Day 3 Happy B-day

113 4 2
                                    

Langzaam open ik me ogen om aan het licht te wennen. Wanneer mijn ogen aan het licht gewend zijn, kijk ik naar het andere bed waar Nero nog ligt te slapen.
Gister had Nero verteld wat er de afgelopen dagen bij hem thuis was gebeurt. Ook had hij daarin prijsgegeven dat hij vandaag jarig zou zijn. Ik loop stilletjes naar de badkamer en verkleed me. Nu had ik een simpele korte spijkerbroek aan met een topje erop. Nog steeds kleding die ook al in me opslagruimte stonden. Me amor deed ik niet aan, maar me zwaard wel. Ik ga zomaar niet zonder wapen lopen. Ik deed de deur voorzichtig open en ik loop naar de keuken toe. Op het keukenblad ligt een pen en een kladblokje. Ik besluit dat ik voor ik weg ga nog iets op te schrijven voor Nero. - Ben ffe weg! Maak je niet zorgen ben nog voor de middag terug. Laterz! Mika.- Ik leg het kladblokje op het kleine tafeltje en loop dan de kamer uit.

Eenmaal buiten de inn, ga ik op een bankje zitten en stuur ik een bericht naar Katsuo. - Hee Katsuo, waar ben je? Nero is vandaag jarig en ik wilde hem verrassen.- Ik kijk naar het bericht. Hoe zal ik het afsluiten? Met laterz? Of groetjes of met x'jes? Nero had gezegt dat hij verliefd op me is. Zal hij dan sneller reageren met x'jes. Ik ken hem amper. Een rilling ging over me rug heen. - Laterz! x Mika.- Voor dat ik het weer ging veranderen drukte ik snel op verzenden. Nu kan ik er niks meer aan doen. Ik sta op en loop daar de veld toe waar de monsters liepen. Laat ik nog maar even jagen en wachten op antwoord. Gister waren Nero en ik hier ook en levelde we best aardig snel. Ik opende me menu en keek naar me level: 6. Ik dacht terug naar wat Nero me gisternacht nog vertelde toen ik wakker werd. 'Het is al heel wat dat we nu al op level 4 zitten. De monsters zijn nu veel moeilijker te verslaan en de EXP die we verdienen is nu erg weinig. Toen ik nog in de Beta zat, was ik naar ongeveer 3 uur spelen al in level 9.' Ik schudde me hoofd en ik begon verschillende monsters aan te vallen. Doordat ik sneller was dan de monsters, hebben ze me nog nooit lichamelijk kunnen raken. Na tien minuten stopte ik met vechten en ging ik even in het gras zitten. De monsters kwamen weer uit het niets op het veld. *pling* Ik keek onderaan in het hoekje van me gezichtsveld. Mail. Ik opende me menu en daarna me berichten. Afzender Katsuo. Ik open de mail en lees wat erin staat. - Hey Mika, ik ben nog steeds hier in de stad. Kom maar naar me toe, dan kunnen we een verrassingsplan bedenken. xxx Katsuo. 1 bijlage. - ik open de bijlage. Dit is de inn waar Katsuo verblijft en zijn kamer nummer. Ik sluit het venster voor me en ik ren terug naar de stad toe.

5 minuten later, sta ik voor de inn waar Katsuo zegt dat hij verblijft. De in is erg groot en ziet er aan de buitenkant nogal duur uit. Ik loop naar binnen en daarna gelijk naar de NPC achter de bali. Ik meld me en ze knikt dat ik naar zijn kamer mag. Al zoekende naar zijn kamer nummer loop ik op de derde verdieping. 'Nummer 316, 318,320.. hehe eindelijk gevonden!' Ik bel aan en even later opent Katsuo de deur. Daar staat hij dan tegen de deur aanhangend zonder shirt. 'Kom binnen' zegt hij vrolijk. Snel loop ik door naar binnen en neem ik plaats op een naar achter geschoven stoel. Omg Katsuo, waarom heb je geen shirt aan... Ik kijk naar achteren naar Katsuo die richting zijn keuken loopt. Hij ziet er eigenlijk erg goed uit zonder shirt met zijn sixpack. Oh Miki waar denk je nu toch aan? Katsuo komt uit de keuken, met een dienblad. 'Heb je al gegeten?' Vraagt hij. Snel draai ik me hoofd om en hoop ik dat me gezicht niet rood is aangelopen. 'Nee, ik heb nog niet gegeten'. Vertel ik aan hem. 'Mooi!' En hij zet de dienblad op de grote mooie eikenhouten tafel. Nu kom ik pas achter hoe groot en chiq de kamer eruit ziet. 'Jemig, dat je hierin trekt.!' Zeg ik verwondert. 'Ja, groot hè. Eigenlijk te groot voor 1 persoon.' Ik kan wel raden met wat hij daar mee bedoeld. 'Hier, neem dit broodje en drink wat.' Zegt hij weer zo vrolijk.

