Part 23

488 24 4
                                    

Anna's P. O. V.

Noćas sam sanjala čudan san. Sanjala sam kako noću bezbrižno hodam ulicom. Sve oko mene je tiho, kao da je netko isključio svijet i sve što čujem su moje misli. Trenutno se u njima vodi velika bitka između prošlosti, sadašnjosti i budučnosti. Odjednom čujem neke korake iza sebe. Lagano se okrećem i vidim dvije muške figure kako mi se približavaju. Jedan je Jan, a pored njega hoda Zayn. Zaustavljaju se točno ispred mene, ali nitko ne progovara ni riječ. Pokušavam nešto reći, nešto upitati, ali riječi ne izlaze iz mene. Samo njemo stojim i gledam u dva čovjeka, dvoje ljudi koji su mi pokazali što znači ljubav. Skupljam sav svoj napor i svu svoju snagu samo da progovorim jednu riječ. Samo jednu riječ. Prikupljam svu svoju snagu i progovaram jedno tiho, ali dovoljno jasno:"Zašto?"
Odjednom se između njih stvorim ja. Stojim ispred njih, a između njih nalazi se moj duh. Moj duh odjednom počinje upravljati njima obojicom. Upravlja njima kao sa igračkama i sve što im kaže, oni tako i učine. Prvo progovara moj duh.
"Ja Predstavljam sadašnjost, ono što se događa sada. Predstavljam tvoju borbu između prošlosti i sadašnjosti. Predstavljam bitku između ljubavi i mržnje, straha i povjerenja. Predstavljam simbol odluke" drugi progovara Zayn.
"Ja predstavljam prošlost. Predstavljam sve ono što se dogodilo prije. Predstavljam sve greške iz prošlosti, ali i sve uspjehe i ljubav. Predstavljam sve ono što bi imala sa mnom."
Treći progovara Jan
"Ja predstavljam budučnost, sve ono što se može dogoditi. Predstavljam tvoj život u budučnosti, sve ono što bi imala pored sebe sa mnom."
Odjednom se moj duh zaleti u mene i postajemo jedno tijelo. Nalazim se sama između njih dvoje i ništa se ne događa. Odjednom iz Zayna počinje izbijati zelena svijetlost. "Pođi sa mnom" odlučim ne vjerovati mu i ostanem na mjestu. "Vjeruj mi" ispruži ruku prema meni i očekuje da je prihvatim. Nakon što ne prihvatim ruku po drugi put, javi se ponovo moj duh. "Samo kreni sa njim, sigurna si. Konačna odluka je tvoja" bilo je jezivo slušati samu sebe, ali me potaknulo da ga primim za ruku. U tom trenutku kad sam ga primila za ruku, pronašla sam se u podrumu. Na mjestu gdje sam namjerno bila oteta i gdje sam provela dosta vremena. Hodala sam hodnicima i ušla u sobu gdje su me prvi dan stavili. Vidjela sam kako utrčavam u podrum. Zayna kako hoda iza mene po mraku,kako me vuče u sobu i kako ga udaram u međunožje. Stvari su mi bile nejasne dok Zayn nije progovorio.
"Upravo gledaš svoju prošlost. Oni tebe ne vide, ali ti vidiš njih. Želim ti pokazati kako je tvoj život izgledao tada." nastavljam gledati i ugledam kako ulazim u kupaonicu. Odjednom njih troje ulazi u sobu. Gledam kako me Harry vuče u sobu i Louisa kako me želi ubiti. Vidim Zayna koji ga odguruje i na kraju me ljubi. Vidim Harrya kako mi donosi hranu i odjeću, kako ulazim u Zaynovu sobu i gledam ga dok boxa, kako ga guram uza zid i prijetim mu, kako on legne na mene i ne želi me pustiti i sada shvaćam da je to bio trenutak kad sam cijela bila njegova. Gledam ga kako me pita da se pridružim bandi i kako na kraju odlazi. Vidim ga sa Justinom kako dolazi i kako me povlači u krilo pred njim, kako bježim u sobu i na kraju iz podruma. Više nismo u podrumu, sada smo u policijskoj postaji. Tamo dajem Liamu dokaze i uništavam ih. U drugom trenutku smo u mojoj kući i Zayn dolazi kod mene. Povlači me na krevet, ali ja ga tjeram iz kuće. Na kraju me poljubi i ja ponovo Padam na njegov šarm. Gledam kako odlazim na Sarin rođendan i kako me požudno gleda, kako me grli i pokušava mi se približiti i onda onaj trenutak kad mi ne sve priznao, sve osjećaje za koje sam na kraju saznala da su laž, ali jesu li bila laž? Gledala sam kako se zabavljam s njim u podrumu i na kraju kako u mojoj sobi pokazuje svu ljubav prema meni. U tom trenutku sam se vratila u onu mračnu ulicu gdje sam stajala između Zayna i Jana.
"To je bio tvoj život u prošlosti, pun uspona i padova, a sada ti želim pokazati tvoju budučnost" rekao je Jan i ispružio ruku. Njegovu sam prihvatila bez puno okljevanja. Odjednom sam se našla u Janovoj staroj kući. Na crnoj fotelji. To je bio dan kada me je oteo. Ušetao je graciozno u ured i sjeo nasuprot mene. Rekao mi je da krenem s njim u blagavaonu. Pratila sam ga i tada mi je ispričao sve o Zaynu. Vidjela sam kako se slamam i razbijam stvari po kući i kako odlazim sa njime. Vidjela sam kako ga ljubim na odmorištu i kako spavam pored njega u hotelu. Kako kupuje kuću i izlazimo u klub. Kako mu dajem dopuštenje da se zaljubi u mene i ona noć kad smo spavali zajedno. I na kraju današnja večera sa Rose i Paulom. Primjetila sam da sa njim imam puno manje uspomena nego sa Zaynom, ali to je normalno pošto njega manje poznajem. Ponovno se vraćamo u onu mračnu ulicu i ponovno stojim pred Janom i Zaynom. Nisam baš sigurna što trebam reči ili napraviti pa samo stojim na mjestu i gledam u njih. Odjednom moj duh izlazi iz mene i staje između Zayna i Jana.
"Vidjela si svoju prošlost i budučnost, ali u vrijeme kad si pobjegavši od Zayna željela bolju budučnost. Tad si za Zayna sama odredila da je prošlost, a za Jana budučnost. Ako si izabrala Jana za budučnost, zašto stalno preispituješ svoju odluku? Zašto sumnjaš u njega i vaš odnos? Zašto u njemu tražiš dio Zayna"
Gledala sam u Jana i bila je istina sve što sam sama sebi rekla. Iako na neki način volim Jana, uvijek u njemu tražim mali dio Zayna, ali nema ga. Njih dvoje su potpuno različite priče.
"Ako si Zayna svrstala u prošlost, zašto ga tražiš u Janu? Zašto osjetiš trnce kad se prisjetiš vaših zajedničkih trenutaka? Zašto sada razmišljaš jesi li ispravno postupila? "
Bila sam u pravu. Nisam više u ništa sigurna. Ne znam jesu li moje odluke bile ispravne i želim li ja uopče s Janom budučnost. Želim li uopče sa Zaynom budučnost. Bilo je puno lakše dok u životu nisam imala nikakvog muškarca uz sebe.
"Borba između prošlosti i sadašnjosti trajat će vječno. Proganjat će te greške iz prošlosti i sputavati te u sadašnjosti. Preispitaj svoj život od početka pa sve do sada. Jeli to budučnost koju želiš? "
Samo sam željela plakati. Željela sam razbiti sve oko sebe. Željela sam umrijeti. Željela sam sve osim živjeti u ovom trenutku.
"Zapamti, sve je u tvojim rukama" glas je počeo nestajati i tad sam se probudila iz sna.

