Hoofdstuk 32

313 19 0
                                    

James PoV

'Wakker worden jongens, we moeten naar de keukens!' Fluister ik in Sirius oor maar die blijft rustig door snurken. Ik geef hem een stomp. 'Au!' Kreunt hij. 'We moeten opstaan!' Zeg ik. 'Oke, oke, ik maak Sophie wel wakker.' Zegt hij. Hij buigt zich over Sophie heen en zoent haar. Sophie wordt langzaam wakker. 'Zo Doornroosje ben je nu wakker?' Vraagt hij. 'Niet zo klef doen guys.' Zeg ik. 'Shut up James.' Zegt Sirius. 'Ik ook van jou schat!' Zeg ik met een hoog stemmetje. Sophie schiet in de lach. Noa en Remus worden ook wakker. 'Remus jij kan blijven liggen.' Zeg ik. 'Heeft Noa haar speciale opdracht uitgevoerd?' Vraag Sirius. 'Maar natuurlijk heeft ze dat.' Zegt Noa met een grijns naar Remus die haar verward aankijkt. 'Dan kunnen we nu naar de keukens!' Zeg ik. We staan op en gaan onder de mantel naar de keukens. Als we binnen zijn zijn de huiselven al druk bezig met het bereiden van het ontbijt, mijn en Sophie's maag beginnen hevig te knorren. 'Oke Noa, mag ik het flesje ?' Vraag ik en ze geeft me het heerlijk ruikende flesje. 'Heb je Remus haar al toegevoegd?' Vraagt Sophie. 'Ja.' Zegt Noa met een kort knikje. 'Oké.' zeg ik. We lopen naar de Slytherin tafel die al flink gevuld staat met eten. 'Dit is snivellus plek toch?' Zeg ik als ik zijn vaste plekje aanwijs. 'Ja, daar zit hij altijd.' Zegt Sirius. Met een grijns giet ik het flesje amortentia in zijn pompoensap. 'Dit wordt echt hilarisch! Zegt Sophie met een bigsmile. 'We hebben onze tweede les al met de Slytherins.' Zegt Noa. 'Ja, nooit gedacht dat ik daar blij om zou zijn.' Zeg ik.
Het eerste lesuur gaat naar onze zin veel te traag voorbij. Iedereen is ongeduldig en blijft maar op de klok in de hoek van het klaslokaal kijken. Dan gaat eindelijk de bel en stormen we het klaslokaal uit op weg naar geschiedenis van toverkunst met de Slytherins. Daar zijn we Snape al staan er staan een paar Slytherins erg raar naar hem te kijken. Hij staat vaag te praten. Maar als hij Remus in het oog krijgt kan hij nergens anders meer naar kijken en loopt naar hem toe. Remus kijkt ons tegelijk boos en verward aan. 'H-Hey R-Remus.' Zegt Snape verlegen. Sirius, Sophie en ik liggen nu al helemaal dubbel. 'Je haar zit echt heel erg leuk vandaag.' Zegt hij obsessief starend. 'Dankje Snape.' Zegt Remus ongemakkelijk. (We rollen nu over de grond van het lachen.) 'E-En ik vroeg me af of je ehm, eh.' Zegt Snape hakkelend. 'Je vroeg je wat af.' Vraagt Remus beleefd. 'Of je eenkeermetmijopdatewil.' Nu lacht de hele gang kei hard, zelfs de Slytherins. 'Sorry Severus maar, je bent niet helemaal mijn type.' Zegt Remus heel erg ongemakkelijk. (Ik en Sirius in koor: 'SNIVELLUS IS NIEMANDS TYPE!' ) Dan komt de docent en die negeert al het gelach en Snape die Remus op de voet volgt. Als Remus gaar zitten en Noa snel gebaard naast hem te gaan zitten lacht ze, schud ze haar hoofd en gaat naast Sophie zitten. Snape vult met al het plezier van de wereld de lege plek naast Remus op. Remus kijkt ons boos aan en zucht heel diep. 'Dus wat ga je doen vandaag?' Vraagt Snape. 'Naar de les en mijn vrienden slaan.' Zegt Remus knarsetandend. 'Oh mag ik mee?' Vraagt Snape. 'Nee.' Antwoord Remus kortaf. 'Waarom niet.' Zegt Snape gekwetst. 'Omdat eh, dat niet zo handig is...' Zegt Remus. Zo gaat het hele lesuur door totdat Remus echt medelijden krijgt en Severus naar de ziekenzaal brengt.

Sirius PoV

'Dat was echt een goeie!' Zeg ik als we s'avonds weer in onze slaapzaal zitten. 'Zeker waar.' Zegt Sophie met een lach. 'Oh Remus ik wil je zoenen.' Zegt James met een imitatie van Snape's stem. 'Ik was bijna jaloers geworden.' Zegt Noa met een lach. 'Maar gelukkig is hij "niet je type"' lacht Sophie tegen Remus. 'Hoe wisten jullie eigenlijk of de lovepotion wel gelukt was en niet gevaarlijk?' Vraagt Remus. 'Dat wisten we niet.' Zegt Sophie. 'Dus het had ook volledig mis kunnen gaan?' Vraagt Remus geschoktz 'Ja maar dat is niet gebeurt!' Zeg ik vrolijk. 'Jullie zijn gestoord.' Zegt Remus. 'Ahw Dankje.' Zegt Sophie.

De UitwisselingWhere stories live. Discover now