Hoofdstuk 31

306 18 2
                                    

James POV

Ik word wakker terwijl er iemand met zijn hoofd op mijn schouder ligt. Ik ga met mijn hand door het zachte, rooie haar. 'Lily?' Ik word langzaam wakker. Ik schrik me rot. 'WAT DOE JIJ IN MIJN BED.' Roep ik naar Sophie die naast me ligt. Ze word ook langzaam wakker. 'WAT DOE IK IN JOU BED?!' Schreeuwt ze als ze overeind schrikt. 'WAT DOE JIJ IN ZIJN BED?!' Vraagt Sirius die in het bed naast mij ook wakker word. 'Wat doen jullie zo vroeg wakker....' Mompelt Remus slaperig met zijn hoofd in zijn kussen. 'Wat dafuq is hier gebeurd....' Zegt Sophie verward. 'Inderdaad.' Zegt Sirius. Sophie staat ongemakkelijk op. 'Laten we maar doen alsof dat nooit is gebeurd...' Zegt Sophie terwijl ze weer in Sirius bed kruipt. Na een tijdje besluiten we dat het nu toch niet meer lukt om verder te slapen en gaan we ons maar aankleden voor het ontbijt. Sophie loopt naar de meisjesslaapzaal. 'Hoezo lag Sophie net in jou bed?' Vraagt Sirius. 'Ik heb echt geen idee.' Antwoord ik terwijl ik mijn sweater en jeans aantrek. We lopen naar beneden, de meiden zijn er ook al. Lily ziet er mooi uit vandaag maar ze negeert me als ik haar begroet. Sirius en ik lopen samen naar beneden naar de grote zaal.  'Zou je niet eens een keer iemand anders zoeken dan Evans.' Zegt hij. 'Nope, zij is de juiste persoon voor mij.' Zeg ik. 'Tuurlijk.' Zegt Sirius afwezig.

Noa's POV

Als we na weer een zware Quidditch training van James naar de leerlingenkamer lopen heb ik zon honger dat ik het bijna niet meer hou. Ik trek snel een gewone broek en t-shirt aan loop met Sophie en Marlene naar beneden die druk aam het praten zijn. De heerlijke geuren van het feestmaal komen ons al tegemoet. We gaan aan de Gryffindor tafel zitten dicht bij de jongens. 'En nu bikken!' Zegt Sophie als ze de kip op haar bord aanvalt. 'Sophie doe rustig, je leven hangt er niet vanaf.' Zegt Lily. 'Nou technisch gezien wel want zonder eten kan je niet leven.' Antwoord ze met volle mond. Ik schud lachend mijn hoofd. Remus pakt onder tafel mijn hand vast en kust zachtjes mijn voorhoofd. Na het toetje is iedereen warm en voldaan. 'Oke, morgen moeten we wel vroeg opstaan voor ons kleine plannetje.' Fluistert James in mijn oor. 'Hoe doen we dat zonder de andere meiden wakker te maken?' Vraag ik. 'Als Lily het vermoede heeft dat we iets met Snivellus gaan doen wil ze ons sowieso tegenhouden.' Zegt Sophie. 'Jullie kunnen vanacht gewoon weer bij ons slapen.' Stelt Sirius voor. 'Ja goed idee.' Zegt Sophie enthousiast. 'Maar..' Begin ik. 'Wat nou maar, dit is de beste oplossing en ik weet zeker dat Remus er geen probleem mee heeft om jou een nachtje extra in zijn bed te hebben.' Zegt Sophie. 'Ik heb geen idee wat jullie hele plan is en ik hoef het ook niet te weten maar met dit kleine stukje ervan ben ik het helemaal eens!' Zegt Remus. 'Oke dan zeg ik met een zucht.

'Sorry meiden, maar wij slapen vannacht weer even bij de jongens, ze wouden ons iets laten zijn ofzo.' Zeg ik even later tegen Alice, Lily en Marlene in de meisjesslaapzaal.  'Geen gekke dingen doen hé.' Zegt Marlene met een knipoog. 'Ah, je kent me dat zou ik toch nooooit doen!' Zegt Sophie heel erg schijnheilig. Ze lachen. Sophie en ik lopen de trap af naar de jongens slaapzaal. 'Hey, daar zijn jullie.' Zegt James. 'Heb je het belangrijke ding voor het belangrijke dingetje van morgen?' Vraagt Sirius. 'Maar natuurlijk.' Antwoord ik en ik schuif hem het kleine flesje toe. 'Ah mooi zo.' Zegt James. Even later lig ik bij Remus in bed, we zitten allebij te lezen met op de achtergrond het geluid van Sophie en Sirius die heel hard en vals ABBA zingen in de douche. James zit met zijn hoofd gebogen over de map. Na een tijdje komen Sophie en Sirius uit de douche. 'Jullie realiseren je dat we alles gehoord hebben hé.' Zeg ik met een lach. 'Wie van jullie twee is nou de echt Dancing Queen?' Vraagt Remus. 'Kom op Moony, dat lijkt me toch wel heel erg duidelijk. Sirius natuurlijk!' Antwoord James. 'Inderdaad.' Zegt Sophie lachend.

De Uitwisselingजहाँ कहानियाँ रहती हैं। अभी खोजें