Hoofdstuk 19

347 24 2
                                    

Sophie's POV

Noa en ik zitten in de slaapzaal, de jongens zijn met Remus vertrokken. Ondanks dat we nog niet mee kunnen hebben we wel besloten dat we de nacht wakker blijven zodat we straks de jongens op kunnen vangen, en zodat we hun aantekeningen over Animagus worden door kunnen nemen. Noa zit op haar bed te lezen, haar blonde haren in een vlecht die over haar rechter schouder valt. Ik verveel me een beetje en zit wat met mijn staf te tikken en ABBA te neuriën. 'Soof heb je wel door hoe irritant dat is als je zit te lezen.' Zegt ze lichtelijk geïrriteerd. 'Sorry, ik stop al.' Zeg ik en ik leg mijn staf neer. 'Ga anders Sirius aantekeningen doorlezen.' Zegt Noa. 'Dat heb ik al gedaan. Er staat "ik ben awesome" en een pootafdruk.' Lach ik. 'Jullie twee lijken echt op elkaar.' Zucht Noa. 'Nee want ik ben awesomerder.' Zeg ik met een grijns. 'Dat is niet eens een echt woord!' Antwoord Noa. 'Ik ben zoveel awesomerder dat ik mijn eigen woorden verzin.' Zeg ik blij. 'Maar ik ga even snel douchen.' Ik sta op, pak mijn spullen en loop naar de badkamer. Ik kijk naar mijn reflectie in de spiegel. Mijn bos rood haar zit wild zoals gewoonlijk en ik zie een beetje wit. Zingend stap ik onder de douche en laat het warme water over me heen stromen, ik hou van douchen.

'Soof, je staat nu al anderhalf uur te douchen! Je hoeft niet ieder liedje dat je kent te zingen voordat je eronderuit komt he, dat weet je.' Roept Noa terwijl zo op de badkamer deur bonst. Ik stop even met zingen. 'Jaja, ik kom er zo aan even mijn conditioner uitspoelen!' Roep ik.

Een halfuur later kom ik met nat haar de slaapzaal binnen gelopen in Sirius sweater die ik voor het gemak maar weer even gestolen heb. 'Zo dat duurde lang.' Zegt Noa. 'Nah valt wel mee.' Antwoord ik met een grijns. Ik plof neer op mijn bed. 'Wat gaan we eigenlijk de hele nacht doen?' Vraag ik. 'Uhm een beetje kletsen ofzo en wat huiswerk.' Antwoord Noa. 'Oke, ik vraag me af waar de jongens nu zijn en of alles goed met ze gaat.' Zeg ik. Noa knikt.

Remus POV

Het is vroeg in de morgen als Sirius, James en ik weer terug gaan naar onze slaapzaal. De nacht is voor wat hij was redelijk rustig verlopen en ik heb niet echt ernstige verwondingen. Vermoeid lopen we met z'n drieën de trap op. Daar staan de twee meiden voor ons klaar. Iedereen ploft moe neer op bed. Noa loopt naar me toe met een schone warme sweater en een joggingsbroek. Ik kleed me om en kruip ook in mijn bed. Noa gaat op de rand zitten en pakt mijn hand. 'Alles oke?' Vraagt ze zachtjes en liefdevol. Ik knik en geef haar een klein glimlachje. Ze buigt voorover een geeft me een klein kusje. Ik glimlach nog breder. Als ze op wil staan houd ik haar vast. 'Wil je bij me blijven liggen?' Vraag ik. Ze knikt en stopt haar benen onder mijn warme deken. Ik leg mijn arm om haar schouder. Ik zie dat ze ook erg moe is. Als ik naar rechts kijk zie ik dat Sophie en Sirius ook samen in Sirius bed liggen. 'Laten we vandaag maar gewoon een dagje skippen zodat we kunnen slapen... Ik ben zo moe.' Zegt James. Sirius, de meiden en ik knikken. Binnen een kwartier ligt iedereen rustig bij elkaar te slapen. Ik ben rustig en blij ondanks dat ik me nog wat zwakjes voel omdat ik zulke geweldige vrienden heb en zon lieve vriendin.

De UitwisselingOnde as histórias ganham vida. Descobre agora