Kına

4.7K 321 1.3K
                                    

Candan Erçetin - Yüksek Yüksek Tepelere

Merhabalar!

Taps diye bir yan uygulaması çıkmış Wattpad'in. Ben de uygulamayı kullanarak hikayeyle alakalı ama önemli olmayan, sadece minik mesajlaşmalar yazmayı düşünüyorum. Uygulamayı indirmek isteyenler için ilk mesajlaşmanın (Hafta başında Twitter'da yayınladığım link) linki profilimde, bölüm bitimine okuyabilirsiniz. Bundan sonraki bölümlerde yazdığımda da küçük bir not yazarım, iyi okumalar

Oflayarak mutfaktan çıktığımda balkonda oturan herkes bana döndü. Annem de arkamdan sinirle çıkarken gözleri Ömer'i bulup "Ömer!" dedi sinirle. Ömer yerinde doğrulup endişeyle anneme bakarken "Şu müstakbel karına söyle beni delirtmesin. Ne demek bindallı giymeyeceğim?!" diye bağırdı annem.

-Anne!

-Defne! Kızım kına bu kına!

-Benimki de can anne can! Bu sıcakta giymem onu ben!

-Ömer!

Ömer şaşkın şaşkın bir anneme bir bana bakarken herkes susmuş bizi izliyordu. Annemin kolunu okşayıp "Tamam Eylül teyze." diyerek beni çekiştirmeye başladığında arkamızdan yükselen uğultuları duyabiliyordum. Pansiyonun önüne çıkıp etrafı kontrol ederken Ömer; "Hiç zorlama sevgilim. Giymem onu ben." dedim sinirle. Gülümseyerek ellerini yüzüme koyup bakışlarımızı birleştirdi.

-Neye zorladım ben seni bugüne kadar Defne?

-Heh! Teşekkür ederim sevgilim.

-Amaaaa

-Yok aması Ömer. Çok sıcak ya. Eririm ben onun içinde.

-Defnem, sevgilim. Kına yakılırken giyersin sadece. Sonra istersen çıkarırsın.

Ağzımı açmaya yeltendiğimde parmağını dudağıma koyarak susturdu beni.

-Bak annen bana görev verdi sayılır. Şimdi 'Bizim damat ne kılıbıkmış, bir sözünü geçiremiyor' mu desinler benim için? Hadi kırma beni biraz olsun giy, annenin de gönlü olsun.

Oflayarak başımı çevirdiğimde yine yavru köpek bakışı yerleşmişti yüzüne. Sonunda kendimi tutamayıp gülerken "He şöyle." diyerek burnumun ucunu öpüp başımı göğsüne yasladı. Saçlarıma bir öpücük kondurup ayrılırken "Hadi gel annene söyleyelim de rahat etsin kadın." dedi. Başımı sallayıp elini tutarak içeri girdik. Annem ateş saçan gözlerini bize döndürdüğünde Ömer gülümseyerek başını aşağı yukarı salladı. Annemin yüzü aydınlanırken yanımıza gelip Ömer'in yanaklarını sıkmaya başlamasıyla şaşkınlıkla gözlerimi büyütüp dudaklarımı birbirine bastırdım. Benim yanağıma ise sadece kuru bir öpücük kondurup mutfağa geri döndü.

Aşk RengiHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin