Mohol by si ma nerozptyľovať? Možno vyberú nejakého môjho leva a ten sa stane šampiónom." Severus sa pokojne oprel a premeral si svoj stôl.

,,Len aby si nebol prekvapená, akého šampióna vyberú. Stavím sa s tebou o koliečko okolo Rokfortu, že to bude mať niečo spoločne s Potterovou. To dievča musí byť proste všade strčená, čo je už dostatočne otravné. Typnem si, že to bude slečna Angelina Johnsonová, tá má k Margo blízko." šomral si popod nos a Minerva ho nepríjemne štuchla

,,Radšej Margo, ani nespomínaj s týmto turnajom. Mohlo by to priniesť nešťastie, ty ako ja najlepšie vieme, kto je Igor Karkarov. V tomto turnaji potrebujeme bezpečnosť a poriadok. Dúfam že aj ty súhlasíš, že ku Margo sa ani jednému slovu nehodí." Severus nič priateľke nehovoril a len prikývol. Dumbledore mal konečne ďalší papierik v rukách, čo značilo, že konečne vyberú aj Rokfortského šampióna.

,,Šampión z Rokfortu sa stáva, Katherine Diggory." Ozval sa obrovský potlesk zo všetkých stolov a Minerva sa s nadvihnutý obočím, pozrela na Severusa. Ten si popod nosom zamumlal nepríjemnú nadávku v ruskom jazyku.

Odvaha a vernosťWhere stories live. Discover now