Day 31: Floor 1 Boss - Beater

93 5 0
                                    

(......... 'Miki wakker worden! Je komt zo nog te laat op school. Miki..' 'Akura relax, het is vakantie. Kom op laat me nog even liggen.' 'Maar Miki, oom Daiko zal niet blij zijn als je straks te laat komt voor je les. Je moet ten alle tijden scherp blijven en dat gaat je niet lukken als je lang op je nest blijft liggen.' 'oke oke ik kom al.' .........)

Pieuw, pieuw, pieuw, pieuw, pieuw, pieuw!

Ik sla me wekker uit. 9:00 uur. Over 1 uur moeten we ons allemaal verzamelen om naar het labirinth te gaan. Ik doe mijn dagelijkse routine en wanneer ik uit de badkamer kom, kijk ik naar het rommelige bed van me kamergenoot. Gisteren had ik met de dobbelsteen gegooid om te bepalen bij wie ik de nacht verbleef en Nero had gewonnen. Eigenlijk was ik wel blij dat ik bij Nero mocht verblijven. Ik wil er niet aan denken, wat Katsuo allemaal had kunnen uitspoken. We zijn dan wel een soort van vrienden, maar toch vertrouw ik Katsuo nog niet volledig.

We hadden afgesproken dat we allemaal apart richting het stadion gingen, zodat we allemaal onze eigen voorbereidingen nog konden gaan treffen. Voordat ik naar het stadion ga, loop ik eerst naar een smid toe. Ik bekijk globaal wat ze hebben en ik vraag dan wat ze me aanraad om te kopen. Uiteindelijk koop ik nieuwe armor om mezelf beter te beschermen tegen de klappen. Ook koop ik 2 HP potions om mezelf te kunnen healen. Wanneer ik weer buiten sta kijk ik naar de tijd en heb ik nog een kwartier voordat we vertrekken naar het labirinth.

Wanneer ik het stadion bereik in me nieuwe armor, zie ik Katsuo met beide armen richting mij zwaaien. Ik steek me hand op als teken dat ik het heb gezien en ik loop naar de groep toe. Met mij erbij is onze party weer compleet. -Ding Dong- Het is 10 AM. 5 minuten later schraapt iemand zijn keel. 'Goede morgen allemaal, fijn dat jullie allemaal gekomen zijn. Klaar om naar het labirinth te gaan?' zegt Diabel. Ik hoor verschillende mensen joelen als teken dat ze er helemaal klaar voor zijn. Dan neemt Diabel de leiding om de hele groep richting het labirinth te leiden. Ik loop samen met mijn party in het midden van de groep. Terwijl we door een soort poort het labirinth binnen gaan, vang ik amper op wat Kardo allemaal aan het vertellen is. Ik heb alleen maar oog voor het labirinth.

Heel de weg door het labirinth werd gecleared door de party van Diabel en na ongeveer een halfuur lopen, kwamen we aan bij de grote deuren. Achter deze deuren zou waarschijnlijk de vloerbaas met aanhangers zitten. 'Zo we zijn er. Achter deze deuren zit Illfang de Kobold Lord en 3 Ruin Kobold Sentinels te wachten. Weten jullie allemaal nog jullie aanvals- en/of jullie verdedigingspatroon? Mooi. Als jullie allemaal klaar zijn voor de strijd, dan duwen we de deuren open.' Snel nemen alle parties hun patronen door. Onze party zou zich bezig houden met 2 van de 3 Ruin Kobold Sentinels (midden/rechts). De party van Diabel en van Kibauo zouden de vloerbaas aanvallen en een andere party van 2 personen de laatste Ruin Kobold Sentinel (links).

Na het laatste overleg zwaaien de deuren open en iedereen gaat voorzichtig naar binnen. De ruimte word van voor naar achter telkens meer verlicht, totdat we de monsters helemaal zien. De baas zit op zijn troon en spingt van zijn troon af. Iedereen gaat in zijn/haar gevechtshouding klaarstaan. Wachtend op het teken van Diabel. Waneer Diabel zijn teken geeft stormt iedereen naar de monsters toe. Diabel heeft de leiding en zegt wat we allemaal moeten doen. Ik, Nero en Finn vallen 1 Ruin Kobold Sentinel aan en we switchen wanneer nodig. Nadat we er die verslagen hebben, zien we dat Katsuo, Shio en Kardo naar voren waren geroepen voor een grotere aanval op de baas. Even later zie ik dat de vloerbaas zijn bijl en schild laat vallen. Zijn laatste HP bar is in het rood. Ik, Nero en Finn voegen ons bij de grote groep en ik hoor nog net wat Kibauo zegt: 'Het lijkt erop dat de informatie klopte...' 'Naar achteren! Ik zal gaan.' zegt Diabel en hij rent naar voren richting Illfang. Verbijsterd blijft iedereen stilstaan.. Dit was toch niet het plan?  Diabel activeert zijn sword skill en sprint dan weer verder richting Illfang toe.

'NEE!' roept een jongen met zwart haar met een blauw shirt aan. 'Spring zo ver mogelijk weg van het monster vandaan!' Maar voor dat Diabel het hoort is hij al in het vizier van Illfang de Kobold Lord, Die nu een ander aanvalspatroon heeft en nu veel sneller is dan daarstraks. Illfang komt vanuit de lucht  keihard naar beneden geknald om Diabel te raken en met een reeks aanvallen achter elkaar word Diabel gelanceerd en met een harde klap op de grond terecht. 'Diabel!' Roept iemand. Het liefst zou ik nu hopen dat ik wakker werd en ik kon zeggen dat het allemaal maar een nachtmerrie was. De jongen met zwart haar en het blauwe shirt rent naar Diabel toe. Ze zitten te ver weg om te horen of te kunnen zien wat ze zeggen. Wat ik eruit kan halen is dat Diabel er slecht aan toe is.  Terwijl de andere de vloerbaas op afstand houden, wil Ik naar Diablo en de jongen toe lopen, maar Nero houd me tegen. Dan zie ik Diabel verdwijnen en al snel zie ik het party duo richting de vloerbaas rennen. Ze vallen om de beurt aan, met de zelfde techniek als die we uitgeoefend hadden op de Kobold Sentinels. Daarna krijgt het duo een enorme klap en onderbreekt Egil, Illfang om een aanval uit te voeren. Dan is het onze party zijn beurt om Illfang aan te vallen, met daarna valt gelijk de party met Egil aan. Het gaat tot nu toe aardig, maar toch hebben we alweer 1 speler verloren. Arme Diabel. :'(  Ik sluit voor even me ogen en wanneer ik me ogen weer open doet, zie ik dat die jongen, Illfang de Kobold Lord heeft afgemaakt. Illfang verdwijnt. Even is het stil. -Congratulations!- Komt er in de lucht te staan. Hebben we gewonnen? wacht! Hebben we nu echt de floor 1 baas verslagen?  Ik weet niet of ik nu moet juichen of depri moet zijn, vanwege Diabel.

Om me heen juichen er allemaal mensen. 'Het is ons gelukt! Ja! Het is gelukt whoohoo!' De lichten dimmen en ik zie Egil met de jongen praten. Mensen waaronder Katsuo en Shio klappen voor de jongen. Iedereen is blij dat de baas verslagen is, bijna iedereen...

'Waarom? Waarom heb je Diabel laten sterven...? Natuurlijk! Jij wist welke techniek de baas ging gebruiken. Als je dat in het begin had verteld, dan was Diabel nu niet dood gegaan!' schreeuwt Kibauo. 'Hij moet een Beta-Tester zijn! Dat is waarom hij de aanvalspatronen wist van de vloerbaas.' Roept Kardo. 'Er zijn hier zeker meerdere Beta-Testers nietwaar? Kom te voorschijn!' roept Finn erachter aan. Iedereen kijkt om zich heen en snel wissel ik enkele blikken uit met Nero. Ik kon zien dat hij het weer opnieuw moeilijk had met deze confrontatie. 'Hee kop op jongens..' Probeert Egil.

'Whahahaha!' Lacht de jongen een beetje vals. 'Een Beta-Tester? Waarom zou je mij met die Newbies kunnen vergelijken?' Zegt de jongen. 'Wat?!' Was het enige van Kibauo kon uitbrengen. 'Je hoorde wel wat ik zei. Van de duizend Beta-Testers waren de meeste beginners, die niet eens wisten hoe je moest levelen! Jullie zijn zelfs al beter dan de Beta-Testers waren. Maar ik ben niet zoals hen. Ik heb hogere vloeren gehaald dan al die andere tijdens de Beta test. De rede waarom ik wist wat de vloerbaas van plan was, is omdat ik tegen veel sterkere monsters heb gevochten ver boven floor 1 die deze skills gebruikte. En ik weet nog véél meer. Nog meer dan dat er in jullie informatie boekje is geschreven.' Zegt de jongen. Wie is deze jongen? Wat is hij van plan.. Zou hij echt ooit zover boven geweest zijn. Als dat de waarheid is, dan hebben we zeker wel kans om uit dit spel de komen toch?

'Je bent niet alleen een Beta-Tester Maar ook een Cheater! (=Valsspeler) Je bent een Beater!' zegt Kibauo. 'Hmm klinkt goed. Beater! Klopt dat ben ik. Haal me vanaf nu niet meer met de andere testers in de war.' Zegt de jongen. 'Kirito..' Fluistert Nero naast me.  Ik kijk Nero verbaast aan. Wow wat? Is dat dè Kirito waarover Nero me had verteld? Huh, is dat dan niet een vriend van Nero?


(NL) Sword Art Online: Hikawa Miki (On Hold)Where stories live. Discover now