Hoofdstuk 39

476 31 22
                                    

Sirius POV

We zitten in de grote zaal met z'n alle te lunchen. Het is redelijk stil en ik verveel me. 'Weetje waarom sommige muggle muziek zo geweldig is.' Zegt Sophie die ook verveel om zich heen kijkt. Ik trek mijn wenkbrauw op. 'Let op, en doe even met me mee guys.' Zegt ze. Ze begint, boem, boem, klap al bij de tweede keer doet de halve Gryffindor tafel mee, de derde keer ook mensen uit andere afdelingen. Sophie gaat op de tafel staan en trekt mij ook omhoog. Noa en James klimmen ook op de tafel. Sophie begint met zingen van de eerste paar regels al snel zingen we allemaal mee.Nu doet zon beetje drie kwart van de grote zaal mee. Sophie lacht. Bellatrix en haar Slytherin Squad komen aangelopen. 'Jeetje, zijn jullie zo diep gezonken?! Jullie zijn gewoon gelijk aan vieze mudbloods nu!' Zegt ze snerpend. Sophie grijnst en springt van de tafel af zodat ze nu recht voor Bellatrix staat. Ze likt aan haar hand en smeert die in Bellatrix gezicht terwijl ze heel hard zingt.
'You got mud on your face,
You big discrease
Somebody better put you back in to you place!'
De hele zaal barst nu los in een heel harde We will, we will rock you! Zo te zien weten het groepje Slytherins niet wat ze hier op moet zeggen en Bellatrix gezicht staat op pure onweer. De hele zaal is nogsteeds niet gestopt met zingen zelfs Dumbledore doet mee. Aangezien ze hier geen antwoord op hebben draaien de Slytherins gewoon maar weer om en lopen de zaal uit. Ik trek Sophie de tafel op en zet haar dicht tegen me aan. Ik lach naar haar en zoen haar. Om ons heen word flink gefloten en gejoelt. Als we terugtrekken likt Sophie me vol in mijn gezicht. 'Sorry dat kon ik even niet laten. Zegt ze met een grijns. 'Oh wacht maar die krijg je terug...' Zeg ik zachtjes in haar oor.

Sophie's POV

De dagen daarna krijg ik veel vuile blikken van de Slytherins en schouderklopjes van iedereen uit andere afdelingen. Remus en Noa gaan meer met elkaar om dan normaal en minder met ons ik vraag me af of ze iets ik hun schild voeren. Het is nu buiten echt al winter en bijna december, dan schiet me ineens een idee te binnen. Snel ren ik door de gangen opzoek naar Sirius, Noa, Remus, James, Marlene en Lily. Ik vind ze in de leerlingenkamer. 'Guys ik heb een idee!' Zeg ik blij. Iedereen draait zich naar mij om. 'Oh god nu zullen we het krijgen...' Zucht Noa met een lach. 'Vertel.' Zegt Lily. 'Nou kijk in Nederland vieren we 5 december Sinterklaas, dat is een soort kerst waar je xook allemaal cadeautjes krijgt van een gekke vent met een lange baard. Maar omdat Noa en ik nu hier zijn kunnen we niet thuis Sinterklaas vieren dus dacht ik misschien kunnen we met z'n allen hier een cadeautjes spel doen, dan koopt iedereen een paar awesome gekke cadeautjes en gaan we daar een spel mee doen en dan fixen we wel ergens pepernoten, banketstaaf en en gevulde speculaas.' Leg ik uit. Iedereen kijkt elkaar aan en knikt. 'Awesome idee Soof.' Zegt Noa. 'Ja klinkt leuk.' Zegt James. 'Laten we het gewoon doen.' Zegt Marlene. 'Oke top dan is dat geregeld.' Zeg ik.

Remus POV

Zaterdag ochtend word ik wakker van de winterzon die door mijn raam schijnt. Snel sta ik op en trek mijn lievelings trui, een spijkerbroek en mijn all stars aan. De rest is al op, James staat in de badkamer een poging te doen om zijn haar te fatsoeneren (hij faalt zoals gewoonlijk volledig.) en Sirius heeft een worsteling met zijn zwarte gescheurde broek waar zijn voet steeds in blijft hangen. Sophie komt onze kamer ook half slapend binnen. 'Ligt mijn bandshirt hier? Volgendsmij ben ik die gister vergeten.' Zegt ze vaag. 'Ja denk het wel kijk maar ff bij m'n bed.' Zegt Sirius. Sophie vind haar shirt en kleed zich om. 'Gast hoelang duurt t om een broek aan te trekken?' Zegt ze tegen Sirius. 'Ik heb het er gewoon moeilijk mee oke.' Zegt Sirius dramatisch. 'Is Noa al beneden?' Vraag ik. 'Ja die is al helemaal fris en fruitig.' Zegt Sophie. 'Oh wacht ik wou eigenlijk douchen hier.' 'Waarom douche je niet gewoon in je eigen slaapzaal?' Vraagt James. 'Lily staat nu al een half uur onder de douche.' Antwoord ze. 'Oh in dat geval, mag ik bij jullie douchen?' Zegt James met een grijns. 'Jamie, nee.' Zeg ik. 'Ik maak maar een grapje moons.' Zegt James met een knipoog. Ik loop de trap af naar beneden. Noa zit  er al. Ik vraag me af waarom ze er op een of andere manier altijd leuk uit ziet. 'Hee Remus.' Zegt ze opgewekt. 'Goeiemorgen.' Mompel ik. 'Je haar zit leuk.' Zegt ze. 'Uh dankje.' Antwoord ik ongemakkelijk. Noa glimlacht. Dan komen Sophie, James en Sirius beneden. Zo te zien heeft Sirius eindelijk zijn broek aan gekregen, het is een wonder. 'Goooooeeeie morgen!' Zegt James veel te blij. 'Ah man ik heb honger laten we wat gaan bikken.' Zegt Sophie terwijl ze over haar maag wrijft.

Sirius PoV

Eenmaal in Hogsmeade gaan Remus en Noa samen naar-, weet ik veel waar ze heen gaan. En blijf ik met James en Soof over. 'Dus waar gaan we heen?' Vraagt Soof. 'We moeten cadeautjes halen voor sinterhenk of hoe die kerel ook mag heten.' Zegt James. Sophie schiet in de lach. Haar lach is luid en uitbundig je wordt er spontaan vrolijk van (Noa vindt het meer klinken als een astmatische walrus.) 'Sinterklaas bedoel je.' Zegt ze. 'Wat gaan we kopen?' Vraag ik. 'Uhm geen idee, laten we in ieder geval even ergens naar binnen gaan want ik heb het enorm koud!' Zegt Sophie die haar hoofd in haar sjaal heeft en haar handen diep in haar jaszakken. Na een uur shoppen hebben we een hele hoop awesome bullshit. Onder anderen haarborstels die je haar een week lang een felle kleur geven, een ruggenkrabber en een sexy lingerie setje (de winkeljuffrouw keek ons en vooral Sophie heel raar aan.) 'kunnen we ergens even koffie gaan halen?' Vraagt Sophie. 'Kun jij überhaupt een dag zonder koffie?' Vraagt James. 'Uhm nope!' Zegt ze met een lach. We lopen een knus zaakje in en gaan daar zitten als we onze koffie en in James geval chocomelk (tja zo is hij gewoon.) hebben besteld zien we dat Lily en Marlene binnen komen. James staat meteen op en gaat na een opgetreden wenkbrauw van Lily weer ongemakkelijk zitten. Dan springt hij weer op. 'Au,fuck!' Roept hij, hij heeft gloeiend hete chocomelk over z'n broek, Sophie en ik lachen hem kei hard uit want zo zijn goede vrienden.

A/N: Wow hey, ik doe dit echt nooit maar oké. Ik wou even zeggen sorry dat de update zoooo lang duurde het spijt me guys. Ik en Noa hebben gewoon niet veel inspiratie en vergeten steeds te schrijven (we zijn echt goed bezig hier ahum) maar als je zelf nog ideeën hebt laat het ons dan weten in de comments! xSoof

Je hebt het einde van de gepubliceerde delen bereikt.

⏰ Laatst bijgewerkt: Nov 20, 2016 ⏰

Voeg dit verhaal toe aan je bibliotheek om op de hoogte gebracht te worden van nieuwe delen!

De UitwisselingWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu