Hoofdstuk 9

459 27 1
                                    

Sophie's POV

Het is zaterdagochtend en ik heb een flinke kater van gisteren. Ik herinner me de avond nog maar vaag maar ik heb kennelijk met Sirius gezoend. Ik vraag me alleen wel af hoe en waarom. Na dat ik mijn ontbijt op heb loop ik de grote zaal uit opzoeken naar Noa. Ik let niet op en loop perongeluk vol tegen Sirius aan die er minstens net zo brak uitziet als ik zelf. We blijven beide even ongemakkelijk staan. Dan floept de vraag die ik al de hele ochtend in mijn hoofd heb er ineens uit. 'Ehm Sirius, waarom hebben wij eigenlijk gezoend?' Vraag ik. 'Ik wou jou precies hetzelfde vragen, niet dat ik er een probleem mee had ofzo, maar ik weet het ook niet meer precies. Laten we het de andere maar vragen.' Antwoord hij. 'Volgendsmij is Noa in de bieb, zullen we aan haar vragen wat er gebeurd is?' Stel ik voor. Sirius knikt. We lopen samen naar de bieb, Sirius haar zit nog steeds precies hetzelfde als dat het net in bed zat. We komen bij de bieb en zien Noa en Remus daar samen zitten. 'Ey, Nootje en Remus, wij hadden even een vraag...' Zeg ik. 'Waarom hebben Sophie en ik eigenlijk gezoend?' Vraag Sirius. 'Omdat jullie beide gisteravond dronken debielen waren.' Antwoord Noa met een glimlach. 'Nou we waren truth or dare aan het doen en toen zei James dat Sirius sowieso Sophie niet zou durven te zoenen en Sirius zoende Sophie toen natuurlijk om te laten zien dat hij dat wel durfde.' Legt Remus uit. 'Ooh.' Zegt Sirius en hij wordt een beetje rood. 'Sorry Sophie het spijt me als ik je gister tegen je wil gezoend hebt.' Hij kijkt me aan en kijkt dan naar zijn schoenen. 'Ach joh maak je maar geen zorgen!' Zeg ik. 'Maakt mij echt niks uit.' Een ongelukje kan gebeuren, en daarnaast vind ik het niet zo erg dat we hebben gezoend. 'Ugh, ik ben zo moe. Ik wil terug naar bed.' Zucht ik. 'Beste idee van vandaag Beyer. Ik ga mee.' Zegt Sirius. We lopen naar de slaapzaal. Ik wil mijn pyjama weer aantrekken maar die is nog steeds nat dus steel ik maar weer Sirius sweater. We gaan beide op bed liggen. Mijn bed is koud en leeg. Ik kijk naar Sirius. Hij kijkt ook naar mij. 'Mijn bed is echt heel leeg en koud.' Kreun ik. 'Mijn bed heeft precies nog een warme plek waar jij hebt gelegen.' Zegt Sirius. 'Oke fuck it ik kom bij jou liggen.' Zeg ik. Ik sta op en loop naar zijn bed dat naast het mijne staat en kruip er in, inderdaad ik voel precies waar ik heb gelegen. Ik vraag me af of ik de hele nacht zo dicht tegen Sirius aan heb gelegen. Het maakt me allemaal niet ik ben zo moe dat ik haast meteen in slaap val. Dan voel ik Sirius voorzichtig weer zijn arm om me heen leggen, ik glimlach. Hij ruikt echt heel lekker. Veel tijd om verder na te denken heb ik niet want ik val binnen en minuut weer in slaap.

Sirius POV

Ik kan niet meer makkelijk in slaap komen en kijk maar het mooie slapende meisje naast me. Haar rooie haren liggen als wilde vlammen over mijn kussen uitgespreid. Haar goed gevormde lichaam dicht tegen me aan. Ze ziet er zo vredig uit als ze slaapt. Ik vraag me af wat ze droomt, iets moois zo te zien want ze heeft een klein glimlachje op haar lippen. Dan beweegt ze en komt ze nog dichterbij liggen en schuift ze een been over mijn been heen en legt ze haar hand op mijn borst. Heel even gaat er een schok door mijn lichaam heen maar dan ontspan ik me weer. Het ligt eigenlijk wel heel lekker zo. Ik denk na over gister avond. Ik hoop echt niet dat ze het erg vind dat ik haar zoende, ik doe echt de raarste dingen als ik dronken ben. Ze zoende wel terug maar misschien was dat omdat ze ook dronken was. Veel verder denk ik niet meer want ik val in een diepe slaap.

Noa's POV

Ik zit met Remus na al een paar uur in de bibliotheek te werken aan ons astronomie opstel. Eigenlijk kan ik me totaal niet concentreren. Ik ben moe en heb mijn focus er niet bij. 'Hallo aarde voor Noa, zit je weer te dromen?' Vraagt Remus terwijl hij met zijn hand voor mijn gezicht zwaait. 'Oh eh ja, wat was ookalweer de 7de maan van Jupiter?' Vraag ik terwijl ik naar mijn kaart kijk. 'Ik heb geen idee, ik ben zo moe...' Zucht Remus. 'Ik ook.' Zucht ik. 'Dat plan van Sophie van vanochtend klinkt nu wel heel verleidelijk.' Zegt Remus. 'Laten we ook maar gewoon even gaan slapen.' Zeg ik. 'Beste idee van vandaag Zijlmans.' Zegt Remus met een slechte impressie van Sirius stem. We lopen naar de slaapzaal. Ik doe de deur open en blijf dan staan. Ik moet nu heel hard proberen mijn lach in te houden. In het bed van Sirius ligt namelijk Sirius met zijn ene arm om Sophie en zijn andere arm heeft hij om James geslagen die aan de andere kant naast ze ligt. Remus komt ook binnen. Die moet ook echt heel erg zijn best doen niet in lachen uit te barsten. 'Wacht ik pak mijn camera.' Fluistert hij. Hij pakt een tover camera uit zijn koffer. 'WoW cool!' Zeg ik zacht terug. We lopen naar het bed met de 2 slapende jongens en Sophie toe en maken snel een foto. Dan leggen we de camera weg. 'Zullen we er ook bij gaan liggen?' Stel ik voor. 'Ja is goed.' Grinnikt Remus zachtjes. We trekken snel weer onze pyjama's aan en gaan beide aan een kant van het bed liggen. Ik ga tegen Sophie aan liggen en Remus tegen James. Sophie wordt heel eventjes een beetje wakker als ik tegen haar aan kruip ze tilt slaapdronken haar hoofd op van Sirius borst kijkt vaag om zich heen naar deze rare situatie en gaat gewoon weer verder met slapen. Met nog een blik op Remus slaap ik ook snel in.

McGonagol's POV

Ik loop naar de jongensslaapzaal van het 5e jaar. Ik moet die uitwisselings meiden vinden om te zeggen dat er bedden voor hun staan in de meiden slaapzaal. Ik klop zachtjes op de deur. Geen reactie. Dan doe ik de deur maar zacht open en wat ik dan aantref zorgt voor een glimlach op mijn gezicht. Alle jongen plus de twee meiden liggen op een bed rustig samen te slapen. Met allemaal een kleine glimlach rond hun mond. Ik laat die meiden nog maar even hier denk ik bij mezelf. Misschien kunnen ze ook wel zorgen dat de jongens zich wat beter gaan gedragen.

Maar daarin had ze het flink mis.

De UitwisselingWhere stories live. Discover now