Hoofdstuk 27

350 23 8
                                    

Sophie's POV

'Goedemorgen iedereen, vandaag laat ik jullie kennis maken met een heel speciale en gevaarlijke toverdrank, eigenlijk is dit N.E.W.T stof maar aangezien jullie een van mijn getalenteerdere klassen zijn kunnen jullie dit al wel aan.' Zegt professor Slughorn als we in de kille kerker van toverdranken zitten. Loop allemaal naar voren en ruik een voor een aan de toverdrank, hopelijk kan iemand mij dan vertellen met wat voor toverdrank we te maken hebben. ' Lily en ik staan op van de tafel waar we net aan zaten en lopen naar de dampende ketel voor in de klas. Sirius is al aan het ruiken. 'Het ruikt naar... Motorolie, pizza en uhm iets een beetje naar bloemen ,rokerig en bos achtig oh Sophie's haar.' Ik kijk hem raar aan. 'Mijn haar?' Vraag ik. 'Ja dat ruikt echt lekker.' Zegt Sirius. 'Uhm bedankt... Denk ik.' Antwoord ik. 'Dit ruikt helemaal niet naar motorolie, pizza en Sophie... Het ruikt naar... Chocolade, nieuwe boeken en Noa's parfum.' Zegt Remus. 'Helemaal niet! Wat kletsen jullie allemaal! Het ruikt naar het Quidditch grasveld, appeltaart en uhm een soort rozen- lavendel shampoo ofzo....' Zegt James. Ik zie Lily naast me rood worden. Dan ben ik zelf aan de beurt om te ruiken. 'Ik ruik chocolade! En leer ofzo, kampvuur en uhm vacht...?' Roep ik. 'Vacht? Wat voor vacht?' Vraagt Sirius lachend. 'De vacht van mijn paard.' Antwoord ik. Ik vraag me echt af wat dit voor rare toverdrank is. 'Jongens, snappen jullie dan nooit iets?!' Vraagt Noa. We kijken haar allemaal schaapachtig aan. 'Dit is een liefdes drank! Een hele sterke als ik me niet vergis, hij heet amortentia.' Zegt Noa. 'Correct mevrouw Zijlmans! 10 punten voor Gryffindor! Kom na de les nog maar even bij mij.' Zegt Slughorn en hij klapt in zijn handen. Noa ruikt aan de dampende ketel en glimlacht. 'Dat was te verwachten...' Mompelt ze. Dan is het Lily's beurt. Ze ruikt en bloost dan, ik zie haar snel even naar James kijken die haar met grote ogen aankijkt. Dan draaien ze beide hun hoofd weg. Lily komt weer bij ons staan, haar gezicht nogsteeds de kleur van een tomaat. Marlene heeft intussen ook geroken. 'Ik ruik voornamelijk gewoon eten guys.' Zegt ze, Sophie lacht en high fived haar.

'Waarom moest je nog naar die vent toe komen?' Vraag ik aan Noa als ze het lokaal uit komt. 'Hij heeft me uitgenodigd voor een of andere etentje.'  Zegt Noa. 'Oh die op 12 november zeker?' Vraag Lily. 'Ja die.' Antwoord Noa. 'Ooh fijn, dan ben ik ook uitgenodigd en dan kunnen we samen gaan.' Zegt Lily. 'Ja gezellig.' Zegt Noa. 'Ladies, 12 november is niet zo awesome hoor. De coolste dag is een paar dagen daar voor.' Komt Sirius tussen ons. 'Uh, waar heb je het over...?' Vraagt Lily. 'Mijn super awesome coole verjaardag natuurlijk!' Zegt hij. 'Oh wacht ja ik weet wanneer!' Zeg ik. '7 november toch?' Sirius kijkt me heel teleurgesteld aan. 'Ik had van jou meer verwacht.' Zegt hij met zijn handen in zijn zij. 'Ohja wacht, dat was mijn ex die op de 7e jarig is.' Zeg ik. 'Geef me nog een kans!  ik weet dit wel ondanks mijn dyscalculie....' Ik denk hard na, niet de 11e maar de.... '3 november!' Roep ik. 'Correct mevrouw Beyer, 10 punten voor Gryffindor, kom na de les even naar de jongensslaapzaal.' Zegt Sirius met een grijns terwijl hij Slughorn nadoet. 'Oh natuurlijk professor, ik ben toch niet stout geweest hè?!' Zeg ik met een pruillipje. 'Dat zullen we nog wel eens zien jongedame...' Antwoord hij met een pedoface. Ik schiet in de lach. 'Ga je je verjaardag vieren?' Vraagt Noa. 'Natuurlijk! En jullie zijn uitgenodigd. Ja ook jij Lily.' Zegt hij. 'En waarom zou ik precies naar een feestje met jullie idioten willen komen?!' Zegt Lily met een wenkbrauw hoog opgetrokken en haar armen over elkaar. 'Omdat we stiekem allemaal al lang weten dat jij en James samen baby'tjes willen maken en trouwen.' Zegt Sirius met een knipoog. 'DAT DACHT IK FF NIET, ALS JAMES EN IK OOIT EEN KIND KRIJGEN EET IK FLUBBERWORMEN ALS ONTBIJT.' Schreeuwt ze boos terwijl ze weg stampt. 'We gaan haar echt flubberwormen voeren he.' Zeg ik. 'Ja zekers!' Antwoord Sirius. Ik lach. 'Of misschien heeft Lily wel echt een hekel aan jou en James idiootheid en trouwt zo nog liever met een hippogrief.' Antwoord Noa sceptisch. 'Neuh, die twee krijgen echt nog wel een relatie.' Zegt Sirius.

'Dus Lily, wat rook jij eigenlijk in de liefdesdrank?' Vraagt Marlene als we allemaal op bed zitten. Lily bloost lichtelijk. 'Uhm, perkament, aardbeien en uhm eh badschuim of zoiets.' Noa en ik kijken elkaar aan. 'Badschuim? Wat voor badschuim?' Vraag ik met een opgetrokken wenkbrauw. 'Ooh van dat badschuim dat ruikt naar dennenbomen dat je hier in de schoolbadkamers kan gebruiken.' Zegt ze terwijl ze er nonchalant bij probeert te kijken. 'Noa ik bedenken me net dat onze tandenborstels nog bij de jongens staan.' Zeg ik en voordat Noa kan zeggen dat die van haar gewoon hier staat doe ik mijn hand voor haar mond en trek haar mee. Als we uit de meiden slaapzaal zijn kijk ik Noa met een opgetrokken wenkbrauw aan. 'Ik zei het toch!' Zeg ik. 'Waar heb je het over?!' Vraagt Noa. 'Kom op zeg wie kennen we hier die ALTIJD dát badschuim gebruikt en er daardoor naar ruikt?!' Vraag ik. 'James, maar misschien vind ze die zelf gewoon heel lekker?.' Probeert Noa maar ik ben zeker van niet. 'Nee Lily gebruik rozen- lavendel shampoo, die James uiteraard rook!' Zeg ik. 'Oke, touché.' Antwoord Noa. 'Maar wat moeten we er nu aan doen?' Vraagt ze. 'Ze helpen natuurlijk!' Zeg ik. 'Ja hoe dan? !' Zegt Noa. 'We vinden wel een manier.' Zeg ik. 'Oke kunnen we dan nu terug naar de slaapzaal?' Vraagt Noa. 'Ga maar, ik heb mijn tandenborstel serieus nog bij de jongens liggen.' Zeg ik. 'Oh, maar vertel niet wat Lily rook, dan wordt James te blij, en dat loopt nooit goed af...'

De UitwisselingWhere stories live. Discover now