Hoofdstuk 29

325 22 3
                                    

Sophie's POV

'Oke guys, niet vergeten. Vanavond vijf uur voor de leerlingenkamer!' Fluistert Sirius in mijn oor. Ik knik, James die voor mij en Noa naast Sirius zit steekt zijn duim op. Vannacht is de eerste volle maan dat we met Remus mee kunnen. 'Ugh kijk dan hoe snivellus daar bij Lily zit, die slijmerige flubberworm.' Zegt James met een vuile blik. 'Ik snap gewoon niet dat ze met die gast omgaat...' Zucht ik. Sirius knikt instemmend. 'Ik zou zo graag weer zijn neus breken.' Zegt hij. 'We moeten maar eens iets leuks met hem uithalen....' Oppert Noa. 'Wat had je in gedachten?' Vraagt James. Even is het stil als Noa het klaslokaal rondkijkt. Overal zijn mensen in tweetallen amortentia aan het bereiden, het hele lokaal ruikt heerlijk naar mijn favoriete dingen. 'Ah man ik krijg echt honger van die pizza geur.' Kreunt Sirius. 'Inderdaad man, mijn maag gaat tekeer.' Zeg ik terwijl ik over mijn knorrende buik wrijf. 'Dat is het! We doen wat lovepotion in zijn drinken, zodat hij een mega crush op iemand krijgt.' Zegt Noa. 'Noa, dat is... GENIAAL!' Zegt James. 'Beter we zorgen dat hij op Remus valt dan kunnen we twee keer zo hard lachen!' Zegt Sirius. 'Dus als we nou een goede potion maken kunnen we een extra flacon bewaren en die gebruiken!' Zeg ik. We gaan hard aan de slag. De drank van Noa en mij lukt goed, de kleur klopt en de walm die er vanaf komt ruikt zo lekker naar het leer van Sirius jasje en naar de vacht van mijn paard en veel meer lekkere geuren. BENG de potion van de jongens ontploft en begint zwart te borrelen terwijl er dikke zwarte walmen afkomen die ruiken naar de vieste dingen die ik ooit in mijn leven geroken heb. 'Gatverdamme! Wat hebben jullie nou weer gedaan?' Roept Noa. 'Heren wat is dit?!' Roept Slughorn terwijl hij naar het tafeltje rent. 'Oh ik zie het al, jullie hebben twee ingrediënten omgewisseld en nu in plaats van een liefdes drank een haat drank gecreëerd, een sterke zo te zien.' Zegt hij. 'En te ruiken!' Voeg ik daaraan toe. 'Jezus maat die lucht is gewoon niet te harde.' Kreun ik. 'Maar meneer, hoe kan het dan dat het recept voor liefde en voor haat zo veel op elkaar lijkt?' Vraagt James. 'Dat, meneer Potter, komt omdat er ook maar een kleine grens tussen haat en liefde zit.' Zegt Slughorn terwijl hij weer verder loopt. James kijkt diep in gedachten voor zich uit. 'Dat was diepzinnig.' Lacht Sirius. 'Maar jullie moeten nu wel overnieuw beginnen.' Zegt Noa. Terwijl ze de borrelende stinkende troep uit de ketel van de jongen weghaalt. Aan het eind van de les is het de jongens nogsteeds niet gelukt maar gelukkig Noa en mij wel dus we nemen een klein flesje en stoppen het in onze zak.

Noa's POV

Sophie en ik zitten te studeren in de bieb, althans ik zit te leren en zij zit te tekenen en zachtjes te neuriën tot grote ergernis van de bibliothecaresse die ons steeds vuile blikken toe werpt. 'Soof, volgensmij  moeten we zo gaan.' Fluister ik. 'Eindelijk! Ik verveel me dood hier.' Zucht ze. We staan op en lopen door het grote kasteel naar onze leerlingen kamer. James en Sirius staan al klaar met de mantel. Sirius probeert nonchalant tegen een muur te leunen als hij Sophie ziet maar hij mist de muur en doet daardoor een soort mislukt hupsje. Ik lach hem uit maar Sophie ziet het niet eens. 'Oke ladies, Remus is al in the shrieking shack en als we opschieten hoeft hij daar niet zo lang te zitten.' Zegt James. 'Wow wacht sinds wanneer zijn wij ladies?!'  Vraagt Sophie. 'Sinds jullie tieten en een kont hebben.' Antwoord Sirius. 'Wauw, dat heb je goed gezien.' Zegt Sophie terwijl ze sarcastisch in haar handen klapt. 'Oke laten we gewoon gaan.' Zeg ik voordat dit gesprek verder uit de hand loopt. Onder de mantel lopen we over het terrein heen. De wind is fris en we lopen dicht bij elkaar om het niet koud te krijgen.
Ik ben best zenuwachtig, het is een raar idee dat ik straks mijn vriendje in een weerwolf zie veranderen. De tunnel die naar Hogsmeade leid is kill en donker, we lopen in het halfduister. 'Zijn we er al bijna?' Vraagt Sophie. 'Ja nog heel even, kijk hier begint de tunnel al weer omhoog te gaan. Zegt Sirius.

Sirius POV

'Oke iedereen, laten we alvast transformeren voor het geval dat.' Zeg ik de rest knikt en we worden allemaal onze Animagus vorm. Ik loop voorop en klim op de krakende trap omhoog. Eenmaal boven zien we hoe Remus transformeert, ik heb het er altijd al nogal pijnlijk uit vinden zien. De blik in zijn ogen verandert volledig, niet meer de lieve, zorgzame Remus die we normaal kennen maar een beest. We laten hem uit the shrieking shack waardoor hij al iets rustiger wordt.

Noa's POV

Het is zo raar om Remus zo te zien. We rennen door het bos, Sirius en Sophie zijn wat aan het klooien met stokken. Remus gaat tekeer tegen een boom waar hij met zijn klauwen lange sporen achterlaat. Sirius probeert hem weg te duwen maar krijgt een duw en maakt een achterwaartse koprol. Dan horen we allemaal een wolven huil in de verte. Remus kop schiet de lucht in en hij begint te snuiven, dan huilt hij terug en begint heel hard te rennen. De andere kijken elkaar aan en we rennen achter hem aan. Sophie en Sirius proberen hem tegen te houden, ik wil ook helpen maar wat kan een konijntje doen tegen een weerwolf. Sophie geeft een harde kef als Remus met zijn klauw haar wang raakt. Gelukkig kunnen Sirius en Sophie met wat hulp van James Remus toch tegenhouden.

Remus POV

Als ik wakker wordt in de grote zaal zit de rest om mijn bed heen. Noa's lieve glimlach laat mijn hart een sprongetje maken. Dan zie ik dat Sophie een kras op haar wang heeft. 'Heb ik dat gedaan?' Vraag ik. 'Uhm nee, dat was een eh tak.' Antwoord ze snel. Het is overduidelijk dat ze liegt, ik voel me echt schuldig. 'Hier, we hebben wat chocolade voor je mee gebracht.' Zegt Noa als ze me een paar repen geeft. Ik geef haar een flauwe glimlach. Het is voor mij nogsteeds een wonder dat ze me accepteert zoals ik ben.

De UitwisselingWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu