Hoofdstuk 10

439 23 1
                                    

Sirius POV

Ik wordt wakker van een zacht getik op het raam. Vaag kijk ik om me heen. Ik lig tussen al mijn vrienden op mijn bed.  Sophie en Noa liggen er ook bij. Sophie ligt half op me en Noa ligt achter haar. Aan de andere kant liggen James en Remus. Hoe wakkerder ik word hoe meer ik me realiseer hoe raar dit is. Sophie wordt ook langzaam wakker. Haar haar staat alle kanten op. Ze wrijft in haar groene ogen en kijkt ook verward om zich heen. 'Volgendsmij zijn we populair.' Fluistert ze zachtjes met een lach, haar stem klinkt een beetje schor. 'Ja tuurlijk, iedereen wil met ons naar bed.' Zeg ik met een grijns. 'Wij zijn ook gewoon te lekker voor deze wereld.' Zegt Sophie. Ik lach. Sophie kijkt me aan, er fonkelt iets in haar ogen. 'Sirius kan je me even helpen Noa terug te pakken.' Vraagt ze. 'Wat is je plan?' Vraag ik. 'Kijk, Noa en Remus liggen hand in hand... Als we nou hun handen eens aan elkaar vast plakken...' Stelt ze voor. Ik zie al waar dit idee naartoe gaat. Ik knik en pak mijn toverstok van mijn nachtkastje en fluister de spreuk. Nu zijn Remus en Noa aan elkaar vast geplakt. 'Zullen we ook iets met James doen?' Vraag ik zachtjes. Ik kan de verleiding gewoon niet weerstaan. Je vijanden pranken is leuk maar je beste vrienden pranken nog leuker! Sophie en ik denken even na over iets om te doen. 'Volgendsmij heb ik nog een permanent marker in mijn tas zitten. Een klassieke muggle prank maar hij is wel effectief.' Zegt ze, ik weet zelf ook niks beters dus ik stem in. Sophie klimt voorzichtig uit mijn bed. Ze rekt zich uit in mijn sweater die haar te groot is, ik kijk naar haar. Ze heeft slanke benen en is best lang. Haar haar valt tot op haar taille, en ze heeft hele mooi vormen. 'Ben je nou klaar met staren Black?' Zegt ze met een grijns. Ik schud snel m'n hoofd en kijk weg. Waarom zien meiden het toch altijd als je naar ze kijkt....
Sophie pakt de permanent marker en komt weer naast me liggen. Ze leunt over me heen en tekent een dikke snor op James gezicht. Het ziet er heel grappig uit en James heeft niks door. 'Mag ik even?' Vraag ik. Ze kinkt en geeft de stift aan mij. Ik teken ook nog een gewei op James voorhoofd hij ziet er nu echt heel raar uit. Sophie en ik lachen en gaan weer goed liggen. Ik mag haar wel.

Noa's POV

Ik word langzaam wakker als ik Sirius en Sophie zachtjes hoor praten. Ik houd mijn ogen nog even dicht, nieuwschierig naar waar ze het over hebben. 'Ik denk dat Noa en Remus inderdaad wel een leuk stel zouden zijn.' Zegt Sirius. 'We hebben ze in ieder geval nu een handje geholpen.' Zegt Sophie met een vreemde nadruk op het "handje". De twee lachen. 'Dus James heeft een crush op Lily en wij hebben zojuist bepaald dat Remus en Noa ook een stel moeten worden.' Zegt Sophie. 'Ja, nu wij nog.' Zegt Sirius. 'Nu wij nog.' Antwoord Sophie. De twee kijken elkaar even diep aan. 'Dus, heb jij iemand op het oog?' Vraagt Sophie zwaar ongemakkelijk. 'Eh nou, nee niet eh echt.' Zegt Sirius terwijl hij vol naar Sophie kijkt. Sophie heeft daar natuurlijk niks van door. 'Oh eh oké.' Zegt ze. De twee vallen in een ongemakkelijk stilte. Dan hoor ik James lomp wakker worden. 'Yo guys, gezellige gang-bang hier.' Zegt hij met een dooie ochtend stem. Sirius en Sophie lachen. Ik besluit ook maar te doen alsof ik wakker word. Ik doe mijn ogen nu helemaal open en schiet in de lach. James hele gezicht zit onder getekend met onder andere een snor en een gewei. Sophie kijkt me lachend aan. 'Zo ben jij ook eindelijk wakker kleintje.' Zegt ze tegen mij. 'Ja, jullie twee waren nogal luidruchtig aan het zoenen.' Zeg ik voor de grap. James is meteen klaar wakker en schiet overeind. 'WAS JE DEZE CHICK AAN T ZOENEN WAAR IK NAAST LAG?!' Zegt hij. 'Nee we waren helemaal niet aan het zoenen.' Zegt Sirius lachend. 'Noa wat klets jij.' Zegt Soof ook met een lach. Remus wordt ook wakker nu. Zijn haar zit door de war, het ziet er heel leuk uit. 'Guys wat is er hier aan de hand?' Vraagt hij nog erg slaperig. 'Niks.' Zeggen we allemaal in koor. 'Hoe laat is het ?' Vraagt Remus. Ik kijk op de klok. Het is 6 uur.' Zeg ik. 'Yay voedertijd!' Roept Sophie. De andere lachen. Sophie's maag knort. Dan wil ik mijn hand door mijn haar halen maar voel dan dat hij vast zit. Ik kijk naar degen wie mijn hand vast houd. Het is Remus. 'Eh Remus kan je m'n hand even loslaten?' Vraag ik. Sophie en Sirius zitten beide met een stoute grijns toe te kijken. 'Ik krijg mijn hand niet los.' Zegt Remus geschrokken. Sophie en Sirius barsten in lachen uit. 'SOOOF WAT HEB JE GEDAAN?!' Roep ik. 'Payback mijn beste Noa, payback.' Zegt Sophie met een grijns. James begint nu ook te lachen als hij ziet dat de handen van mij en Remus aan elkaar geplakt zitten. Hij heeft nog niet door dat zijn hele gezicht onder getekend zit en een blik met te anderen zegt me ook dat niemand dat tegen hem gaat vertellen. 'Laten we gaan eten.' Zegt Sirius.

Nadat we allemaal op z'n minst een joggingsbroek en een shirt aan gedaan hebben lopen we met z'n alle naar beneden. Niemand had zin iets aan z'n haar of uiterlijk te doen. We komen McGonagol tegen. 'Jongens, meisjes lekker geslapen?' Vraagt de vrouw met een twinkel in haar ogen.  'Ja uitstekend mevrouw, dankuwel.' Zegt Sirius. We lopen verder. Remus en ik nog steeds hand in hand. Het is een beetje awkward maar ergens ook wel weer comfortabel. Als we een plekje hebben aan de tafel van Gryffindor worden we een beetje raar aangekeken door mensen, vooral omdat James nogsteeds niet door heeft dat er op zijn gezicht getekend is, maar dat boeit niemand. We eten en lachen.

We dode s avonds een beetje de tijd met tover schaak en wat andere dingen.
Remus en ik zitten nog steeds aan elkaar vast en proberen in een hoekje van de slaapzaal een spreuk te vinden om weer los te komen. Het is best gezellig zo met z'n tweeën.

Sophie's POV

'Kijk ze daar zo lief zitten.' Zeg ik terwijl ik Sirius aanstoot. Ik wijs naar Noa en Remus die samen iets zoeken in een boek. 'Volgendsmij heeft ons plannetje al wel een beetje gewerkt.' Zegt Sirius. Hij glimlacht naar me. Ik glimlach terug. Ik mag hem wel.

De UitwisselingWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu