Day 31: B&B

74 4 0
                                    

Wanneer we in de B&B staan, kijken we om ons heen. We staan in een soort lobby. De muren hebben een lichtgroene kleur met daarop bepaalde patronen getekend. Er staan 2 ronde tafels waar 3 stoelen aan zijn geschoven. Verder loop er van de deur uit, een kleed naar de balie en achter de balie zit een boekenkast. Ook kun je aan de rechterkant zo te zien naar de kamers lopen. Het is heel erg stil in de B&B, zo stil dat ik het niet vertrouw. Nero denkt waarschijnlijk hetzelfde, want ook hij pakt zijn wapen erbij net als ik wat ik doe. Ik zie op de balie een bel staan, waarop je normaal gesproken om moet drukken, zodat er iemand naar je toe komt. Hmm zou het kwaad kunnen om die bel in te drukken? Ik denk niet dat de PK'ers al op deze vloer zijn gekomen. Zonder iets te zeggen, kijk in Nero aan en wijs ik naar de bel. Weer knikt Nero en ik loop richting de balie toe. Wanneer ik bij de balie aankom, zie ik dat er helemaal geen stof aanwezig is. Zouden de NPC's nog maar net gevlucht zijn? Het is al raar .. waarom zou een NPC voor iets vluchten? Ik steek me katana terug in de houder en druk snel op de bel. Het geluid van de bel galmt door de ruimte heen. 'Hallooooo! Is hier iemand?' Geen reactie. Ik loop achter de balie om naar papieren te zoeken. Nero daarin tegen blijft met zijn wapen op een soort van uitkijk staan.  Nadat ik verschillende documenten geopent heb, vind ik niks bruikbaars. Ik klap het dikke dossier dicht en zet het weer terug in de kast. Mee dat ik weg wil lopen, hoor ik een kuch geluid achter me. Ik spring op de balie, ik haal mijn katana tervoorschijn en ik draai me om naar de boekenkast toe. 'Kom achter die boekenkast vandaan of verwacht me zwaard!' Dreigt ik richting de boekenkast toe.

Langzaam komt de boekenkast in beweging. Wanneer de boekenkast een stukje is verschoven, steekt er iemand zijn hoofd voorzichtig om het hoekje. Heel langzaam wurmt diegene zichzelf langs de boekenkast naar buiten. 'Zo, en moge wij weten wie jij bent?' Vraagt Nero aan de dame die vanachter de kast kwam. Ik keek naar de vrouw en het bleek een NPC te zijn. 'Hana.' Antwoorde ze kort. 'Nero, ze is een NPC. Kijk maar boven haar hoofd. Zo Hana, wat is jou doel of opdracht?' Vraag ik. 'Ik ben de beheerder van deze B&B, maar sinds dat de vulkaan daarboven actief is geworden, zijn al de dorpmensen gevlucht. Ik ben achter gebleven samen met een quest. Willen jullie aan de quest deelnemen? Het eerste 1/3 van de quest is al voltooid: Vind Hana.' Zegt ze. 'Wat zijn dan de volgende stappen van de quest?' Vraagt Nero. '2: Vind de steen van verkoeling. 3: Doof de vulkaan met de steen van verkoeling. Bij voltooiing van deze opdracht, krijgt deelnemer 100 munten en een genezings kristal. De degene die de quest afrond, heeft kans op een rare/zeldzaam item.' 'Wat gebeurt er als de vulkaan gedoofd is?' Vraag ik. 'Dan komen de andere NPC's van het dorp terug en gaan de shops in dit dorp open.' verteld ze. Ik kijk naar Nero en hij weer terug naar mij. Spannend vind ik het eigenlijk wel. Een vulkaan die gedoofd moet worden, door middel van de Steen van Verkoeling. Hoe vinden we die steen en hoe komen we überhaupt die vulkaan binnen?  'Nero, wat vind jij? Het lijkt me super spannend om zo'n opdracht te doen!' 'Uhmm jaa.. Maar kijk Mika, dit kan gevaarlijk worden. Wie weet wat er gebeurd als we in de vulkaan moeten binnen treden en daarnaast hoelang kan deze opdracht wel niet gaan duren? We willen toch zo snel mogelijk naar floor 100 of niet? En eerlijk gezegd vraag ik me af of dit wel haalbaar is. We doen dit met z'n tweeën hè.' Even is het een tijd stil en staren we elkaar aan. Na een tijdje draai ik me om en zeg ik: 'Ik neem de opdracht aan Hana.' Nero kijk me aan en schud zijn hoofd. *zucht 'Oke ik doe ook mee.' zegt hij uiteindelijk. Ik kijk hem blij aan en onze ogen richten we naar Hana toe.

De NPC Hana verteld nog wat meer over de opdracht, waar we voor moeten oppassen en als laatst krijgen we een nogal lastig raadsel:

+Je zult de Steen niet vinden op een warme plek en je zult de Steen niet vinden in het licht, zoek daarom niet in het zicht maar vind wel de stappen voor je vertrek, anders word je zeker gek. Volg lijnen en bekijk de realiteit, van opoffering kan spraken zijn, dus wees voorbereid.+

Dan loopt Hana zonder verder iets te zeggen terug naar de boekenkast en verdwijnt ze weer.

'Zie je wel Mika, deze opdracht is onmogelijk om met z'n tweeën uit te voeren!' schreeuwt Nero bijna. 'Kalm aan Nero. Dit gaat ons wel lukken. We laten ons toch niet door zo'n raadsel.. nou ja.. We Kunnen toch gewoon eerst een poging proberen. Kom op. Er zitten genoeg aanwijzingen in dit raadsel. Denk na. Misschien kunnen het raadsel splitsen?' 'Laten we dan eerst het raadsel opschrijven voor we het vergeten.' zegt Nero. Nero pakt van de balie pen en papier en begint te schrijven.

'Je zult de Steen niet vinden op een warme plek en ook niet vinden in het licht.. Hoe ging het verder?' vraagt Nero. 'Zoek daarom niet in het zicht.. Uhmmm, maar vind wel de stappen voor je vertrek, anders word je zeker wel gek. Ohh ik denk dat ik er iets uit kan halen!' Zeg ik. 'Wacht even voor ik het hele raadsel hebben opgeschreven. Hmm.. Volg de lijnen en bekijk de realiteit.. Oh! Dat was het!' Zegt Nero. ''Nee de laaste deel van de zin is iets van opofferen en dat je je moet voorbereiden.' Zeg ik.

'Pff waar zijn we aan begonnen. Nou ja dit heb ik op het moment: Je zult de Steen niet vinden op een warme plek en ook niet in het licht. Zoek daarom niet in het zicht maar vind wel de stappen voor je vertrek, want anders word je zeker wel gek. Volg de lijnen en bekijk de realiteit... en nog iets van Opoffering + Voorbereiden. Hiermee moeten we het doen..' zegt Nero. 'Ejj uhm Nero,  dit gaat ons lukken okee? Ik geloof erin.. Ik geloof dat we slim genoeg zijn om dit op te kunnen lossen en .. Ik geloof in jou!'

(NL) Sword Art Online: Hikawa Miki (On Hold)Where stories live. Discover now