Deseto poglavlje

10.6K 609 151
                                    


HELLEN P.O.V

Djevojka iz ogledala... Ne žena iz ogledala, koja me posmatra mi je skroz nepoznata. Kosa joj je podignuta i nekoliko uvojaka joj pada preko ramena prema grudima padajući u dekolte. Oči su joj istaknute tamnom sjenkom, a usne crvenim karminom. Dekolte je prilično veliki, a samim tim otkriva moje grudi više nego ikad.

Mnogo crvene boje za ovu noć i velika trema. Dok posmatram svoj lik sve mi se više sviđa kako izgledam. Možda bi trebala raspustiti kosu, ali Meryl se svojski potrudila da od nje napravi ovo. Okrenem leđa prema ogledalu i pogledam preko ramena. Izraz na njima se završava na samom dnu,a ako se nedaj Bože malo sagnem guza će mi ispasti. Imam još pola sata dok Nick stigne i kako vrijeme prolazi ja postajem sve nervoznija. Meryl je otišla kući da se obuče i odvela Adama. A ja vec treći put razmišljam o tome da skinem sve sa sebe i pobjegnem negdje.
Ona se pobrinula za šminku i frizuru prije nego je otišla, a ja sam se samo obukla.

Pogledam u cipele i tašnu, pa ponovo u ogledalo. Imam osjećaj da drhtim. Zatvaram oči duboko udahnem i bodrim samu sebe. Obujem cipele i od sve nervoze moram u toalet.
Čujem vrata kako se otvaraju i Meryl kako razgovara s nekim.
Potom se vrata moje sobe otvaraju i čijem kako me zove.

,,Sačekaj malo " kažem joj.

,,Stigao je princ, žabo. Požuri. I odmah da ti kažem, nenormalno je zgodan" zakolutala sam očima i pustila vodu, a potom opirala ruke.

Otvorim vrata i stanem pred nju. Istog trenutka je prestala da priča gledajući u mene kao da me nikad u životu nije vidjela.

,,Oprostite, tražim Hellen, moju najbolju prijateljicu. Obična djevojka, plave kose i... Gospode, Izgledaš božanstveno" umalo nije zaplakala.

,,Hej sta ti je? Čemu suze?" pitam je i uzmem kaput.

,,On će da poludi kad vidi kako izgledaš. Idem ja da mu kažem da stižeš, a ti se zadrži još malo" namigne mi i nestane iza vrata s mojim kaputom u ruci. Evo ga došao je trenutak... Nanesem malo parfema, uzmem torbu. Spremna sam.

U dnevnim boravku njih dvoje sjede i pričaju, ali Meryl je zanijemila kad smo ušla, a samim tim i on. Potom ustaje i okreće se prema meni.

Pogledom prelazi po cijelom mom tijelu i napravi korak prema meni. Stojim nepomično i gledam u oličije muževnosti ispred sebe. Kosa mu je uredno začešljana, a sivo odijelo i snježno bijela košulja pripajaju mu se uz tijelo. Oči mu blistaju,zajedno sa zagonetnim osmijehom. Jedva primjetim.

,,Zdravo princezo " naklonio se prema meni i uze moju ruku, prenese je svojim usnama i poljubi mi nadlanicu. Čujem Meryl kako uzdiše, a ja ću se onesvijestiti.

,,Zdravo, Nick " tiho odgovorim.

,,Izgledaš... Predivno " pogleda me u oči, jos uvijek drži moju ruku u svojoj. Toplota se širi mojim tijelom i obuzima svaki deo mene.

,,Hvala " svoj glas ne prepoznajem, a Meryl se tiho nakaslja iza nas.

,, Izvoli kaput, ja moram ići, a vama želim dobar provod " Nick uzima kaput od nje a ona me poljubi u obraz i ode.

Ostali smo sami. Nemo se posmatramo i pogledom upijamo jedno drugo. On je opasan po mene, on će da me uništi, slomiti će me... Svjesna sam svega, ali ne mogu mu odoljeti.

,,Okreni se" kaže mi hrapavim glasom, zatreperim u tom trenutku, ali uradim to sto je rekao. Osjećam pogled na svojoj goloj koži zatim čujem psovku.

,,Jebena haljina nije onakva kakvu sam je video na slici. Nije otkrivala ovoliko. Jebemu..." odmahnem okrenem prema njemu. Ljut je? Koji mu je sad? Nisam ja kupovala haljinu.

Oči boje meda ( Uređujem)Where stories live. Discover now