Hoofdstuk 12

57 7 0
                                    

Ik zeg tegen mijn moeder dat ik thuis ben en ren dan naar boven. IK en ERIC hebben gezoend! ERIC zoende MIJ! IK zoende ERIC! Ik kan het nog steeds niet geloven! Ik laat deze geweldige middag niet verpesten door het rare afscheid, maar ergens in mijn achterhoofd blijft het rondspoken. Alle pijn in mijn lichaam lijkt genezen te zijn (dat ging snel), dus het pretpark kan ook door gaan. Vol met vlinders in mijn buik ga ik na het avondeten in bed liggen, mijn gedachten bij het moment dat Eric zo dichtbij was, dat hij heeft gezegd (ongeveer) dat hij me leuk vind! Met een glimlach op mijn gezicht val ik in slaap.

Maar in mijn dromen gaat het er een stuk onrustiger aan toe dan in mijn gedachten.
Ik lig weer op de bank in het huis van Eric. Eerst zie ik niemand maar dan zit Eric ineens voor me. Ik beleef de zoen weer helemaal opnieuw mee, maar wanneer het klaar is krijgt Eric ineens een gemene lach op zijn gezicht. Hij komt weer dichter bij, dan fluistert hij iets in mijn oor. "Weet je waarom ik zo reageerde...," van zijn stem gaan er rillingen door mijn lichaam ,"...omdat ik je slecht vond zoenen en omdat je onder de blauwe plekken zit, soms ben je zo'n naïef meisje!! Gelooft alles wat haar wijs word gemaakt, denk je nou echt dat ik je leuk vind?!" hij bulderd van het lachten. Dan ineens doet hij zijn mond wijd open, er komt een oorverdovend geluid uit. Ik doe mijn handen voor mijn oren maar het geluid gaat maar door!

Ik schrik wakker, mijn wekker schalt door mijn kamer. Met een klap zet ik hem uit. Weer echt mij, is het weekend, vergeten mijn wekker uit te zetten! Nou ja, gelukkig is er die verschrikkelijke nachtmerrie door opgehouden... Ik heb een keer ergens gelezen dat in elke droom wel een beetje waarheid zit, is het dan echt waar dat Eric mij eigenlijk helemaal niet zag staan?! En dat hij mij gewoon zoenden voor de grap?! Nee, zoiets kan ik me niet voorstellen dat zou hij nooit doen. Maandag is alles weer goed, hopelijk zelfs nog beter nu we gezoend hebben!

Met die gedachte stap ik uit bed en loop naar mijn kast. Ik moet iets leuks aandoen want ik ga vandaag naar het pretpark toe!! Hopelijk houd mijn zusje zich aan onze afspraak en was die vijftien euro niet weggegooid geld. Nu alleen nog mijn moeder wijs maken dat ik naar opa en oma ga en alles is geregeld! Met een glimlach loop ik de trap af en schuif aan bij het ontbijt.

Rollercoaster (voltooid)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu