Osmo poglavlje

11.3K 600 174
                                    


HELLEN P.O.V

Meryl i ja smo u noćnoj smjeni večeras, a ona se već cijeli sat vremena trudi sakriti masnicu ispod mog oka. I napokon je uspjela.

,,Evo ga. Ne vidi se. Obavezno ponesi šminku sa sobom, morat ćeš bez jednom da popraviš ovo" i ja pogledam svoj odraz da se uvjerim u istinitost njenih riječi.

,,Važi. Hvala ti " imamo još pola sata do polaska i spustila sam se u kuhinju da nam pripremim čaj. Dok sam čekala da prokuha voda, rukom sam prešla po korpi cvijeća koja mi je stigla danas. Jedna mi je stigla juče.
Nick je poslao i jedno i drugo. Više nije dolazio ali za ova dva dana me nazvao nekoliko puta. Samo da se uvjeri kako sam.

Svaka misao koja ima veze  s njim na mene djeluje na veoma prijatan način. Jos uvijek osjećam njegove prste na svojim usnama i miris koji me smiruje. Voljela bi da me one čvrste ruke stalno grle.

,,Zemlja zove Hellen. Draga moja, mogu da pretpostavim gdje su ti misli" lupi me po ruci i veselo se nasmije. Nisam joj rekla bas sve sta je bilo tog dana jer bi ona iz svega izvukla ko zna kakav zaključak.

,,Meryl, priznajem da mi se stvarno sviđa. Nikad niko nije brinuo za mene" sipam vodu u šoljice i stavljam ih na sto.

,,Znam da nije, ali isto tako ne bi voljela da se zaljubiš u njega i budeš povrijeđena. O njemu se vrlo malo zna, čak ni na internetu nisam našla nijednu sliku sa ženom ili pratnjom. Ne mislim da je gej, ali mislim da se ne upušta u veze. Ako znaš da možeš da se upustiš u vezi bez obaveza, nemoj puno da razmišljaš " kako da znam mogu li kad nikad nisam imala takav odnos s nekim. Moje iskustvo s muškarcima se svodi na poljubce i šetnje za ruku, nikako na divlji seks.

,,I da mogu, pojma nemam kako da se upustim u vezu s njim. Sta bi mu trebala reci... Hej, Nick, ja bi s tobom htjela seks i djevica sam" Meryl je padala od smijeha, a ja sam se crvenila od istine i srama zbog svega što sam izgovorila.

,,Nije smiješno, voljela bi da si na mom mjestu" ona se uspravi pokušavajući da obuzda svoje ponašanje.

,,Biće ti lakše kad ga probaš vjeruj mi" ona o tome priča kao da ću da pojedem palačinke i da kažem dobro je ili nije.

,,Prekini. Popij to i idemo" i dalje se smijala, ali nisam je govorila ništa.

Inna je već ma recepciji i pogledae s velikim zanimanjem. Ne sviđa mi se ona, ali nikako. Nije mi dala bas neki veliki razlog za to, ali nesto ima kod nje sto me tjera na oprez.

,,Stigla si. Potražnja je za tobom. Gdje si bila ova dva dana? Tek si počela da radiš a već ostaješ bez dopuštenja i opravdanja. Mislim da ćeš dobiti otkaz.
Nickolas je rekao čim dođeš da se javiš kod njega u ured" znam da nije u pitanju otkaz, samo ne znam sta bi moglo biti.

,,Idem da vidim sta je" rekla sam vise za sebe, ali mi nije promakao cinični osmjehne njenom licu. Ona bi voljela da dobijem otkaz. Stvarno je kučka.

Svakim korakom postajem sve nervoznija i ruke mi lagano drhte. Pričali smo telefonom,ali se nismo vidjeli od onda. Da bi problem bio veći, ne znam kako da se ponašam sad kad ga vidim.

Na ovom dijelu, gdje je smještena uprava hotela, skoro da nema nikog. Meg nije na svom mjestu, a vrata ureda su otvorena i čujem razgovor. Doduše samo Nickov glas i to u kratkim odgovorima.

Pokucala sam na vrata i odmah se okrenuo prema meni. Bez ijedne riječi je prekinuo vezu. Srce mi lupa kao ludo,  mislim da se kroz košulju vidi koliko. Usta mi se osuše i ne mogu da se pomaknem. Njegove oči lutaju niz moje tijelo i vraćaju se na moje lice, kao da traži potvrdu da sam to ja. Oborila sam glavu u nadi da ću spriječiti crvenilo,

Oči boje meda ( Uređujem)Where stories live. Discover now