Četrnaesto poglavlje

10.7K 577 47
                                    


HELLEN P.O.V

Nick nas je dovezao pred veliku kuću, sa velikim dvorištem, a tako je uređena da oduzima dah. Sve što ovaj muškarac radi ostavlja me razoružanu. Vidjela s dvojicu muškaraca na ulazu u kuću i čim je Nick stao na parking jedan je prišao i otvorio mu vrata. Kratko su razmijenili nekoliko rečenica i tad je Nick otvorio moja vrata. Pogledom sam upijala mjesto na koje me doveo. Nikad nisam vidjela ništa slično.

,,Dobrodošla u moj dom" rekavši to poveo me prema vratima. Pratim ga i zatim uđemo unutra. Kao sto sam i pretpostavila, unutrašnjost je zapanjujuća, ko god je uređivao prostor napravio je umjetnost od toga.

,,Dobro veče, Nick " starija žena se pojavila iza jednih vrat i znatiželjno me pogledala.

,,Zdravo, Sara. Ovo je moja gošća, Hellen. Hellen ovo je moja domaćica Sara" žena je veoma prijatna i odmah me stisla u svoje naručije.

,,Pa i bilo je vrijeme da dovede djevojku kući. Stvarno si prelijepa, Hellen. Večera vam je postavljena. Mi ćemo se vidjeti sutra" žena je to rekla i otišla u suprotnom pravcu. Zbunjenija nego što sam ikad bila i pod uticajem svega okrenem se prema Nicku.

,,Mislim da... " i prije nego što sam bilo šta rekla njegove usne su poklopile moje i izbrisale sve o čemu sam razmišljala.

,,Samo se opusti i ne razmišljaj. Neće se desiti ništa što ne budeš sama htjela. Hellen nisam manijak. Htjeo sam da te izvedem u restoran, ali morao sam da primjetim planove. Nisam htjeo da te preplašim " pogledom je tražio razumijevanje u mojim očima. A ja nemam pojma da li ga razumijem. Znam samo da ga želim. Koliko god to zvučalo dobro ili loše, želim da pripadam ovom muškarcu.

Kimnula sam glavom i on je izdahnuo s olakšanjem. Potom me poveo prema postavljenom stolu. Sve je bilo savršeno, sto za dvoje s velikim aranžmanom cvijeća i nekoliko svijeća, čak mi se i hrana dopala, mada mi je apetit negdje ispario kad smo ušli ovdje.

Malo vina i prijatna atmosfera su me donekle opustili. Tako da smo posle večere prešli u dnevni boravak. Moram priznati da je Nick jako dobar sagovornik, po malo duhovit i veoma opušten. Sušta suprotnost svega sto se na prvi pogled čini.

,,Jos vina ili nesto jače " sebi je sipao viski i čekao moj odgovor.

,,Ne želim više, hvala ti " kažem mu, a on svoju čašu odloži na sto i sjede pored mene. Dlan položi na moj obraz i palcem polako napravi krug i zaustavi se na mojim usnama.

,,Drago mi je da si došla. I već sam ti rekao koliko si lijepa" palcem polako prati liniju mojih usana i ne skida oči s mene. Opčinjava me pogledom, a zavodi dodirom.

,,I meni je" glas mi je šapat, ali čuo me. Usne su mu se izvile u zavodnički osmijeh, a oči zacaklile. Usta mi se naglo osuše, a imam osjećaj da gorim iznutra. Disanje mi je postalo plitko i veoma teško. Svaki njegov dodir me mami i tjera me da napravim prvi korak.
Opijena sam, ali ne vinom, opijena sam njime. Preplavljena.

Rekao je da neće uraditi ništa što ne bi željela. Ja njega želim, ali nema šanse da mogu zaštititi srce od njega. Posle ove noći mnoge stvari će se promjeniti, a nisam bas sigurna da on želi išta drugo osim mog tijela. Sve i da je tako, spremna sam na toliko. Uživaću dok traje i kad prođe naći ću način da prebolim. Ja sam samo jedna obična djevojka koju je privukao savršen muškarac.

Nagnem se prema njemu i spustim lagan poljubac na njegovu bradu. Zatvorio je oči upijajući trenutak. Potom me obgrlio rukama i privukao sebi. Stisnuta sam uz njegovo čvrsto tijelo i po malo gubim osjećaj za stvarnost.
Ovaj put spuštam usne na njegove i dlanove stavim na njegova prsa. Kroz košulju osjetim koliko su srce udara, ali moje je brže. Mislim da čak i preskače. Prepuštam se poljubcu i zatvaram oči. Pritisak u stomaku je ogroman, a želja za dodirima je sve veća.

Oči boje meda ( Uređujem)Where stories live. Discover now