40.Bölüm:Toygar-İmpala-Teoman

30.1K 1.2K 203
                                    

Multimedya:Asi'nin düğündeki elbisesi
1 ay sonra

Finale giderken oylarınızı ve yorumlarınızı esirgemeyin

"Cık. Ağlamamış, devam ediyoruz hanımlar.

Canım arkadaşımın cam gibi parlayan yeşil gözleri dolu dolu ve göz yaşları aktı akacaktı ama ben işi hızlandırmak adını hanımları çoşturup gelinimizin etrafında dönmeye devam ettim. Hanımlarla gaza gelmiş ne halde olduğumu umursamadan ellerimi iki yana açmış avuçlarımdaki kınalarla avazım çıktığı kadar bağırıp klasik 9. kına konçertomuzu söylüyorduk. Zavallı Çağlar'da bizim iğrenç sesimizle söylediğimiz türküye yüzünü ekşiterek bakıyordu. Evet şuanda türkü katliamı yapıyor olabilirdim ama ne yapabilirim Allah vergisi sesim kötü.

"Yüksek yüksek tepelere ev kurmasınlaaaarrrr..... Aşrı aşrı memlekete kız vermesinleeeeerrrrr....

Selin'in etrafında deli gibi elimdeki kınaları sallayarak dönerken benim bu halimi eğlenerek izleyen Toygar'a ufak bir öpücük gönderip kaldığım işe devam ettim. Aramız hiç olmadığı kadar iyiydi ve şaka gibi istemeden sonra en ufak bir tartışma bile yaşamamıştık. Üstelik Toygar nerdeyse her akşam bize oturmaya geliyor, babamla tavla bile atıyorlardı. Tabi şakalaşmalarını ve gizli köşelerde fısır fısır sohbetlerinide geçmemek lazım.

Selin kınayı aile içinde yapma kararı almış ve erkeklerin bekarlığa veda partisi olayına kesin bir dille karşı çıkmış ve erkeklerde kına gecemize katılmak zorunda kalmışlardı. Ama aferim benim arkadaşıma ne işleri vardı orda burda, evlerinin erkeği olsunlar dizimizin dibinde otursunlar.

"Yeteeeeerrrrr!!!

Türküye o kadar dalmıştım ki Çağlar'ın böğürmesiyle resmen yerimden sıçramıştım. Hoş, teyzelerinde benden farkı yoktu. Çağlar Selin'in kırmızı örtüsünü açmış ve hüngür hüngür ağlayan Selin'i sakinleştirmeye çalışıyordu. Selin'in ağladığını gören biz hanımlarsa işimizi başarıyla tamamladığımız için mutlulukla gülümseyip birbirimizi tebrik ettik. Adını bilmediğin Selin'in akrabalarından bir teyze kına kasesiyle Selin'in önüne oturup avucuna kına sürmeye başladı aklıma gelen şeyle bağırdım.

"Durun!

Herkes merakla ne söyleyeceğike bakarken biran kendimi nikahı basan ve "durun siz kardeşsiniz, evlenemezsin" diyen kadın gibi hissettim. Masum masum sırıtıp tekrardan Toygar'ın kahkahalar atan zifirilerine baktım. Sanırım bu gece en çok eğlenen oydu, ne de olsa soytarısı bendim. Selin'in önünde durup teyzenin kına süren elini çektim.

"Kızım sende dünden razıymışsın evlenmeye. Kapat bakalım şu elleri. Ayla Yılmaz'ın gelininin ellerine altınsız kına mı yakmayı düşünüyorsunuz?

Yaptıklarım ve söylediklerim Ayla'yı yoldan çıkarmış bir sinire bürümüş gibiydi ama onun bu haline bende sevgilimde mutlulukla seyrediyorduk. Ayla hırsla yanımıza gelip elindeki tam altınları Selin'in avuç içlerine koyup bana kücümseyici bakışlar atmaya başladı. Tam ona saldırmayı düşünüyordum ki etrafıma dolanan kollar ve sırtımı göğsüne yaslayan baharat kokulumla mayıştım ve kendimi ona yasladım.

"Sakin olmalısın güzelim. Halamın düğünümüzü basmasını istemeyiz sonuçta.

Toygar'ın dedikleriyle dudaklarımdan kıkırtı dökülmüştü. Toygar ellerimden tutup peşinden benide dışarıya sürüklemeye başlamış ve herkesi arkamızda bırakarak artık baharın habercisi olan sıcak havaya kendimizi bırakmıştık. Kıkırtılarım kahkahaya dönüşürken başbaşa olmamızın rahatlığıyla ayak parmaklarımın üzerinde yükselip Toygar'ın boynuna sıkıca sarıldım ve Toygar'da beni etrafında döndürmeye başlamıştı.

Asi Koruma (Tamamlandı)Where stories live. Discover now