Day 32: Choices

78 3 5
                                    


De kamer ziet eruit als een grot. In de rots wanden zitten allemaal gekleurde stenen, die glinsteren door de zaklamp van Nero.De glinsterende stenen maken de grot minder angstaanjagend eruitzien. We lopen langzaam door de kamer richting een groot standbeeld. Wanneer we voor het standbeeld staan, zien we dat het standbeeld op een sokkel staat. Op de sokkel staat een tekst geschreven: +Alleen degene die het goede ziet, hoeft niet bang te zijn. Het kwade zal daar in tegen gestopt worden, net als de tijd. Neem een slok uit mijn beker en ik beslis uw lot. Slechts 1 kan drinken en de gevolgen zien.+ 'Dus.. wie gaat uit de beker drinken?' 'Wat kunnen we verwachten. Betekent dit dat degene die niet goed is de tijd laat stoppen?' vraagt Nero. 'Ik heb geen idee. Wie weet wat je te wachten staat, zodra je drinkt.' Ik kan zien aan Nero dat hij een soort van zenuwachtig word. 'Uhmm Nero, zal ik drinken?' Nero staart met zijn ogen ongelovig naar mij. 'Sorry, ik durf het niet. Wie weet. Misschien word je gestraft wanneer je uit de beker drinkt.. en aangezien dat ik een Beta Tester was. Maar ik wil niet dat jij drinkt Mika! Als jij drinkt en er gebeurt iets ergs vergeef ik me eigen het nooit.' zegt Nero. 'Oh come on Nero! Niet zo sentimenteel gaan doen hè. Dat heeft echt geen zin. Ik ga nog dichter voor het standbeeld staan. De grond begint te trillen en begint te.. schuiven? Ik kijk naar beneden en ik zie dat ik nu ook langzaam op een sokkel kom te staan, die uit de bodem naar boven komt geschoven. Wanneer ik weer rechtop kijk sta ik oog in oog met het standbeeld en zie ik dat het standbeeld de beker nu wat losser vasthoud, zodat ik de beker gemakkelijk uit zijn handen zou kunnen pakken.


Ik kijk in de beker, maar ik zie er helemaal niks in zitten. Voorzichtig pak ik de beker uit de handen van het standbeeld en langzaam zie ik een vloeistof verschijnen. Het vloeistof in de beker heeft geen vaste kleur. Het lijkt net of je naar een in elkaar geschudde regenboog kijkt. De kleuren zitten kriskras door elkaar en glimt daarnaast ook een beetje. Ik ruik aan de vloeistof, maar het heeft geur. Net alsof het water is. Dan zet ik de beker aan me mond, sla me ogen dicht en drink ik een slok uit de beker. De vloeistof smaakt apart maar niet vies. Na 10 seconden voel ik me lichaam kouder en kouder worden. Terwijl ik nog steeds op de sokkel sta. Mijn lichaam voelt verstijft aan en ik merk dat ik mijn voeten niet meer van de sokkel kan los trekken. Zo vast alsof ik vastzit in cement. Dan word mijn zicht vermindert door een fel licht en als snel voel ik ineens geen zwaartekracht meer. Ik kom in een witte ruimte waar gekleurde balken langs me vliegen. Wat gek..déjà vu. Maar al gauw komt er een einde aan en kom ik in een ruimte met schermen terecht. 5 verschillende schermen die op het moment zwart zijn, maar mijn gevoel zegt dat dit gauw gaat veranderen.Ik kijk naar de schermen, niet wetend wat er komen zal. Opeens gaat het meest linkse scherm aan. En ik zie de Game Master verschijnen. Hij lacht en het lijkt alsof hij me bang probeert te maken.

'Zozo, dus jij hebt uit de beker gedronken? Vertel op. Waarom en wat wil je?' 'Ik heb gedronken omdat ik naar de Steen van Verkoeling zoek.' Vertel ik zo zelfverzekerd mogelijk. Er volgt een lange stilte en dan begint hij weer te spreken. 'Dus jij bent hier voor de opdracht van de NPC om het dorp te redden voordat de uitbarsting plaats gaat vinden? Hahaha!Ik had nooit gedacht dat iemand die quest wilde gaan uitvoeren om de NPC's te redden! Waarom verspil je je tijd aan zo'n opdracht?''Niemand maar dan ook niemand mag zomaar worden opgeofferd. Die NPC's leven hier net als echte mensen. Zij laten juist zien of lijken dat we nog echt leven. Daarom zal ik samen met Nero zorgen dat dit dorp gered word.' 'Hmm. Okee. Je hebt een goed hart Mika. Ik geeft je 4 opties waaruit je kunt gaan kiezen:

Optie 1 De Steen van Verkoeling, je zal de steen krijgen en direct getransporteerd worden naar het binnenste van de vulkaan om de vulkaan te kunnen doven.

Optie 2 Akura, je zal je broer kunnen zien, horen en spreken door hem naar deze wereld te halen. Natuurlijk zit hij dan ook vast in deze wereld tot het spel is uitgespeeld.

Optie 3 Uitloggen, ik zal je je uitlog knopje terug geven en je zult weer terug kunnen gaan naar je wereld. Inloggen is niet meer mogelijk. Maar de rest van de spelers blijft hier dan voorlopig nog steeds vastzitten.

En de laatste optie is Optie 4 Opoffering, Je offert jezelf op om 2 vrienden automatisch uit te loggen.

Neem de tijd om te kiezen.Zodra je hebt gekozen is er geen weg terug. Dit is de eerste en gelijk laatste keer dat ik ooit met zo'n aanbod kom.'

(NL) Sword Art Online: Hikawa Miki (On Hold)Where stories live. Discover now