Lost?

54 3 1
                                    

POV - Arata

Vannacht had ik een bizarre droom. Mijn broer leefde nog en ik herkende de plek waar hij was uit duizenden. Langzaam sloop ik uit bed zodat ik Mika niet wakker zou maken. Ze zou zich zo'n zorgen maken als ik weg was. Maar ik heb geen keus, ik moet en zal me broer vinden koste wat het kost. Ik kan goed voor mezelf zorgen. Mika zou misschien heel even naar me zoeken, maar snel de hoop opgeven en verder gaan.

Ik verlaat de kamer en loop de inn uit in mijn uitrusting. Wanneer ik aankom bij de plek waar ik hem in mijn droom zag is niemand hier te bekennen. Je zult misschien wel weten waar ik ben. Ik sta midden in de Floor 2 boss room op de plek waar ik de ring heb gevonden. Ik ga zitten op de grond en probeer me te concentreren zodat ik zijn stem kan horen. Maar ik kan maar geen connectie met hem maken. Misschien is hij wel gewoon uitgelogd. Misschien is het gewoon allemaal een grote grap dat al die spelers dood zijn. Ze kunnen toch niet zomaar in een spel echt dood gaan?

Ik sta op en loop weer terug naar de uitgang, terug naar Floor 3. Ik sta er alleen voor. Mika kan me niet helpen, ik zou haar toch alleen maar oponthouden. We hebben nu beide andere doelen. Ik moet mijn broer vinden. Ik zal wat spullen kopen en verdergaan.


POV - Mika

*Gaap* Ik rek me uit en open mijn ogen langzaam open. Waarom is het licht toch altijd zo fel als je wakker word? Gelijk zie ik mijn antwoord al wanneer ik naar het raam kijk. De gordijnen vergeet ik ook altijd dicht te doen als ik ga slapen. Ik blijf nog even 5 minuutjes liggen om beter wakker te worden en kijk dan pas de kamer rond. Hmm, waar is Arata eigenlijk? 'Arata?' roep ik. Als ik geen antwoord terug krijg sta ik op en loop ik naar de badkamer. *Klop klop.* 'Arata, ben je in de badkamer?' Weer geen antwoord. Ik open de badkamer en ik kijk onderzoekend rond, maar ik zie geen spoor van Arata. Waar kan hij nou naar toe zijn? Hmm... Ik pak een broodje uit de kast en een flesje drinken uit de koelkast. Misschien moet ik maar gewoon even wachten en komt hij zo weer terug. Hij is slim genoeg om niet te ver alleen op pad te gaan toch? Na 10 minuten is hij er nog niet en heb ik mijn ontbijt op.. Ik ben echt niet goed in wachten en verschillende soorten scenario's spelen al door mijn hoofd. Mika wat bezield je? Het is nog maar een kind.. Snel pak ik mijn spullen en ren ik de trap af naar de lobby. Ik kijk om me heen, maar helaas hier is hij ook niet. Ik loop naar de balie en vraag aan de NPC of hij Arata heeft gezien. Na wat uitleg te hebben gegeven hoe hij eruit ziet, krijg ik als antwoord dat hij heel vroeg al is vertrokken uit de inn.

Ik heb verschillende plekken afgestruind om Arata te vinden. De inns, de cafés, de markt, de boerderij die aan de zijkant ligt en zelfs ben ik door heel het maisveld gelopen om te kijken of ik hem daar kon vinden, maar helaas geen resultaat. Ik laat me vallen in het stro naast de schuur van de boerderij. Arata, waar kan je toch zijn? Zou hij zelf verder zijn vertrokken richting het labirinth? Of zou hij terug zijn gegaan naar een vloer beneden? Hij zou toch niet.... Snel open ik mijn menu en scroll ik naar mijn vriendenlijst. En kijk ik naar de namen die groen (Online) gekleurd zijn:

Arata; Asuna en Katsuo.

Ik blaas mijn adem met een diepe zucht uit. Gelukkig, hij staat nog online en dat betekent dat hij nog steeds leeft. Weer kijk ik naar de lijst. Maar wie zijn Asuna en Katsuo? Ken ik hen? En waarvan ken ik hun dan? Uit het spel? Of zijn dit mijn echte vrienden die dit als hun username hebben? Ik zie dat het mogelijk ik om een bericht te sturen naar deze personen. Ik klik op ''nieuw bericht'' en dan op ''toevoegen.'' Dan typ ik een kort berichtje naar Arata om te vragen waar hij is en wat hij van plan is en klik ik op ''versturen.'' Ook typ ik een bericht naar mijn twee vrienden in mijn lijst: (... Goede morgen, ik zag jullie in mijn vriendenlijst staan, dus ik neem aan dat we elkaar kunnen vertrouwen. ....) Is dit eigenlijk wel een goed idee? Ik weet niet eens waarom ik ze in mijn vriendenlijst heb staan. (... Dit klinkt misschien raar maar ik moet jullie vertellen dat ik niet meer weet wie jullie zijn. Of hoe ik hier überhaupt ben in gekomen. Graag wil ik weten hoe we elkaar kennen, ik weet dat ik normaal gesproken alleen mensen toelaat die ik vertrouw. Met vriendelijke groet - Mika ...) En zonder er verder bij na te denken Verstuur ik ook dit bericht.

Niet veel later krijg ik een bericht van Katsuo binnen: (... Hey Mika! Lang niet meer gesproken, mijn naam is Katsuo. We hebben elkaar ontmoet op de eerste dag wanneer het spel werd gelanceerd. Misschien is praten gemakkelijker als we elkaar even opnieuw ontmoeten. Waar ben je op het moment? Laters! - Katsuo ...) Na het lezen ontspan ik iets meer. En schrijf ik terug dat ik op het moment in Westan ben en dat ik bij de inn op hem zal wachten. Langzaam sta ik op van het veelste comfortabele stro. Ik zucht nog eens diep. Ik hoop dat ik Arata ook aantref bij de inn of dat ik tenminste in de tijd dat ik aankom bij de inn een bericht van hem heb ontvangen.

-----------------------------------------------------------------------------------

Vote & Comment ;)

(NL) Sword Art Online: Hikawa Miki (On Hold)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu