Hoofdstuk 15 (Sirius&Sophie)

484 22 3
                                    

Sirius POV

Na het nablijven lopen Sophie en ik weer terug naar het kasteel. Sophie heeft twee sneeën in haar arm van de bowtruckles, eentje was een beetje agressief tegen haar geworden. 'Doet het nog pijn?' Vraag ik in een poging om een zorgzaam persoon te zijn. 'Ach ik ben wel wat gewend.' Zegt ze. Ik snap niet helemaal wat ze hier me bedoelt maar ik vraag niks. Het begint al donker te worden en Sophie heeft het zo te zien koud want ze rilt in haar blousje en korte rokje. 'Wil je mijn jas?' Vraag ik als een gentleman. Ze knikt en ik sla mijn jas om haar schouders heen. Ik laat mijn arm iets langer om haar heen dan nodig. Ze kijkt me aan met die mooie groene ogen van haar, het voelt alsof mijn hart even overslaat. Ze kijkt weer weg. 'Dankje.' Zegt ze zachtjes. 'Geen probleem.' Zeg ik. Als we het kasteel weer binnen lopen gaan we meteen naar de grote zaal waar de geur van eten ons tegemoet komt. Sophie's maag begint te knorren. Ik lach. Onze vrienden zitten in de zaal en hebben een plekje voor ons vrijgelaten. Sophie begint enthousiast te eten. Ze eet gewoon net zo veel als ik en James en dat zegt wat. 'Guys we hebben vanacht een extra les astronomie omdat er een of andere sterren dinges is.' Zegt Noa. 'Ja, we moeten om 10 uur in de astronomie toren zijn.' Zegt Remus. 'Oke, prima.' Zeg ik afwezig. 'Sophie, hoezo heb je Sirius jas aan?' Vraagt Noa met een grijns. Sophie geeft me een klein glimlachje. 'Ooh ik had het gewoon koud en Sirius besloot een aardig persoon te zijn.' Zegt ze tegen Noa. Ik glimlach. Noa kijkt schuin naar Sophie. 'Soof volgensmij moeten wij even praten.' Zegt ze. 'Maar Noa, ik heb "the talk" al gehad.' Zegt ze ontschuldig. James en ik schieten in de lach. 'Soof dat was niet wat ik het over wou hebben...' Zucht Noa met een lach. 'Waar praten jullie dan over?' Vraag ik, ik vraag me wel echt af waar meiden eigenlijk over praten. 'Over jou, nou goed.' Zegt Sophie lachend. 'Nou eigenlijk was dat precies wat ik met je wou bespreken.' Zegt Noa. 'Uhm Oh, hoezo?' Vraagt ze. 'Ugh jij bent zo dom soof.' Zegt ze. 'Nee Noa ik ben beperkt intelligent.' Zegt Sophie droog. Iedereen lacht. Na het eten gaan we naar de slaapzaal. De meiden gaan nog even een brief sturen dus ik ben alleen met de jongens.
'Oke, hoe zit het nou tussen jou en Sophie?!' Zegt James. 'Hoezo? Als er hier iemand fix heeft zijn het Remus en Noa wel!' Zeg ik. Remus is even stil. 'Valt het op?' Vraagt hij dan. 'Als je er een beetje op let wel.' Zeg ik. 'Je kijkt de hele tijd naar haar.' Zegt James. 'Sirius kijkt anders ook de hele tijd naar Sophie.' Zegt Remus. 'Ja en die hebben ook zwaar harde fix dus dat is geen verschil.' Zegt James dan. 'Ik ehm eh heb helemaal geen fix met Sophie.' Zeg ik. 'Nee tuurlijk niet!' Zegt James vol sarcastisch. 'Oke oke, guys misschien zie ik haar wel zitten maar wat maakt dat uit, ze ziet mij gewoon als vriend.' Zegt ik. 'Hoe weet je dat?!, Ze is constant met je bezig en hoe ze naar je lacht. Noa zei trouwens ook dat ze jou en Sophie echt een leuk stel vind samen.' Zegt Remus. 'Ze is echt niet de hele tijd met me bezig hoor.' Zeg ik. 'En Sophie zei trouwens ook dat jij en Noa een leuk stel zouden zijn.' Lach ik. 'Z-zei ze dat echt?' Vraagt Remus dan. 'Ja dat zei ze.' Antwoord ik. 'Dus jij hebt gevoelens voor Noa?' Vraagt James nu met een grijns aan Remus. 'Nou eh-ehm ja ik denk het misschien van wel.' Zegt hij dan verlegen. James en ik kijken elkaar aan. We weten genoeg.

