Katsuo's Arrival

50 4 1
                                    

POV - Mika

Wanneer ik bij de inn aankom, zie ik een jongen staan. Hij lijkt iets ouder dan ik en hij heeft zwart haar haar. Hij heeft casual kleding aan en draagt geen wapen. Zou hij Katsuo zijn? Ik loop zijn richting uit waneer ik vlakbij sta, draait hij richting mij kant om. 'Oh hey Mika! Hoe gaat ie? Mijn naam is Katsuo.' Zegt hij met een glimlach. 'Hai Katsuo mijn naam is Mika, maar dat wist je natuurlijk al. Met mij gaat het wel goed.' Buiten dat ik de slechtste oppasser ben en ik een 7 jarige alleen in het spel laat rondwerven. 'En met jou?' Vraag ik nadat het een tijdje nogal awkward stil bleef. 'Wel goed denk ik.' Zegt hij met een knipoog. 'Kun je me nog herinneren?' Vroeg hij. Volgens mij hoorde ik een sprankje hoop in zijn stem klinken. Ik schud me hoofd en ik kijk naar de grond. Kom op Mika, probeer je het te herinneren. Ik kijk hem weer aan en hij lijkt teleurgesteld. 'Sorry Katsuo, ik kan me niets meer herinneren wat voor de vulkaan uitbarsting is gebeurd. Wil je misschien mee naar binnen? Ik huur hier tijdelijk een kamer.' Hij knikt en samen lopen we de inn binnen.

We zitten binnen aan de eettafel een kop thee te drinken en ik heb alles aan Katsuo vertelt over wat ik op het moment weet. 'Dus.. Je herinnert alleen dat je wakker werd op Floor 2 in een inn en een NPC je bedankte voor het redden van het dorp? En dat je een brief van de zogenaamde Gamemaster had gekregen, waarin stond dat je in een game zat en dat als je dood gaat in het spel het dus over is.' 'Ja inderdaad.' zeg ik. 'Mika.. Heb je enig idee hoelang je in het spel zat toen je die vulkaan uitbarsting heb meegemaakt?' 'Ik geloof dat ik in die brief had gelezen.. Uhmm 2 maanden geloof ik, want ik had iets van een maand achterstand gekregen.' Vertel ik. 'Mika heb je iets mee gekregen over het nieuws? Over 2 players die zomaar zijn verdwenen.' 'Ja.' zeg ik en ik zoek het bericht op wat ik had bewaard. Ik schuif mijn scherm richting Katsuo. 'Ja deze bedoel ik. Kun je je deze namen herinneren?' Ik kijk naar het scherm en zie de namen staan. Nero en Shio. Ik schud me hoofd. 'Mika, ik kan je meer vertellen over hun als je dat wilt.' 'Waarom? Wat is er zo belangrijk aan deze twee spelers?' 'Het waren vrienden van ons Mika.'

POV - Arata

Swoosh kling!

'Whoohoo! Raak! Kom op dan, mij krijg je niet klein!' Ik ben op weg naar het Noorden, waar het labyrinth ligt. Ik loop door een smalle bos. Aan de kanten van het bos staan grote bergen. Op het moment ben ik de monsters aan het doden die op me afkomen. Ik haal mijn werp mes uit het monster en ik kijk naar het bloed wat op het mes zit. Gatver! Het mes haal ik langs het gras in de hoop dat ik het bloed een beetje eraf veeg. Normaal gesproken zijn elfjes aardig in sprookjes maar deze elfjes zijn dat echt niet. Maar ja ze heten misschien dan ook niet voor niets ''Dark elves.'' Wanneer ik verder door het bos loop, zie ik waarom ze me aanvielen. Ik zie op een open plekje een kamp van de dark elves.

Ik loop naar de plek en ik voel dat ik door een barrière heen loop. Dan komt de Dark Elf Handler te voorschijn. 'Wel, wel. We hebben bezoek. Wat kom je hier doen vreemdeling?' Ik kijk nog eens verwonderd om me heen. Waarom valt die elf me niet gelijk aan? 'Ik wil alleen verder door het bos. Ik ben op weg naar de volgende verdieping.' Vertel ik. 'Hmm.. Waarom heb je dan een paar van onze elven gedood?' Vraagt ze. 'Ze vielen mij eerst aan!' Verdedig ik me. 'Oke dan. Kom verder. Als je echt verder wil door het moet je ons helpen de Forest Elves te verslaan. We zijn op het moment in oorlog met elkaar, dus elke hulp is welkom! Maar als je te bang ben, kun je nog altijd terug lopen naar de uitgang aan de zuidkant van het bos.' 'Ik ben niet bang! Natuurlijk help ik. Dus we hoeven alleen de Forest Elves te doden en dan mag ik het bos verder doorlopen?' 'Inderdaad.' Zegt ze met een twinkeling in haar ogen.

POV - Mika

Katsuo had me inmiddels alles al vertelt. Over dat Nero en ik samen door deze wereld zijn getrokken en al vrienden waren voor ik Katsuo ontmoette. Dat we met ze vieren en nog twee andere een party waren en dat we tegen de eerste Floor boss hadden gevochten. Dat Katsuo en Shio daarna samen door gereisd zijn. Daarna vertelde hij dat Shio een telefoontje had gekregen van de GameMaster en hem verzocht om zichzelf uit te loggen. Daarna is Shio niet meer gezien. 'Ik denk dus dat Shio echt uitgelogd is. De GameMaster sprak serieus en het uitlog knopje was om zijn scherm te zien. Aangezien dat Nero ook uit het niets is verdwenen neem ik aan dat hij ook kon uitloggen. Denk je niet dat dit in verband met elkaar staat Mika?' Zegt Katsuo. 'Ik weet het niet Katsuo. Het klinkt best raar eerlijk gezegt.' 'Weet je wat ik raar vind? Dat jij een maand lang buitenwesten bent geweest en je daarna niks kan herinneren. Ik wed dat die GameMaster daar iets mee te maken had. Hij had je ook die brief geschreven.' Zegt hij. 'Ja je hebt gelijk. Dankje Katsuo.' 'Graag gedaan Mika, we zijn inmiddels vrienden niet?' Ik laat een glimlach verschijnen en ik sta op om de eettafel te verlaten.

'Uhm Katsuo, vind je het erg als ik weer verder moet? Ik heb namelijk nog wat belangrijks te doen.' 'Geen probleem, ik sta klaar als ik je misschien ergens mee kan helpen.' Zou het misschien teveel gevraagd zijn om te vragen of hij wil helpen zoeken naar Arata? Wat zal hij wel niet van me vinden dat Arata alleen door de wereld heen slentert? 'Als je wilt kun je me helpen om Arata te vinden. Hij is 7 jaar en hij is vanochtend vertrokken en niet meer terug gekomen. Ik heb hem vandaag al meerdere plekken afgestruind om hem daar te zoeken, maar ik heb hem nog niet kunnen vinden.' Zeg ik zacht. 'Je hebt wat?! Een 7 jarig kind alleen laten? Had je hem niet beter terug kunnen brengen naar The Town of Beginnings? Het is hier niet veilig voor zo'n jong kind. Wat dacht je Mika?!' 'Ja, ja. Ik weet het! Het was ook niet mijn eerste keuze. Arata wilde zo graag naar de volgende vloer. Hij zei zelf als ik hem had tegen gehouden, hij zelf wel een weg vond om er alsnog te komen. Ik probeerde hem alleen maar veilig te houden, daarnaast kan hij gelukkig best goed vechten.' 'Okee, we gaan hem zoeken en als we hem vinden brengen we hem gelijk naar The Town of Beginnings. Mee eens?' Vraagt hij. 'Is goed.'

(NL) Sword Art Online: Hikawa Miki (On Hold)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu