Day 1 Openingsceremonie

208 9 1
                                    

Nog een paar minuten en de opening van de game zal van start gaan. Ik riep nog even naar me broer, dat ik ging beginnen. Ik sloot de NerveGear op me hoofd aan en zette de NerveGear aan. Ik ging comfortabel op bed liggen en ik hield het klokje bovenin het linkse hoek in de gaten. 7:59PM ..... 8:00 PM. Ik sluit me ogen en ik activeer het spel. 'Link Start!' Ik voel langzaam me lichaam lichter worden. Ik zie allemaal gekleurde staven langs me heen vliegen en kom dan op het inlogscherm terecht. Ik vul met me gedachten me username en wachtwoord in en ik druk op OK. Mijn beeld word zwart en dan komen er ineens blauwe letters verschenen uit het niets.
-Welkom in Sword Art Online!-
Dan verdwijnen de letters weer en zie ik heel fel licht. Ik knipper voordurend met me ogen en langzaam krijg ik zicht.

Ik kijk rond en zie dat ik in een dorp ben beland. Ik slide me rechter hand naar beneden en open het menu. Na gekeken te hebben wat ik allemaal had, keek ik naar het geld bedrag. 500 munten. Pling! Er kwam een mail binnen. Quest: ga naar de smith en koop daar een basic wapen naar keuze. Ik liep naar de smith en hij zei dat voor meiden kleinere wapens beter waren, vanwege het gewicht. In me eigen kon ik eigenlijk niet stoppen met lachen. Wat denkt ie wel. Mijn oom was een samoerai. Hij heeft me broer en mij vanaf 6 jaar laten trainen met zwaarden. Wel houten zwaarden hoor!  Maar toen ik 10 jaar was kreeg ik me eigen zwaard van hem. Op dit moment hangt het zwaard op in me kamer als sier.
Ik probeerde wat zwaarden uit en ik zag toen net zó n zwaard liggen als waar ik altijd mee had getraind. Ik pakte hem en het gewicht viel wel mee. 'Kijk uit hoor' dat zwaard is best wel aan de zwaardere kant.' Riep de smith. Ik slide met me hand naar beneden en ik krijg een scherm met info over het zwaard. Na de informatie gelezen te hebben,  kijk ik naar de prijs: 499. Juist dan hou ik nog 1 munt over... ik kocht toch het zwaard en ik deed het zwaard in de bij in begrepen houder.

8:10 PM.
Ik keek naar de quest in me mail. Reward van de quest. Er komt een pop up scherm naar voren. REWARD: 50 munten + Basic Amor. Ik accepteer de reward en trek de basic amor aan. De basic amor bestond uit: pols-, elleboog-, schouder-, torso- en kniebescherming. De amor weegt bijna niks en heeft een licht grijze kleur. De mail was verdwenen en er kwam een nieuwe ervoor in de plaats. De mails met questen bleken een tutorial te zijn. Want al snel kreeg ik een quest om me eerste enemy te vermoorden. Kill 5 boze zweinen net buiten the town of beginnings. Ik verlaatte het dorp en ik ging naar de weide waar die zweinen liepen. Ik pakte me zwaard alvast in de hand en wachtte op een goed moment om de eerste zwein aan te vallen. Ik voelde iets gebeuren in me. Ik keek naar het zwaard. Het zwaard begon lichterlijk te gloeien. Ik zag een zwein recht voor me en begon naar het zwein te rennen. Toen ik bijna bij het zwein was, sloeg ik me zwaard naar voren. *zoef* er kwam een boost waardoor ik sneller ging dan ik het verwacht. Met moeite kon ik me staande houden.  Ik kijk naar achter,  naar het zwein dat ik door midden had geslagen. Het zwein verdween en ik kreeg een item. -Meat-  Dit kwam waarschijnlijk van het zwein af die ik had afgeslacht. Na nog 4 andere zweinen gedood te hebben, kreeg ik een volgend scherm. -Concratulations, level up. 2 - ik sloot het scherm en nam me volgende rewards in ontvangst. Ik keek hoe laat het was. 8:45 PM. Om 9:00 PM zal er een welkom ceremonie plaatsvinden. Hmm laat ik maar even gaan drinken. Ik opende het menu en scrolde naar de log out button. 'Waar is de log out button gebleven?!?' Ik belde naar de game master. Hij is degene waar je naartoe moet bellen als je vast gaat zitten door een bug enzo. Maar hij nam niet op. Ik ging even uitrusten op het gras. 'Zucht,  ik kan niet meer doen dan wachten..' 'Hee! ' Er riep iemand naar mij. 'Hee, whats up? ' De jongen kwam dichtbij staan en vroeg of ik kon uitloggen. 'Nee ik kan niet uitloggen, het zal vast een tijdelijke bug zijn of zoiets.'

Iets later stelde de jongen zich voor als Nero. 'Aangenaam Nero, mijn naam is... Mika.' Dat scheelde weinig of ik had me echte naam gezegt. Leuke naam had Nero gezegt. Nero zag er leuk uit, hij zag er apart uit,had zwart haar en gele ogen. We waren midden in een gesprek en ik zag onze lichamen doorzichtig worden. Een paar seconden later voelde ik me opnieuw licht worden. We werden getransporteerd naar the town of Beginnings. 'Wat is er aan de hand? ' hoorden ik meerdere mensen roepen. 'Is er een event ofzo?' Riep Nero uit het niets. 'Geen idee.' Antwoordde ik. Eigenlijk eerder tegen mezelf dan tegen Nero. Misschien die welkomsceremonie?  Er begon een  doordringend alarm af te gaan. En het galmende door me oren, dat ik me ogen eigenlijk mee dicht kneep. Toen ik me ogen weer opende zag ik heel de lucht rood gekleurd was met een -warning- teken.

Ineens kwam daar uit het niets een grote man met een rode cape met capuchon in de lucht zweven. 'De GameMaster!' Hoorde ik iemand roepen. Iedereen was meteen stil om te horen wat hij te zeggen had...

(NL) Sword Art Online: Hikawa Miki (On Hold)Where stories live. Discover now