Sophie's POV

'Dus Noa, waar wil je over praten?' Vraag ik als ze me een leeg lokaal in trekt. 'Over jou en Sirius.' Zegt ze serieus. 'Wat is er met mij en Sirius?' Vraag ik. 'Dat was precies wat ik jou wou vragen.' Zegt ze. 'Nou Sirius is heel aardig en best wel knap...' Zeg ik. Ik denk aan z'n sexy warrige haar en grijze ogen. 'Volgendsmij vind hij je leuk.' Zegt Noa. 'Ik denk van niet hoor, hij zei vandaag wel dat hij me leuk vond maar dan als vriend.' Zeg ik. Noa ziet meteen de kleine teleurstelling in mijn blik. 'Ik denk niet dat hij dat precies zo bedoelde.' Zegt ze dan. 'Ach wat maakt het ook uit.' Zeg ik. 'Soof, stop met liegen tegen mij en jezelf. Je vind m leuk geef het nou gewoon toe.' Noa staan met haar armen over elkaar mij aan te kijken. Ze heeft altijd precies door wat ik denk. 'Oke, misschien vind ik hem wel een klein beetje leuk.' Zeg ik en ik bloos. 'Dan ga ik wel iets regelen.' Zegt Noa met een vage grijns. 'Zet me please niet voor schut- dat doe ik zelf al vaak genoeg.' Zeg ik met een klein lachje. Noa lacht ook. 'Dus hoe zit het nou tussen jou en Remus?' Vraag ik met een opgetrokken wenkbrauw. Noa zucht. 'Ja ik vind hem leuk en ja ik heb je hulp nodig.' Zegt Noa. Ik lach 'Geen probleem, daar ben ik voor.' Zeg ik.

Sirius POV

We lopen met z'n alle naar de astronomie toren. De professor is er al. 'Dames en heren vannacht is er een speciaal project omdat de sterren stand van vandaag erg bijzonder is. Vorm tweetallen en dan leg ik zo de rest uit. Ik kijk om me heen opzoek naar iemand om mee samen te werken. Ik wil naar James toe lopen maar dan duwt Noa Sophie vol tegen me aan. 'Sorry, dat was Noa!' Zegt Sophie. 'Ehm wil je samen doen?' Vraag ik. 'Tuurlijk!' Antwoord ze. James kijkt me een beetje beledigt aan. 'Wacht even.' Zegt Sophie. Ze loopt naar Noa toe en geeft haar een flinke duw, iets te hard misschien maar Noa valt nu letterlijk op Remus. 'Zo die zijn samen.' Zegt Sophie met een grijns. 'Wij ook.' Zeg ik dan realiseer ik me hoe stom dat klinkt. Dan wordt mijn aandacht afgeleid door James. Geen idee hou hij het voor elkaar heeft gekregen maar hij is een tweetal met Lily. Nou alle Marauders met hun chicks denk ik bij mezelf. We gaan naast elkaar zitten.
'Iedereen zitten alsjeblieft!' Zegt de professor. 'Vannacht gaan jullie in tweetallen een kaart maken van alle nu zichtbare sterren en planeten als iemand door heeft wat er zo speciaal is aan de hemel vannacht zeg het dan aan het eind van de les. Jullie mogen je over het hele terein verspreiden maar uiteraard niet in het verboden bos.' 'Heb jij enig idee wat er zo speciaal is?' Vraagt Sophie. 'Ik heb misschien wel een idee...' Zeg ik vaag, ik probeer een beetje indruk te maken maar eigenlijk heb ik ook geen idee waar het over gaat. 'Zullen we dan maar beginnen?' Vraagt ze terwijl ze een stuk perkament pakt. 'Uhm ja is goed.' Zeg ik. 'Weet jij een goede plek waar we chill kunnen zitten?' Vraagt ze. 'Ik weet wel ergens kom mee!' Zeg ik. Ik heb een super goed idee, eentje waar ik Sophie ook weer wat beter kan leren kennen... Sophie volgt me en vraagt nieuwschierig waar we heen gaan, maar ik weiger haar het te vertellen. 'Vertrouw je me?' Vraag ik. Twee groene ogen kijken recht in de mijne. 'Ja.' Zegt ze. 'Sluit dan je ogen en pak mijn hand.' Zeg ik. Ze doet haar ogen dicht en haar warme, zachte hand pakt de mijne. Weer voel ik een schok door mijn lichaam. 'Volg me, en niet spieken.' Zeg ik. 'Oke' ze lacht naar me. Ik geef een klein kneepje in haar hand en begin te lopen. Ze volgt me, ik leid haar hoe ze moet lopen.

Sophie's POV

Sirius heeft mijn hand vast. Hij heeft grote sterke handen. Opeens voel ik de frisse nazomer lucht op mijn huid. We zijn buiten. Ik moet de drang onderdrukken om stiekem toch te kijken. 'Oke wacht heel even, dit is een gevaarlijk stukje dus ik zal je even wat meer helpen.' Zegt Sirius. Ik blijf even staan. Dan voel ik hoe hij dicht achter me komt staan en heel voorzichtig zijn sterke armen om mijn middel heen slaat. Er gaat een warme golf door mijn lichaam bij zijn aanraking. Ik glimlach. 'Oke nu opletten, rechtervoet naar voren en dan zet je je linker voet voorbij je rechter voet.' Fluistert hij in mijn oor. Ik doe wat hij zegt.' Ja goedzo, en zo verder.' Fluistert hij weer. Ik loop verder totdat hij stop zegt. 'Oke hier is een klein opstapje. Ik help je wel.' Zegt hij dan en hij pakt me wat steviger vast en tilt me een beetje op, ik lach. 'Oke zo blijven staan.' Zegt hij dan zachtjes. Ik voel dat hij mijn middel weer los laat en voor me komt staan. 'Doe je ogen maar weer open.' Zegt hij. Ik open mijn ogen en kijk om me heen. We staan op een soort klein balkon richel achtig iets van een hele hoge toren. De hemel is gevuld met sterren maar het enige waar ik naar kan kijken is Sirius, hoe hij daar zo vlak voor me staat met zijn donkere half krullende warrige haar en zijn grijze ogen. Hij kijkt nu ook alleen maar naar mij.

Sirius POV

Sophie staat voor me. Een zacht briesje waait door haar wilde haar. Ze is zo mooi, zo ontzettend mooi. Ik voel mijn hart sneller gaan. Ze kijkt me aan. Alle tijd lijkt even stil te staan. Ik wil iets zeggen maar het lukt niet. Er komen geen woorden uit mijn mond. Dan gebeurt alles ineens heel snel. Sophie loopt een halve pas naar voren zodat ze bijna tegen mijn borst aan staat (ik vraag me ernstig af of ze mijn hart tekeer hoort of voelt gaan).

Dan voel ik haar warme, zachte lippen de mijne raken. Ik zoen haar terug. Ik voel een soort fijne rilling door mijn hele lichaam heen gaan. Haar hand gaat door mijn haar en ik leg mijn arm om haar middel, ik sluit mijn ogen en geniet van dit moment. Ik voel haar lichaam tegen me aan en houd haar nog steviger vast. Mijn hand glijd nu naar haar kaak en haar rooie haar dat ongelofelijk zacht aanvoelt en naar rozen ruikt. Dan trekt ze voorzichtig haar hoofd terug. 'Ons kleine geheimpje.' Zegt ze met een stoute grijns. 'Ons kleine geheimpje.' Antwoord ik.

De UitwisselingOnde as histórias ganham vida. Descobre agora