Šesnaesto poglavlje

10.7K 568 110
                                    


HELLEN P.O.V

Telefon mi je ostao polupan ispred Nickove kuće, sad ću morati da kupim novi, nemam čak ni broj od Meryl. Očekujem je svaki trenutak jer za nekih sati bi trebale biti na poslu.

Cijeli dan se ne mogu riješiti ovog neugodnog osjećaja u grudima. Mark me stvarno uvrijedio, nikad mi niko nije je rekao nešto takvo i jedva se mogu nositi s tim. Jasno sam mu dala do znanja da ne želim od njega to sto mi nudi. Stvarno mi nije jasno u čemu je prokleti problem. Dovoljno sam odrasla da sama mogu donositi odluke i da mogu sama birati.

Nick je druga priča, pored njega se osjećam drugačije. Kao da u njemu ima nesto sto me pokreće i oživljava. Na kad nisam osjećala ništa slično. Veoma su mi žive slike u glavi svega od sinoć.
Ne kajem se što sam spavala s njim ni najmanje. Loše se osjećam zbog svađe koju su njih dvojica imali zbog mene.
Najbolje će biti da se klonem i jednog i drugog. Bar na neko vrijeme. Ja i Nick svakako ne bi mogli imati nesto trajno, jer je on ovdje samo povremeno.
Ne sjećam se da li sam ga pitala za djevojku, ali i da je ima ta ista me ne bi spriječila da uradim to sto sam uradila s njim sinoć.

,,Gospode,Hellen, sta se tebi desilo?" Meryl me vrati u stvarni svijet. Zar izgledam tako loše? Dobro nisam jela, ali ne piše mi na čelu ništa.

,,Ništa " kratko joj kažem i nastavim piti svoju kafu.

,,A je li? Ma nemoj mi reci. Izgledaš... Usrano " tako se i osjećam. Sjeda pored mene i povlači me u zagrljaj. Duboko udahnem i odlučim joj sve ispričati.
Sačekala je da završim i slegla ramenima.

,,Mark je zaljubljen u tebe, toliko bi mogla da shvatim i da sam skroz glupa, a nisam. Povrijeđen je,ali brate mili, pretjeruje" malo je reci da pretjeruje. Užasno sam ljuta na njega.

,,Sad vise nije ni bitno. Ne želim da vidim ni ja dnevno ga ni drugog. Razmišljam da dam otkaz " pogleda me veoma iznenađeno. Bolje reći užasnuto.

,,Ti nisi normalna. Kakav otkaz? Imaš odličan posao i prestani se ponašati kao kukavica, Hellen. Moraš da se suočiš sa problemom,ako ga ima,a ne da bježiš od njih. Mark će se smiriti kroz neko vrijeme, dok mu stigne iz dupeta u glavu.
A ti misliš da će Nick samo tako da ti dopusti da se povučeš " a zašto to ne bi uradio.

,,Vidi, spavali smo, znaci da moze da okači još jedan broj na uzglavlje kreveta" potom se okrenem i pogledam na sat. Moramo krenuti, a ne mogu razmišljati o njemu više.

,,Ne znam, Hellen. Ima nesto u njemu... " ovo je vise dodala za sebe.

,,Idemo, zakasnit ćemo ako ne požurimo" kažem joj i obuvam čizme. Ali moja pažnja ostaje na bijelom papiru koji se nalazi na podu kod vrata. Velika bijela koverta. Podignem je i opipam rukom. Nesto je unutra, ali sad nemam vremena da pogledam, a najvjerovatnije je za Adama. On i njegovi prijatelji rade na nekakvim crtežima.

,,Sta je to" znatiželjno me pita,a ja samo mahnem vazduhom s time.

,,Adamovo je" bacim kovertu na sto i izađemo van, potom zaključam vrata i uđemo u taksi. Duboko udahnem i pomolim se da ga ne vidim.

U Imperiju je opet gužva, hotel je skoro popunjen do zadnjeg mjesta. Inna i ja nismo stale od kako smo preuzele smjenu.

,,Ovi seminari su iscrpljujući, trebala sam ostati do kraja odmora" pitam se što se vratila ranije,ali nisam zabadalo pa joj ne govorim ništa.

,,Jesu" hladno odgovorim i nastavim popunjavati knjigu gostiju. Nemam pojma zašto mi je pored nje to lako neugodno niti imam neki razlog sto je ne podnosim.

,,Idem na pauzu " reče mi i ja pogledam u još trojicu muškaraca u odijelima koji čekaju da prijave sobu.

,,Ja ću ti pomoći " ubrzo se okrenem prema Danielu.

Oči boje meda ( Uređujem)Where stories live. Discover now