Hoofdstuk 22

39 6 0
                                    

Martin ziet dat ik hem vragend aankijk en hij zucht. "Jullie leren ook niks meer op school hé?! Genetische modificatie is dat je een stukje DNA van het ene organisme in het DNA van een ander organisme plaatst, dan kan voor verschillende doelen worden gebruikt. Bij antibiotica bijv. eerst was het lastig te verkrijgen, omdat de antibiotica in een schimmel zat. Toen hebben ze door genetische modificatie het stukje DNA dat de antibiotica maakte, geplaatst in een bepaalde plant soort. Daardoor was de antibiotica sneller te verkrijgen, zo werd het betaalbaarder." hij kijkt me aan alsof ik een kleuter ben waaraan hij verteld dat de drie na de twee komt
en niet andersom. "Maar wat heeft dat dan te maken met mij?!" weer slaat Martin een zucht. "Jij moet ook echt alles weten he?" Ik kijk hem
doordringend aan, nu word alles duidelijk.
"Wij hebben dus," hij wijst naar Barend en zichzelf ,"Van een plant met geneeskracht, de Adderwortel (plaatje in de media), een stukje DNA geplaatst in de de eicel van jou moeder, daarna hebben we het bevrucht en is de eicel genesteld in je moeders baarmoeder, kortom heb jij nu de zelfde geneeskrachten als die plant," ik kan niet geloven wat ik hoor? Ik, ik ben half plant half mens?! (ligt er aan hoe je interpreteert, maar het klopt ergens wel). En vooral, hoe heeft mijn moeder hier ooit aan mee kunnen werken?! "Die geneeskrachten zorgen er dus bij jou voor dat je heel snel geneest," zegt Martin doodleuk.

Het is misschien een beetje lastig te begrijpen allemaal
maar hopelijk is het duidelijk..

Ik kijk naar mijn handen en tot mijn grote verbazing zien ze er weer bijna normaal uit, alleen nog een beetje rood.  Vol ongeloof kijk ik naar mijn eigen handen, alsof ze ineens van mijn lichaam zijn gesprongen en weggelopen. Dan was dan waarschijnlijk de rede dat mijn wonden, na dat Carla mijn had afgetakeld, zo snel waren genezen.
Martin begint weer met praten, hij geeft me totaal geen tijd om dit te verwerken. "In de simulatie van net,en voordat je weer gaat vragen. Ja, die 'droom' was een simulatie en wij hebben dus al jou gedrag kunnen zien op dat grote scherm daar. Die simulatie heeft dus duidelijk gemaakt dat de genetische modificatie is aan geslagen en dat is al veel verder ontwikkeld dan verwacht. Bij die nietsnut naast je duurt het zowiezo twee keer zo langzaam..." "Dus je wilt zeggen dat Eric dit ook heeft?!" Mijn hoofd ontploft (voor de zoveelste keer) ,"Ja dat zeg ik toch net?" Martin draait zich om en pakt wat van zijn bureau. Als hij mijn richting op loopt zie ik dat hij een paar kleine groene besjes vast heeft. "Is dat de Adderwortel?" vraag ik. "Nee, dit is Alruin, een keer inademen en het verlamd je volledig, het is ook nog heel slaap verwekkend. Een uiterst handig besje." Hij komt dichterbij en houd het besje bij mijn neus. "Even diep inademen," Hij plet het tussen zijn vingers en een zoete geur komt vrij. Het word zwart voor mijn ogen.

Rollercoaster (voltooid)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu