Att fånga nya Pokémon (Kapitel21)

9 2 0
                                    

När Harry, Dudley, Sue, Emily och Dafne kommer in i skogen så tar Sue Harrys och Dafnes händer och drar med sig dem längre in i skogen till en fors, Emily och Dudley kommer strax efter.
Där på stranden sätter de sig prisis vid flodkanten och tar det bara lunkt.
Men plötsligt skvätter det till och en Horsea tittar upp ur forsen men den är rätt mör bultad. Dafne tar fram sin pokedex och riktar den mot den lilla Horsea:
Horsea är en liten, blå, sjöhäst -liknande Pokémon med en enda ryggfena och en tätt ringlad svans. Dess ögon är röda och dess räfflade mage och ryggfenan är krämfärgade. Den har en lång, rörformig mun och tre spikliknande utsprång på vardera sidan av dess huvud.
Det är mycket skickliga i vattnet, med hjälp av sin ryggfena att simma i någon riktning samtidigt framåt. Den kan använda sin svans som både balans och ett ankare när den har fångats i en stark ström. I säkrare miljöer använder den svansen att spela med andra medlemmar av sin art. Om Horsea känner fara, sprutar det vatten eller tjock svart bläck från dess mun på sin angripare. Det kan skjuta bläck mer exakt vid insekter flyger ovanför vattenytan. Horsea livnär sig på insekter och mossa som samlats in från klippor. Den häckar i korallrev och öar i hela havet . Många ägg läggs varje år, och den unga höjs med den manliga Horsea snarare än honan.
Dafne frågar den skulle du vara bekväm med att jag fångar dig för att jag kan få dig till ett Pokémon Center? Hon sträcker fram en rosa healboll mot den lilla Horsea som trycker huvudet mot knappen och sugs in i den, bollen klickar på en gång.
Strax efter sticker det upp två huvuden till ur vattnet denna gång så är det Sue och Emily som vinklar sina pokedex mot de två Pokémonen.
Sues pokedex säger:
Shellder är en Black Pearl liknande Pokémon innesluten i en taggig, blåviolett musslor skal. Den har två runda vita ögon med små svarta elever. Den har en enormt lång röd tunga, som den använder för att gräva sig in i sanden och för att locka och fånga byten. Dess kropp är känd för att vara mjuk och anbud, emellertid är dess skal sägs vara hårdare än diamant. Prehistoric Shellder tydligen byte för Omastar . När insnärjd av Omastar tentakler, stod det hårt skal ingen match till Spiral Pokémon dödliga kraftfulla bett och dess mjuka insidan snabbt slukade.
Shellder kan utveckla ett symbiotiskt förhållande med Slöfock . Efter att fästa sig till Toker Pokémon svans, de två genomgå en metamorfos och tillsammans utvecklas till Slowbro . Om det fäster huvudet av en slöfock i besittning av en kungens Rock , kommer två i stället utvecklas till Slowking . Dessa relationer gör det möjligt att resa på land och få en ny fas i sin livscykel.
Oavsett vilka bildar de två Pokémon utvecklas till, omvandlar Shellder skal i en taggig, spiraled kon med flera nivåer. Vassa tänder utvecklas runt kanten av skalet för att förankra det ordentligt utvecklad Slowpoke och dess ögon nu kika ut från nedre kanten av skalet. I sin kronformen, kommer Shellder har en röd juvel på sin undersida och en stor horn på vardera sidan av sitt skal.
Även i sin krona form kommer Shellder regelbundet släppa sin gift i Slowking hjärna. Detta är faktiskt till nytta för Slowking, eftersom det orsakar Regal Pokémon intelligens att öka. Högre mängder gift intensifiera denna effekt och Shellder lätt provoceras till att frigöra mer när Slowking gäspningar.
Shellder har två tidigare signatur drag. Det kan skjuta spjut av is med hjälp av Icicle Spear , eller klämma fast till sina motståndare med hjälp av Clamp. Trots sin hårt skal, kommer kläm till en motståndare avslöja sin utsatta delar. På grund av detta, kommer det bara klämma sig en fiende som en sista utväg. Den simmar runt sin havsbotten hem genom att snabbt öppna och stänga sitt skal när vi möter bakåt.

Emilys pokedex säger:
Seel är en pinniped Pokémon med en tjock hide omfattas av blåaktigt vit päls. Den har en blek tan gap med en stor röd tunga och ett par betar på sin underkäke. Det har cirkulära ögon och en svart nos som kan stänga medan Seel simmar. Det finns en liten horn i pannan, som den använder i kombination med dess betar att borra genom isflak. Den har två fenor på bröstet, och två mer på slutet av sin svans. När svansen höjs, liknar det en waterspout.
Seel lever på isberg i iskalla hav vatten. Dess varma päls och tjocka gömma gör det möjligt att bada i vatten så kallt som -40 ° F . Den trivs i dessa kalla miljöer, blir mer aktiva som temperaturen sjunker. Föredrar att sova under dagen, jagar den för byte enligt ark av is i slutet av dagen och kvällen timmar. Även om det är en graciös simmare, är det besvärligt och kämpar för att flytta på torra land.

Emily och Sue tar fram två Pokebollar och kallar ut sin Pokémon Emily kallar ut sin Lillipup och Sue kallar ut sin Ledyba.
Emily säger Lillipup Thunder Fang på Seel!
Sue säger Ledyba Silver Wind på Shellder!
Lillipups tänder börjar spraka men det blir även som en elektrisk aura runt honom sedan hoppar han på Seel och biter till för att sedan hoppa tillbaka för Emily att kasta pokebollen på Seelen den plingar till nästan på en gång.
Ledyba flaxade fram en gråaktig vind som blåser mot Shellder som har inte stor chans men den skjuter i väg en Water Gun mot Ledyba som flyger bort från attacken.
Sue ropar Ledyba Swift nu!
Ledyba skjuter ett gäng stjärnor mot Shellder sedan Kastar Sue iväg en pokeboll mot Shellder den sugs in i bollen och den blinkar tre gånger innan den plingar till.
Dafne säger vi måste tillbaka till Pokémon Centret nu!
Alla vänder för att gå tillbaka.
~Tids hopp~
När de är nästa framme vid Pokémon Centret så ser de en fågel jakt komma emot dem. Den mindre av fåglarna såg ut som en boll med en fot Dudley lyckade få ögonkontakt med den och det var som den drog sig just mot Dudley när den krockade in i Dudleys bröst så hoppar både Harry och tvillingarna framför Dudley.
Harry och Sue ropar Rosé/Eevee Helping hand!
Emily ropar Pikachu Thunderbolt mot den där Fearow!
Det blev en riktig ljusshow och den Fearow vände och flög sin kos.
De vände sig sedan mot Dudley som höll den lilla bollen av fjädrar i sin famn. Han hade även tagit upp sin Pokedex och riktade den mot bollen av fjädrar.
Hans pokedex sade:
Hoothoot är en rund, uggla liknande fågel med två trubbiga vingar och en kort, solfjäderformade svans. Den har stora röda ögon med Beady elever. Dess fjädrar är mestadels brun med en beige buk. Hoothoot har en stor svart, mask liknande vapen, som omsluter båda ögonen och täcker ansiktet. Krönet har två utskjutande upptill liknar händerna på en klocka. De delar av krönet under varje öga har skåror som liknar tänderna på en urverks redskap. Hoothoot har en liten, fast näbb och två fötter med fem siffror. Även om det kommer oftast bara stå på ett ben i taget, alternerar den mellan två hastigheter alltför svårt att spåra med blotta ögat.
Inne Hoothoot kropp ligger ett speciellt organ som känner av jordens rotation, så att den hålla reda på tiden. Hoothoot är väl känd för sin förmåga att hålla rytmen genom att exakt luta huvudet i tid, ungefär som en metronom. Varje dag vid exakt samma tid kommer en Hoothoot börja ing. Hoothoot är vanligast häckar i träd och skogar .
Dudley känner ett starkt band med denna Hoothoot han tar fram en pokeboll och frågar vill du bli min partner Hoothoot?
Den lilla fjäder bollen strutsar mot pokebollen och trycker på knappen för att sugas in i bollen strax efter plingar pokebollen till och den lilla Hoothooten är fångad.
***
Nu är det här kapitlet klart!
Håll tummarna att jag hinner klart nästa kapitel till nästa vecka då jag har typ fastnat på den!

Harry Potter och den hemliga gravkammarenWhere stories live. Discover now