Na ontbeten te hebben met Katsuo, vertel ik wat ik voor Nero wilde doen. 'Het lijkt me leuk om een taart voor hem te bakken en hem daarna mee te verrassen.' Vertel ik aan Katsuo. 'Maar Mika, als je al wist wat je wilde doen, waarom wilde je dan met mij werken? 'Nou, ik heb toch een keuken nodig om een taart te kunnen maken.' Ik kon merken dat Katsuo ergens teleurgesteld over was. 'Wat is er?' 'Oh niks hoor! Probeerde hij weer vrolijk te zeggen. Hij trok een shirt aan en we begonnen de taart te maken, maar Katsuo gaf eigenlijk alleen de ingrediënten aan. Hij vertelde dat hij geen idee had hoe hij zal moeten koken en dat hij dat ook nog nooit eerder had gedaan. 'Thuis koop ik altijd magnetron maaltijden.' Vertelde hij. Ook vertelde hij dat hij alleen woonden. Nadat de taart in de oven zat verbrand ik me vingers. 'AU! Ik keek naar me vingers die al snel roder werden. Al snel deed ik me hand onder koud water houden en begon de pijn te zakken. 'Hoe... hoe.. kan dit pijn doen? We zitten toch in een spel?' Ik kijk Katsuo aan, die weg kijkt. 'Gister heb ik iemand niet kunnen redden,' zei hij. 'Wat is er gebeurd? 'Nou hij had meerdere monsters tegelijk aangevallen, maar had ze niet uitgeschakeld. Toen hij moe was, vielen ze allemaal tegelijk aan. Hij schreeuwde van de pijn, waardoor ik zo snel mogelijk naar hem toe ging, nadat ik een monster had uitgeschakeld waar ik mee bezig was. Ik kwam te laat aan en hij begon te verdwijnen. Toen hij weg was begonnen de monsters mij aan te vallen. Ik heb ze makkelijk uit kunnen schakelen, omdat ze bijna geen levenspunten meer hadden.' Ik kijk hem met grote ogen aan. Na zo een tijd gewoon gezeten te hebben, liep ik terug naar de oven en haalde ik de taart met wanten eruit.

Half 12, Katsuo en ik lopen samen naar de inn waar Nero en ik verblijven. Ik open de deur van onze kamer en zie dat Nero nog niet wakker is geworden. Ik plaats de gekochte kaarsen op de appeltaart en steek de kaarsen aan. Katsuo telde zachtjes af en we begonnen luid te zingen. 'Happy b-day for you, happy b-day for you. Happy b-day, happy b-day, happy b-day for you!' Nero was wakker geworden en keek verrassend naar ons toe. 'Huh, waarom feliciteren jullie me?' Hij kijkt naar de taart die Katsuo in zijn handen had, waar twee kaarsen op stonden:1 8.

Nero's POV

Ik word wakker van gezang. Even moetst ik denken aan mijn ouders, maar de stemmen kwamen niet overeen. Ik opende me ogen en zag daar Mika en Katsuo staan. 'Huh, waarom feliciteren jullie me?' Voordat ze me antwoorden, kijk ik naar iets wat Katsuo vast heeft. Een taart met kaarsen erop die het getal 18 weergeven. 'Omdat je vandaag toch 18 bent geworden suffie! Zegt Mika. Oja dat is waar ook. Ik had aan Mika verteld over me ouders en waarschijnlijk indirect over me verjaardag, door die stomme huwelijk. Ik kijk ze vrolijk aan en blaas de kaarsjes uit. 'Ik wens...' dat ik niet hoef te trouwen met iemand die ik niet lief heb. 'Wat heb je nou gewenst?' Vraagt Katsuo nieuwsgierig. 'Haha, dat is voor jou een vraag en voor mij een weet!'

Einde POV

(NL) Sword Art Online: Hikawa Miki (On Hold)Where stories live. Discover now