Hoofdstuk 11

425 24 0
                                    

Sophie's POV

Zondag deden we niet zo heel veel behalve wat Quidditch training. Alsnog kwam de maandag veel te snel. Slaperig zaten we allemaal aan de Gryffindor tafel te ontbijten. 'Dalijk waarzeggerij...' Zucht Noa. 'Hebben jullie dat droom dagboek dat we bij moesten houden?' Vraagt James. 'Shit, nee ik ga nu ff snel wat opschrijven.' Zeg ik en ik pak mijn spullen. Ik krabbel snel wat random verzonnen dromen op een blaadje. Sirius doet hetzelfde. 'He we hebben hier hetzelfde.' Zegt Sirius wijzend naar een droom die ik net opschrijf over een strand. 'Ach boeien, komt zeker omdat we in hetzelfde bed sliepen.' Grinnik ik. We gaan naar de les die ontzettend saai is. Helaas is vandaag verzorging van fabeldieren ook niet zo heel geweldig leuk. We moeten een eenhoorn tekenen die alle meiden helemaal geweldig vinden, ik zelf geef er niet zo veel om en de jongens ook niet. We zitten wat te kletsen. 'Guys wanneer gaan we onze begin-van-het-jaar prank doen?' Vraagt James. 'En doen de meiden mee?' Vraagt Remus aan ons allemaal. 'Ik vind het wel gezellig als ze mee doen.' Zegt Sirius met een blik op mij James knikt ook. 'Oke wat gaan we doen?' Vraagt Sirius. 'We moeten wel iets origineels hebben...' Zegt James. 'Hebben jullie suggesties Sophie en Noa?' Vraagt Remus ons. We kijken elkaar aan. 'Daar moeten we nog even over na denken.' Zeg ik. 'Dames en heren daar even opletten!' Roept de professor.'Maar mevrouw we zijn volledig geconcentreert op uw uiterst interessante les!' Zeg ik. 'Ja we druipen van enthousiasme!' Roept Sirius daar net zo sarcastisch achterna. 'Dat wordt een avondje nablijven mevrouw Beyer en meneer Black. Mijn les uit en ik zie jullie vanavond om 5 uur stipt. We pakken rustig onze tas en lopen weg. Sirius en ik lachen. 'Dus wat gaan we nu doen?' Vraag ik Sirius. 'Laten we gaan picknicken in het verboden bos. Daar zijn teminste wel interessante beesten.' Zegt hij. We hebben toch niks beters te doen dus ik stem in. Eerst lopen we nog naar de keukens om wat eten te halen van de huiselfen en dan droppen we snel onze tassen. En gewaden in de slaapzaal. We rennen naar buiten met het eten en gaan naar het bos. We lopen het bos in. Na een tijdje lopen zie ik een boom waar ik goed in kan klimmen en ik ren er naar toe. Snel klim ik heel hoog in de boom. Sirius grijnst en volgt me. Als we zitten te eten en te lachen realiseer ik me dat het eigenlijk best grappig is. Ik ben hier nu net iets meer dan een week en ik heb al nieuwe awesome vrienden en voel me hier veel meer thuis dan op de school in Nederland. Ik kijk op naar Sirius die stil is en naar mij kijkt. Ik kijk vol in zijn mooie grijze ogen. Mijn ogen glijden naar zijn warrige donkere haar en dan naar zijn strakke kaaklijn. Hij kijkt ook naar mij.

Sirius POV

Sophie kijkt op haar mooie groene ogen kijken vol in de mijne. Ze is even stil en kijkt me aan. Ik kijk naar haar elegante gezicht, haar wilde rooie haren. Haar lippen zijn zo mooi gevormd en haar neus ik in een perfecte verhouding met de rest van haar gezicht. Ik voel mijn hart hard bonzen in mijn borst als ze zo intens naar mij kijkt.

Sophie's POV

'Waar denk je aan?' Fluister ik naar Sirius. Hij kijkt naar mijn lippen. 'Ik dacht aan eh- jouw.' Fluistert hij dan terug. 'En wat denk je dan van mij?' Zeg ik. 'Ik dacht dat je hele mooie ogen hebt.' Zegt hij dan. 'Jij ook.' zeg ik zachtjes. Hij bijt op zijn lip. 'HE TORTELDUIFJES KOMEN JULLIE NOG NAAR BENEDEN?!' Horen we dan James schreeuwen. We schrikken en kijken beide naar beneden. Daar staan Noa, James en Remus. We kijken elkaar weer aan en worden dan beide lichtelijk rood. 'WE KOMEN!' Roep ik. We klimmen uit de boom en springen de laatste paar meters. 'Wat waren jullie daar aan het doen?' Vraagt Remus met een opgetrokken wenkbrauw. 'Niks. Gewoon. Picknicken.' Zegt Sirius. Noa kijkt betekenisvol naar mij en trekt mij even mee als we met z'n alle teruglopen naar het kasteel. 'Dus wat is er nou tussen jou en Sirius, jullie kijken de hele tijd naar elkaar en zijn super veel samen.' Zegt ze. Als ik er zo over na denk heeft ze wel gelijk. 'Kijkt hij echt veel naar mij dan?' Vraag ik. 'Uh ja, jij blindekip.' Zegt Noa met een zucht. 'Er is niks tussen ons hoor we gingen gewoon even picknicken.' Zeg ik.

Sirius POV

Later die avond als de meiden aan get douchen zijn lig ik met James op bed. 'Ik begin te begrijpen wat je ziet in redheads.' Zeg ik. James lacht. 'Sophie he?' Vraagt hij. 'Ze is inderdaad best knap, maar ik vind Lily toch leuker.' Voegt hij daar aan toe. 'Maar Sophie is meer zoals wij.' Antwoord ik. Ik kan niet stoppen met denken aan haar mooie groene ogen en intense blik.'Zie je iets in d'r?' Vraagt James mij. 'Ik weet niet.' Zeg ik. 'Ik vind Noa leuker dan Sophie.' Zegt Remus dan ineens. 'Zo ouwe fixer, jij bent ook wel lekker bezig met haar eh.' Zeg ik. 'Ik ben helemaal niet met haar bezig!' Zegt Remus dan en hij wordt een beetje rood. Ik trek een wenkbrauwen op en grijns. 'Wel dus.' Zeg ik.

De UitwisselingNơi câu chuyện tồn tại. Hãy khám phá bây giờ