Vrisnula sam i naglo ustala iz kreveta.
Cijela pidžama bila je mokra od znoja. Počela sam plakati i brzo sam otišla do prozora. Okrenula sam leđa Janu i gleda u zvijezde na nebu. Začula sam njegove korake kako hodaju iza mene i na kraju osjetila njegove ruke oko moga struka.
"To je bio samo san, smiri se, sve će biti uredu"poljubio me lagano u kosu i tad se sve u meni slomilo. Nisam mu mogla reći da još volim Zayna, ne sada kad me zavolio. Bojim se da ga ne slomim, ali ne mogu mo takvu važnu stvar prešutjeti.
"Volim ga" suznim očima sam se okrenula prema njemu. "Volim ga nakon svega što mi je napravio" neopisiva bol zavladala je mojim tijelom i gubila sam razum. "Mislim da ga nikad nisam ni prestala voljeti, samo sam se tješila da je prolazna stvar, ali ne prolazi. Uvukao se duboko ovdje." primila sam se za srce i ono kao da je stalo. Izgubila sam se u suzama i boli koja je prevladala mojim tijelom. Jan je stajao i samo me gledao. Odmaknuo se na korak od mene i okrenuo mi leđa. Znam koliko ga povrijeđujem, ali ne mogu se više zavaravati.

