Hoofdstuk 36

361 23 4
                                    

Sophie's POV

'DANKJE DANKJE DANKJE DANKJE!' Schreeuwt James tegen mij terwijl hij door de hele slaapzaal stuitert. 'Doe eens rustig.' Lach ik. James geeft me een botbrekende knuffel. 'James, ik krijg geen lucht.' Zeg ik. Hij laat me los. 'Hoe kan ik je ooit bedanken.' Vraagt hij. Ik wuif hem weg met een handgebaar. 'Ik maak m'n vrienden graag blij.' Zeg ik. 'Soof, vannacht moeten we echt weer even bij de meiden slapen anders komt McGonagall weer zeuren.' Zegt Noa. Ze geeft Remus nog een kus en loopt dan de deur uit. Ik doe hetzelfde bij Sirius en volg haar dan naar mijn zachte, warme bed.

Noa's POV

De volgende ochtend word ik wakker van Marlene en Sophie die zachtjes zitten te kletsen, ik gooi een kussen naar ze en kreun. 'Sorry!' Zeggen ze in koor. 'Het is toch tijd om op te staan.' Kreunt Lily die kennelijk ook wakker is geworden. Ik spring gouw nog even onder de douche en dan kleed ik me aan. Ik doe mijn haar in een staart en loop naar benden waar Lily, Alice, Marlene en Sophie al zitten te kletsen. De jongens komen ook naar beneden gestrompeld. Ik glimlach naar Remus en hij knipoogt terug. We lopen allemaal gezamenlijk naar de eetzaal. Het is er best rustig aangezien we laat zijn maar dat maakt niet uit want we hebben allemaal toch het eerste uur vrij. Lily zit naast me. 'Zullen we vanmiddag samen aan ons charms werkstuk gaan werken?' Vraagt ze. 'Ja, goed idee.' Antwoord ik. We praten nog wat verder tot we weer naar onze les moeten. Het eerste uur hebben we transfiguration. Ik zit naast James , Lily naast Marlene, Remus naast Alice en Sophie zit naast Sirius, althans naast- meer op. Ze zijn nogal uitbundig aan het zoenen. McGonagall staat met gekruiste armen en haar lippen in een dun lijntje geperst voor hun tafels en ze gaan gewoon door. 'AHUM.' Zegt ze luid. Sophie kijkt op met haar meest onschuldige blik. 'Ik verbied vanaf nu dat jongens en meisjes zoenen in mijn les, of ook maar elkaar aanraken waar dan ook!' Zegt ze streng. 'Beyer, jij gaat naast Zijlmans, Potter naast Black, nu!' Sophie staat op met een arrogante, rebelse grijns die me verteld dat ze een plan heeft waarmee ze hoogst waarschijnlijk flink in de problemen komt maar dat het haar niet kan schelen en dat ze het toch gewoon doet. Typisch Sophie. Met arrogant zwierende heupen loopt ze naar de tafel naast mij toe, gaat zitten en fluistert wat in mijn oor, Ik grijns nu ook en knik. McGonagall staat nu weer voor in de klas en begint haar les. Na een paar minuten zie ik Sophie Sirius een betekenisvolle blik geven. Dan beginnen Sophie en ik  passioneel te zoenen. De hele klas kijkt en Sirius zit met open mond te staren. Ik kan mijn lach niet inhouden. Natuurlijk moesten Sophie en ik  zoiets uithalen. McGonagall draait zich om en weet eerst gewoon niet wat ze moet zeggen. Een paar keer doet ze haar mond open maar dan gaat die al gouw weer dicht. Sophie en mijn zoen wordt steeds gepassioneerder en wilder ookal is het te zien dat we beide enorm onze lach in moeten houden. 'ZIJLMANS EN BEYER, NABLIJVEN EN HET LOKAAL UIT NU ONMIDDELIJK!!' Zegt McGonagall nu furieus. 'Wat we overtreden toch geen regels?!' Zegt Sophie brutaal. 'Ja mevrouw u zei "jongens en meisjes".' Zeg ik onschuldig met mijn wimpers knipperend. 'LOKAAL. UIT. NU!' Zegt McGonagall. 'Oke we gaan al!' Zegt Sophie vrolijk met een knipoog. Als ze de klas uit lopen krijgen ze een staande ovatie van James en Sirius Sophie knipoogt naar ze en ik leg mijn hand op Sophie's kont. Zo lopen we het lokaal uit.

Remus POV

'Soms zijn die meiden nog erger dan jullie twee.' Zegt McGonagall mompelend tegen James en Sirius. 'Dat. Was. Geweldig.' Zegt Sirius nogsteeds helemaal onder de indruk. James knikt instemmend.Ik zit nogsteeds te lachen. De rest van het uur probeert McGonagall een normale les te geven maar dat lukt haar totaal niet. Tijdens de lunch zien we Noa en Sophie weer. Ze zitten lachend aan de Gryffindor tafel. Ze worden gefeliciteerd door aan groot aantal leerlingen die kennelijk al van hun rebelse actie hebben gehoord. We gaan zitten en beginnen te eten. 'Sorry dat ik Noa zoende Sirius maar ik kon dit gewoon even niet laten.' Zegt Sophie verontschuldigend tegen Sirius. Hij grijnst en slaat zijn arm om de schouders van zowel Noa als Sophie. 'Jullie actie was absoluut geweldig!' Zegt hij. 'Hey! Dat ik vreemd mag gaan met Noa betekend niet dat jij dat ook mag.' Zegt Sophie lachend. 'Ach wat jammer nou!' Zegt Sirius. 'Soof, je gaat meer vreemd met Sirius dan met mij, want ik was er eerst.' Zegt Noa met een lach. 'Touché.' Zegt Sirius. 'Zo mag ik het horen.' Zegt Noa. Na de lunch lopen Noa en ik naar oude runen. Eenmaal bij het klaslokaal aangekomen is er niemand te bekennen. 'Huh waar is iedereen?' Vraag ik. Noa kijkt verward om zich heen. 'Misschien valt de les uit ofzo?' Zegt ze. Ik knik. 'In dat geval hebben we een heel lokaal voor ons zelf.' Zegt Noa met een uitdagende glimlach. Ze trekt me mee naar binnen. Ik ga op een van de tafeltjes zitten en kijk uit het raam. Noa komt bij mij op schoot zitten en slaat haar armen om me heen. Ik leg mijn kin op haar hoofd en glimlach. Zachtjes pak ik haar hand en knijp er in. Ik voel haar zachtjes tegen mijn borst aan grinniken en terugknijpen. Ik probeer subtiel onze hoofden zo te draaien dat ik haar kan zoenen. Nu voel ik haar nog meer lachen. 'Remus, als je wil zoenen kan je dat ook gewoon zeggen.' Zegt ze met haar lieve glimlach. Dan raken haar zachte lippen de mijne. Ik ben nogsteeds niet gewend aan het gevoel dat door mijn lichaam gaat als ze me zoent. Na een tijdje trekt ze zachtjes terug en glimlacht ze. De zon valt door het hoge raam op haar haar en gezicht en geeft het een gouden randje. 'Ik hou van je Remus.' Zegt ze. 'Ik ook van jou.' Antwoord ik.

De UitwisselingWhere stories live. Discover now