Hoofdstuk 26

363 24 2
                                    

Noa' PoV

De nacht is een stuk rustiger, maar ook een stuk saaier nu we niet meer op de jongens slaapzaal liggen. Als ik wakker word mis ik meteen Remus die 'goeie morgen' zegt. Ik draai me om naar Sophie en zie dat ze nog slaapt. Lily en Marlene zijn wel al wakker. Ik besluit om alvast naar de leerlingenkamer te gaan. 'Ik ga naar beneden.' Zeg ik tegen hen. 'Ik ga mee.' Zegt Lily en ze loopt achter me aan de trap af. Beneden zie ik de jongens zitten. 'Is het goed als we bij hen gaan zitten?' Vraag ik aan Lily. Ze knikt. 'Heey. Hebben jullie de nacht overleeft zonder ons?' Vraag ik blij. Ik ga bij Remus in de brede stoel zitten en hij slaat een arm om me heen. Voorzichtig geeft hij me een kusje op mijn neus. 'Waar is Sophie?' Vraagt Sirius meteen. 'Slapen. Dat is ongeveer het enige wat ze doet. Eten en slapen.' Antwoord ik. 'Klopt.' Hoor ik achter me. Ik kijk om en zie Sophie en Marlene de trap afkomen. 'Eindelijk wakker?' Vraagt Lily lachend. 'Hoezo eindelijk? Het is hardstikke vroeg.' Sophie kijkt verbaasd. 'Omdat je niet wakker te krijgen bent. En snurken!' Antwoord Marlene. We lachen allemaal. 'Zijn jullie daar ookal na één nacht achter?' Zegt James. 'Dat is toch logisch. Dat geluid kun je gewoon niet missen.' Zeg ik. 'Zullen we zo gaan ontbijten?' Vraagt Lily. 'Goed plan. Ik heb honger.' Zegt Sophie. We lachen weer.
Als we naar de Great Hall lopen, zegt Lily tegen mij: 'Eigenlijk zijn ze zo erg nog niet he?' En ze wijst naar de jongens. 'Nou. Erg zijn ze wel hoor.' Antwoord ik en we lachen. 'Maar nee, ze doen cooler dan ze zijn.' Zeg ik. 'Hoezo dat? Ben ik niet cool dan?' Hoor ik Remus zeggen. Ik had niet door dat hij achter ons liep. Hij komt naast me lopen en pakt mijn hand. 'Jawel. Jij bent natuurlijk super cool.' Ik sta stil en ga op mijn tenen staan. Met mijn vrije hand ga ik door zijn haar. Daarna zoen ik hem. 'Uhum.' We laten elkaar gauw los. Lily kijkt glimlachend aan. 'Ja? Klaar? Top.' 'Sorry.' Zeggen Remus en ik tegelijk. Ik zie Lily naar James en Marlene kijken, die net achter Sophie en Sirius lopen. Ze zijn druk in gesprek en lachen elke paar seconden. 'Wat is er?' Vraag ik aan haar. Lily houdt haar pas een beetje in en ik volg haar voorbeeld. Remus begrijpt de hint en gaat sneller lopen. 'Ik weet het niet. Ik voel niks voor James, maar toch voelt het raar.'

Lily's PoV

Het voelt raar om James en Marlene samen te zien. Zo achter Sophie en Sirius, alsof ze ook een stel zijn. 'Ik begrijp je wel.' Zegt Noa. 'Het is niet dat je perse aandacht wil van James, maar je bent er gewoon aan gewend. En nu dat anders is, merk je pas hoeveel James normaal met jou bezig is.' 'Ja precies.' Zeg ik. Ik ben blij dat Noa het begrijpt. 'Maar als jullie gewoon vrienden worden, moet je wel accepteren dat dit zo is.' Zegt Noa. 'Maar dat doe ik ook. Het voelt alleen nu een beetje raar.' Zeg ik verdedigend. Er valt een stilte. 'Sorry, dat kwam er lomp uit. Ik ben heel blij dat je het begrijpt.' Noa kijkt me aan en lacht. Ik lach terug. 'Remus!' Roep ik. 'Je mag je vriendin weer terug hoor.' 'Gelukkig maar.' Zegt Remus en hij slaat weer een arm om Noa heen.

James PoV

Op weg naar het ontbijt loop ik naast Marlene. Ze is erg vrolijk en kletst verschrikkelijk veel. Het is heel makkelijk om met haar te praten. 'Wat vindt Lily van mij?' Vraag ik opeens midden in haar verhaal. Het blijft toch haar beste vriendin. 'Ze vindt je op zich wel aardig.' Zegt Marlene. 'Echt?!' Vraag ik. 'Ja. MAAR ze vindt je wel arrogant en ze vindt het niet kunnen hoe je tegen Snape doet.' Zegt ze. Tijdens het laatste stuk rolt ze met haar ogen. 'Daar begrijp jij zo te zien niks van.' Lach ik. 'Nee. Hij is zo vreemd. Met zijn obsessie voor de Zwarte Kunsten en zijn rare Death Eater vriendjes.' Marlene rilt. 'Hij noemt haar gewoon Mudblood en ze blijft het voor hem opnemen. Nou, dat kan ik niet begrijpen.' Zegt ze beslist. Dan zijn we in de Great Hall. Ik treuzel expres bij de ingang door te doen alsof ik mijn veters moet strikken. Als Lily, Noa en Remus er ook zijn, loop ik achter hen aan. Noa en Remus zitten naast elkaar, netals Sophie en Sirius. Lily zit naast Noa en Marlene naast Sophie. Ik kan naast allebei gaan zitten. Even twijfel ik, maar dan gaan ik toch naast Lily zitten. Aan dat arrogante valt makkelijk iets te doen, denk ik bij mezelf. 'Croissantje?' Vraag ik aan Lily en ik houd haar de schaal voor.

De UitwisselingWhere stories live. Discover now