"Znaš, zavolio sam te. Bila si nešto posebno. Nešto nedostižno i zabranjeno. Znao sam to, ali srce ne bira. Ne mogu se natjerati da te mrzim jer je to nemoguče" okrenuo se prema meni, a suze su mu curile niz obraz. "Zavolio sam te onako iskreno, kao malo dijete, pripadao sam ti cijeli, ali osjetio sam da ti nisi pripadala meni. Ne mogu te natjerati da me zavoliš, zato idi. Bori se za ono što voliš. Bori se za ljubav koju zaslužuješ. Iako sam ja bio sretan s tobom, znam da mi ne možeš pružiti svu ljubav ako voliš nekog drugog. Ne želim da uništavaš sebe, a ni mene. Jer za ljubav je potrebno dvoje. Idi i budi sretna. Ljubav tvog života te čeka tamo negdje."

"Žao mi je zbog svega. Ti si predivna osoba Jan, znaš to i zaslužuješ nekoga tko će te uistinu voljeti. Svim srcem i dušom. Žao mi je što nisam prije shvatila. Možda bi nam oboje bilo lakše. Hvala ti na svemu, ali moram ići dok nije prekasno" zagrlila sam ga onako iskreno prijateljski. Skliznuli smo na pod i dobro se isplakali. To je bio jedan od najtežih trenutaka u mom životu. To je bio prijateljski zagrljaj koji mi je falio. Zagrljaj vrijedan milijun dolara. Iskren i topao zagrljaj pun podrške i shvaćanja, iako je bio obavijen tugom to je bio zagrljaj koji mi je trebao.
Pospremila sam stvari u kofer i uzela pse na uzicu. Jan me želio odvesti do aerodroma i pristala sam na to. Doveo me ispred ulaza u zračnu luku i ponudio se da mi pomogne unjeti stvari, ali nisam pristala. Znala sam da nebi mogla to podnjeti. Sjedili smo u potpunoj tišini. Nije to bila neugodna tišina. To je bila ona teška i nepodnošljiva tišina. Tišina koja me uništavala.
"Hvala ti na svemu, nadam se da ćeš biti sretan. Zaslužuješ sreću cijelog svijeta" zagrlila sam ga i krenula otvoriti vrata.
"Hvala tebi na svemu. Nadam se da će sve biti onako kako želiš. Znaš da ne vjerujem tom Zaynu ni riječ, ali ako je on taj koji te čini sretnom, želim vam u tom slučaju svu sreću" zagrlio me i tad sam otvorila vrata.

"Moj broj znaš, ako ga promjenim javit ću ti. Možeš me nazvati kada god poželiš i pomoći ću ti u svemu, ionako ti dugujem. " to sam rekla i zatvorila vrata te se zaputila prema avionu.

Uspjela sam uloviti let i za 2 sata bi trebala stići na odredište.

Nisam mogla spavati putem jer su me sve brige i problemi sustigli. Razmišljala sam o našem ponovnom susretom. Kako će sve to izgledati i hoće li mi ikada oprostiti što sam ga izdala. Sletjeli smo oko 9 ujutro i uputila sam se ravno prema doma.
Moj Audi stajao je na istom mjestu kako sam ga i ostavila. Trava je bila pokošena i dvorište je blistalo. Vidjelo se da je uloženo puno truda oko toga. Mat je kod kuće, ili je bio kod kuće. Odlučila sam pozvoniti i pričekati da netko otvori vrata. To sam i učinila. Čila sam lagane korake kako se približavaju. Vrata su se počela otvarati i iza njih sam ugledala Vannu.
"Anna" šokirano je progovorila. Brzo me zagrlila i udaljila od sebe i promatrala me poput nekog duha. "Dobro si, mislili smo da ti se nešto loše dogodilo. Rose i Paul su nam ispričali da si u problemima. Tako smo se zabrinuli. Matt dođi vidi ko se vratio. Brzo." viknula je iza sebe i ponovno me zagrlila. Danas me svi grle, a ne znaju da me svaki zagrljaj ubija. Nisam imala snage da joj odgovorim, ali to nije ni bilo potrebno. Šutnja je dovoljno govorila.

Iza Vanne je došao Matt.  Moj brat kojeg mjesecima nisam vidjela.
Malo je reći da je bio šokiran mojim dolaskom.

"Anna, to si stvarno ti.  Zatrčao se prema meni i snažno me zagrlio.  Počela sam nekontrolirano plakati i shvatila sam koliko sam falila ovim ljudima. Sada znam da sam i njih uništavala svojom daljinom.
"Sve je uredu.  Bit će bolje.  Neću više dozvoliti da tako odeš." bolila me njegova tuga i tada je mojim tjelom prostrujala ogromna bol.  Okružio me mrak.  I to je bilo sve čega se sjećam.  Bio je to kraj moje boli.

Author's note
Ii evo nastavka nakon dugo vremena.  Žao mi je što ste ga toliko čekali, ali sada je tu.  Voljela bi čuti vaša mišljenja o Janu i Anninoj odluki. Uživajte u ovoj prići i želim vam sretan Uskrs. 😘🐰🐣

Dvije strane ljubaviWhere stories live. Discover now